Adiam Mengis
Gig Seeker Pro

Adiam Mengis

| INDIE

| INDIE
Band Pop Soul

Calendar

This band hasn't logged any future gigs

This band hasn't logged any past gigs

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"Golden"

Radio - Ludo


"Oslo Girl from hardrock to soul"


Etter å ha trosset morens advarsel om «djevelmusikk» og skulket skolen for å få sett Guns N' Roses på Valle Hovin i 1993, skjønte Adiam Mengis at hun ville bli artist. Kanskje ikke den neste Axl Rose, men konserten var en gedigen opplevelse for 11-åringen.

Etter å ha koret for blant andre Noora Noor og Kaizers Orchestra er Adiam Mengis nå ute med debutsingelen «Knockin'».

- Den er litt sarkastisk med en positiv attitude. En låt jeg synes er festlig, sier Oslo-jenta, som har produsert singelen selv, sammen med sitt band.

Adiam har mye på gang: Musikkvideoen er på vei, i dag tidlig gjorde hun god figur på God Morgen Norge på TV 2, og snart drar hun til utlandet. 16. september spiller hun på Vienna Fashion Week, før hun drar til New York og for å blant annet jobbe med John Legends musikere. - 730.no


"Rebel Soul"

Året er 2006 og frøken Mengis føler New York kalle fra andre siden av dammen. Dermed bar det til Brooklyn. – Jeg bare pakket kofferten og dro, sier hun selv. Det var på tide å finne sin egen musikk, etter å ha sunget backup for blant andre Nora Noor og Kaizers Orchestra (på Spellemannsprisen).

Foreldrene skulle gjerne sett at hun ble lege eller advokat, men Adiam gjorde i stedet akkurat det hun mente var riktig for seg selv.
– De er stolte av meg nå, sier hun.
Så betyr også familien mye for Oslo-jenta som vokste opp i et hjem der det alltid var musikk å høre. Sjangerne varierte, men Tracy Chapman og Stevie Wonder var to av favorittene.

Tror på suksess
Guns N’ Roses var derimot «djevelens musikk», og Adiam fikk forbud mot å se de da de kom til Valle Hovin i 1993. Da var hun 12 år. Likevel stakk hun på Guns N’ Roses-konsert og linket fingertupper med Slash. Ganske bad ass om du spør meg. Spør du henne så vil hun kanskje heller si viljesterk med en klype opprør. Samme sak, men poenget er at dama gjør det hun vil og nederlag er ikke et alternativ. Det samme gjelder hennes første singel, «Knockin’», som kom ut i begynnelsen av september. Denne har hun skrevet og produsert selv i samarbeid med gitarist Christopher Stokke.
– Det er ikke et alternativ så det har jeg ikke tenkt på, svarer hun når jeg spør henne om hun har tenkt over hva hun gjør om det ikke går bra.

– I New York er det en helt annen energi rundt hvordan man kommer seg opp og fram.
Bodde i New York
– Hvordan ser skriveprosessen ut for deg? Er det en spesiell stemning du leter etter?
– Jeg kjører gjerne bil når jeg vil hente inspirasjon. Da tar jeg med meg diktafonen, og så er det ut på tur. Generelt er jeg glad i blåtoner og en rolig og organisk stemmning.
– Du bodde i Brooklyn i to og et halvt år. Hva var det som grep deg mest i løpet av de årene?
– I New York er det en helt annen energi rundt hvordan man kommer seg opp og fram. Viben er uavhengig, sterk og effektiv. Det et fast pace som gjør at menneskene der ikke tenker så mye over ting. Det går så fort og de kommer seg videre til neste hendelse uten å bruke energi på ting de ikke er opptatt av.

Forbilde
– Du er en uavhengig kvinne som har sterke meninger om ting. Har du reflektert over det å være et forbilde?
– Det finnes så mange krav. Jeg er absolutt pro girls og støtter opp om jenter. Men det er viktig at man gjør det som gleder en. Jeg er ingen rødstrømpe og ingen Barbie-feminist heller. Å jobbe hardt og være stolt av det man har å komme med, det er det som er viktig.

– Å jobbe hardt og være stolt av det man har å komme med, det er det som er viktig.
Tilbake til The Apple
Når jeg snakker med Adiam er det ikke mange dagene til hun igjen pakker kofferten og setter seg på flyet til New York. I det store røde eplet skal hun og Maya Greene Jones koke i hop gode ting. Hun er klar på at det føles bedre å slippe singel for singel, enn å fokusere på et helt album akkurat nå.
– Da kan man leke seg litt og utvikle soundet over tid, avslutter hun.
- Hissig


Discography

Golden
Knockin

Photos

Bio

My music is soul/pop/retro/electronic, very comfortable and a sizzling vibe.
Its full of adventures , my all time favorite artist is Nina Simone.
The music I've ended up making is with the amazing Joshua Valleau. We were inspired by movies such as "Blade Runner" and "Drive" . The sound is very present, familiar and new, my distinct voice is soft and fun. Our live setup is lead vocal, 3x backing. We also have a drummer and a Dj. We focus on having a solid vocal presence, with fulfilling musical adventures.