Asman
Gig Seeker Pro

Asman

Assen, Drenthe, Netherlands | MAJOR

Assen, Drenthe, Netherlands | MAJOR
Band Pop

Calendar

This band hasn't logged any future gigs

This band hasn't logged any past gigs

Music

Press


This band has no press

Discography

Albums
- Bijna voor Elkaar (AYLrec 2012)
- Eerst is nu wel klaar (DRC rec 2008)
- Mijn Wereld (2007)

Singles
- Haar tuin (2011)
- Altijd Zin (2010)
- Neem de wind (2009)
- Morgen wordt een mooie dag (2008)
- Iets te veel Geluk (2007)
- Weer een Liefdeslied (2007)

Photos

Bio

Asman is een frisse energieke nederpopband die ontstaan is uit een kleinkunsttrio dat tot begin 2008 rondtrok langs diverse kleine theaters en kleine podia. Juist die inslag is tekenend voor het huidige geluid van de nederpopformatie en dat zie je ook terug tijdens de vele live shows van de band waarbij de band het publiek bespeelt en (met succes) uitdaagt om mee te doen.

De band speelt momenteel zo’n 40 shows per jaar op verschillende grote festivals (waaronder TT Festival, Boerenrockfestival, Roggefeesten, Nacht van Winschoten en Sneekweek) en de muziek van de band wordt veelvuldig gedraaid op de grotere regionale zenders en op Radio 2.

‘Bijna Voor Elkaar’ is Asman’s nieuwste wapenfeit. De cd kwam uit in maart 2012 en werd geproduceerd door Sytse Broersma en opgenomen door Nico Outhuijse, beide leden van de bekende nederpopgroep De Kast.

Bandleden

Arwin Warners: Zang, gitaar & mondharmonica
Jason Staal: Zang, piano & gitaar
Robert Jan van Hoogdalem: Zang & gitaar
Steven van Hoogdalem: Basgitaar & cello
Gertjan Baas: Drums & Percussie
Rogier Brink: Elektrische gitaar

Een aantal recensies:

LIVEXS 3 JULI 2012
ASMAN – BIJNA VOOR ELKAAR?
Asman uit Assen maakt ‘recht toe recht aan Nederpop’, zeggen ze op hun website. Maar de liedjes vallen ook zeker binnen het kleinkunstgenre, blijkt bij het horen van de eerste paar liedjes op het album Bijna Voor Elkaar. Asman maakt muziek die zowel door liefhebbers van Blof en De Dijk als door Acda & De Munnik-fans kan worden gewaardeerd. De liedjes zijn eerlijk, soms treurig en soms hartverwarmend, maar vooral erg herkenbaar. Wat de muziek van Asman zo sterk maakt, net als die van bovengenoemde bands van eigen bodem, zijn de pakkende refreinen. Teksten die nog dagen in je hoofd blijven nagalmen, teksten die wat met je doen. Bijna Voor Elkaar is een titel die daarom toepasselijker is dan ooit: met deze plaat kan Asman prima de theaters in. Ze hebben het bijna voor elkaar. Lisa de Jongh
Radio 2: Strepen van Spits

Asman kreeg op zaterdag 3 maart maar liefst 7 strepen van Frits Spits! Ook sprak hij mooie woorden en draaide hij het liedje ‘Liefdeslied’ (duet met Kim Stolker). Een week later was het weer raak en draaide hij het liedje opnieuw. (“En dit…vind ik zo’n mooi liedje”, aldus Frits Spits) Beluister de uitzendingen terug via www.asman.be/strepen.mp3 (3 maart) en www.asman.be/strepen10032012.mp3 (10 maart).

Recensie Warenhuis Vanderveen CD Afdeling (Drenthe Journaal)
Asman – Bijna voor elkaar (AYL Records)

13 Liedjes hebben deze finale van Asman gehaald. Startend met “Vannacht” , een puntige rocksong met gitaren, piano en stemmen die rollen over een melodie waarin het ritme de blues achterna jaagt. “Bijna voor elkaar”, jeetje...is dit echt Asman? Wat een schitterende ballade hoor ik hier! Jason, zingt hier de rillingen door m’n lijf. Prachtig geproduceerd met violen en wat klinkt dit als een klok...zeg maar gerust een hit !! Arwin neemt het stokje over in “Als een moe man het graf in” waarin obsessie, onzekerheid en jaloezie het leven totaal overheersen. Sterke tekst waarbij de muziek ook goed aansluit.
“Morgen wordt een mooie dag” (“Save it for a rainy day”/ the Jayhawks) krijgt hier zijn definitieve versie. Dat je als luisteraar je eigen fantasie regelmatig op de loop mag laten gaan blijkt uit “Vertel het me niet”, schijnbaar een luchtig liedje dat toch na herhaalde beluistering meer vragen dan antwoorden oproept.
“Liefdeslied” is een prachtig klein lied dat helemaal binnenkomt. Heel verrassend horen we ineens een dame (Kim Stolker) samen met Jason. Voor zo’n nummer zou Marco Borsato zijn rechterhand afhakken als hij dit mocht opnemen, en dat meen ik echt!
Arwin geeft vervolgens gas met “Altijd zin”, uiteraard een song die live de boel op stelten zet. De eerste Asman-single “Haar tuin” was al een voorbode van dat het deze keer wel eens flink raak zou kunnen zijn voor de heren. Wat een prachtige single hebben ze hiermee de ether in geslingerd, muzikaal lekker vol (mondharmonica!) en mooi op smaak gebracht met piano, toetsen en een flinke portie weemoed om heerlijk in te zwelgen.
Het Drents talige nummer “Niet iens mit woorden” is gedurfd en was voor Robert Jan vast ook spannend om te doen. Een lekker rootsgevoel, dankzij de accordeon. Dit geeft RTV Drenthe toch een fraaie zomerhit voor dit jaor! Arwin heeft met “Rug tegen de vloer” weer een song die hem schijnbaar goed past, die rauwe zelfspot en dronkenmans blues in een muzikaal verdraaid lekker nummer waarin vrijheid ook een prijs heeft. Live lekker vet uitbouwen dit nummer!
In “...aan de piano” kunnen je mooi horen dat de zang van Asman professioneler is geworden in een bovendien heel leuk liedje. “Volle maan”, is het leven een script? Droom je je leven of leef je je droom? Robert Jan weet dit goed te verwoorden in een lekkere rocksong met een diepere laag.
“Herinnering geweest” laat je met een brok in je keel achter. Een viool die de juiste emotie weet aan te strijken. Bo