Augusta National Golf Club
Gig Seeker Pro

Augusta National Golf Club

Band Rock Alternative

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"More Finalists Unveiled For Diesel-U-Music Awards"

August 21, 2006 -Juliana Koranteng, London

Organizers of the international music contest Diesel-U-Music have unveiled the nominees for its five other participating regions following the recent announcement of the U.K. finalists. In the United States, the unsigned acts reaching the last rounds are Codebreaker in the electronic category, Brooklyn-based the Epochs in the rock division and L.A.-based Move.Meant in the urban section. The three respective category winners in the Benelux region are Brussels-based David Garcet, the Augusta National Golf Club and Dutch act 2Nfro. - Billboard


"Ex drummer. Original Soundtrack"

Dossier
Bij een ruige film past een ruige soundtrack. De muziek bij Ex-Drummer klinkt dus vaak ruig, minimalistisch, nerveus en puberaal. Millionaire ramt erop los in ,,Mongoloid'', een van de tracks op deze soundtrack die niet eerder werden uitgebracht. Tim Vanhamel en co brengen matige punk met wat metalige effecten erdoor. Het einde voor wie 1976 niet meemaakte, maar eigenlijk een banale oefening.


Er staan zestien tracks op deze plaat. We horen behoorlijke buitenlandse bands zoals Mogwai en Lightning Bolt, maar vooral veel Belgisch geluid van zowel anciens als onbekende nieuwlichters. Blikvanger is Flip Kowlier, wiens bluesrockerige ,,De grotste lul van 't stad'' kans maakt een evergreen te worden op Vlaamse fuiven, maar toch een te hoog CPX-gehalte heeft. Een andere blikvanger is Arno, die zijn vuilste Oostends bovenhaalt in ,,Een boeket met pisseblommen'', een geschifte mars à la ,,Putain Putain'', maar ten minste authentiek.

Maar Ex-Drummer laat ook een aantal bandjes horen die niet zo of helemaal niet bekend zijn. The Tritones scheppen wat welluidende ruimte in de orgiastische gitaarsfeer van de soundtrack met hun ,,Chagrin de la mer'', een instrumentaal stukje atmosferische rock met een traag surfgitaartje als solo-instrument. The Experimental Tropic Blues Band borduurt energiek voort op de erfenis van Bo Diddley. Augusta National Golf Club, een Gents bandje, probeert zowaar een intieme song te leveren, zij het met veel gitaarnoise, en dat is welkom.

Een interessante soundtrack, zonder veel compromissen, en een mooie steun voor de Belgische rock.

(vpb)

,,Originele soundtrack''. Pias


- De Standaard


"Ex drummer OST"

Ex Drummer OST


--------------------------------------------------------------------------------


CCCP/PIAS, 2007
PIAS


Om maar meteen met deur, vensters, jaloezieën en de hele reutemeteut in huis te vallen: een soundtracksamensteller van een Vlaamsche film die erin slaagt om zowel steengoede alternatieve buitenlandse bands, vrijwel algemeen gewaardeerde inheemse muziekmakers én onbekend Belgisch talent een forum te geven, verdient weliswaar nog geen standbeeld op een of andere Grote Markt, maar op zijn minst een uit de kluiten gewassen borstbeeld ergens op een grootstedelijk pleintje. Daarmee zeggen we niet dat er extreem goed is nagedacht over de soundtrack van de Brusselmans-adaptatie 'Ex Drummer' (uit op 31/1), maar dat de bonte mix van gespierde sloophamermuziek en intimistisch gepingel gewoon erg goed in elkaar klikt. Eigenlijk mocht dat ook wel, want de filmtrailer en vrij agressieve e-mailcampagne die aan de release voorafgaat, belooft een film die vooral heel erg rock 'n' roll is. Een tot pulp geslagen gezicht, denigrerend gedrag ten opzichte van het vrouwelijk geslacht, politiek incorrecte vetzakkerij en tonnen cynisme: het is allemaal in ruime dosissen aanwezig in het filmpje waarmee regisseur Koen Mortier ons binnenkort richting multiplex wil lokken. Dat de soundtrack die sfeer weerspiegelt, is niet minder dan logisch.

