Ape Not Mice
Gig Seeker Pro

Ape Not Mice

Eindhoven, North Brabant, Netherlands | MAJOR

Eindhoven, North Brabant, Netherlands | MAJOR
Band Pop Jazz

Calendar

Music

Press


This band has no press

Discography

Every Stain Tells a Story (2011)

Photos

Bio

Zangeres Diede Claesen werd op youtube ontdekt door drummer Mark Vrolings, waarna er al snel een band met muzikanten uit alle hoeken van Nederland gevormd werd. Toch is het oorspronkelijke idee om jazzy loungemuziek te maken door té catchy teksten en melodieën al snel omgegooid tot popjazz ‘met een knipoog’!
Die knipoog zit hem in de humoristische teksten in de liedjes. Alles kan een liedje worden, daar gaat het om. Er zijn al zoveel liedjes over liefdesverdriet dat er best plaats is voor een liedje over een man in glitterpak of het kapsel van Grace Kelly…hoe fantasierijker, hoe beter! Zo gaan de liedjes vaak over de ‘knullige’ kant van je dagelijkse dingen.
De vijfkoppige band bestaat al sinds 2008, maar is vanaf 2009 druk in de weer gegaan om de vrolijke, zomerse, feel-good liedjes te verspreiden…Met een beetje fantasie spreek je Ape Not Mice uit als Aap Noot Mies, de eerste woorden die je als kind leert. Deze twist heeft als achterliggend idee dat hun eigen muzikale cocktail ook voortvloeit vanuit de grondbeginselen van de hedendaagse popmuziek: jazz.
Kortom, deze band is nog lang niet uitgespeeld en met debuutalbum ‘Every Stain tells a Story’ zullen ze zeker overal te horen en te zien zijn. Na de singles ‘Singing in the Sun’ en ‘Like Yeah’ (met bijbehorende videoclip) en UFO is hun vierde single ‘The spotty nose’ nu on air! Ze hebben in het voorprogramma van Caro Emerald gestaan, in ’t TROS-muziekcafé gespeeld, met hun debuut als week-cd op Omroep Brabant gedraaid en een albumreleaseparty in de Effenaar hebben ze één doel: óveral spelen!

*

Ape Not Mice writes cheerful, jazzy popmusic. The 20-year-old singer Diede Claesen is the even so cheerful face of the band. Drummer Mark Vrolings discovered her on Youtube, who immediately asked her to be singer for his new project. Ape Not Mice was born!