Het leuke aan de 'Ex Drummer' OST is dat het een redelijk relevante compilatie is, met heel wat nummers die we nog niét kenden. Flip Kowliers 'De Grotste Lul van 't Stad' mag dan nog in hoogste rotatie op onze grootste Alternatieve Muziekzender worden gedraaid, de extreem l*llige (klinker in te vullen naar eigen goeddunken) QOTSA-interpretatie van de Izegemnaar werd exclusief gemaakt voor deze cd. Ook de fans van Millionaire houden de spermavod best binnen handbereik, al moeten die zich wel behelpen met een weinig bijzondere cover van Devo's 'Mongoloid' en 'Deep Fish', een lap uitzinnige gitaarnoise die een beetje magertjes uitvalt in vergelijking met hun werk op Paradisiac. Zo weinig bijzonder zelfs, dat we, geheel tegen een goede gewoonte in, eventjes het intieme gezelschap van het Gentse windekind An Pierlé verkiezen, die met 'Need You Know' een erg sterke previously unreleased track op deze plaat heeft achtergelaten. 'Een boeket met pisseblommen' ('paardebloemen', voor wie het West-Vlaams niet machtig is), is Arno à l'Ostendaise, maar meteen ook een duidelijke terugkeer naar de TC Matic-sound van weleer. Wat wij dan weer heel erg dolletje vinden.

Wat er in de film nog van hun bijdragen zal overblijven, blijft voorlopig koffiedik kijken, maar de samenstellers van deze cd pakken ook uit met een drietal internationale namen: Mogwais 'Hunted By A Freak' blijkt ook hier een geweldig sfeervol stukje postrock, Isis voegt met 'Grinning Mouths' een forse scheut distortion toe aan de onbehaaglijke instrumentale pracht van de Schotten en de hoog gewaardeerde 'boelzoekers' van Lightning Bolt schoppen trammelant met het ranzige '2 Morro Morro Land'.

Dat Madensuyu een wissel op de toekomst is en zijn bescheiden hype meer dan verdient, kon u op Digg* al meermaals lezen. Hier pakt het tweetal uit met het verstilde 'Papa Bear', het beste nummer van hun debuut Adjust We. 'Moving Ground' van Blutch kan dan weer als knoop in de zakdoek fungeren in uw zoektocht naar lawaaierig Belgisch talent. Hun Materia blijft nagalmen als een meer dan aardige plaat. Ghinzu mag aan de hand van het ondertussen al stokoude, maar wondermooie 'Blow' nog eens proberen de vooroordelen te doorbreken ten opzichte van alles wat Waals of Brussels is, maar lokt vooral een verlangend gilletje uit naar nieuw werk. Dé verrassing van deze soundtrack wordt neergezet door het onbekende Brusselse drietal The Tritones, wiens 'Chagrin de la Mer' een poepsimpele, maar kippenvelverwekkende symbiose is van slow surf en post-rock. Tel daarbij nog de bijdragen van bluesrockers The Experimental Tropic Blues Band, de kruisbestuiving tussen intieme pop en gitaargepiel van het Gentse Augusta National Golf Club en de kraakpandrijpe veteranenpunk van Funeral Dress, en je hebt een OST die méér is dan een verzameling flavours of the month.
--------------------------------------------------------------------------------

Geschreven door: Joost Devriesere {profjoost at digg.be} 23/01/2007

- www.digg.be


"Listado de Finalistas del Diesel-U-Music"

Diesel-U-Music recibió cerca de 8 mil tracks de artistas de todo el mundo, entre ellos participaron 34 agrupaciones Colombianas. El 10 de julio se conocieron las 54 canciones preseleccionadas y para nuestra alegría La Fábrica de Cali hacía parte de este selectísimo listado con su tema "Queen of Wonderland".
Después de una larga espera por fin fueron publicados los 18 grupos de los tres géneros de la convocatoria: electrónica, rock y urban, que viajarán a Londres para la Gran Final y, a pesar de que la única agrupación Colombiana no fue incluida en este último listado, el hecho de tener un grupo nacional entre los 54 fue muy gratificante.

Los finalistas que estarán en vivo para los londinenses el 4 de octubre son:
Rock:
- Augusta National Golf Club, Benelux (Bélgica, Holanda y Luxemburgo)
- Stoop, Italia
- Noodles, Japón
- The Very, Gran Bretaña
- Codebreaker, USA
- Absent Minded, Greece

Hasta el 17 de Septiembre ingresando en www.diesel-u-music.com podrás escuchar las canciones por las que estas agrupaciones fueron seleccionadas.
Lo más importante es que podrás votar cuantas veces quieras por la que más te guste y si estás de suerte resultar elegido el 24 de septiembre entre los 3 votantes finalistas con opción de viajar a Londres a la Final.
El 4 de Octubre en Shoreditch Town Hall en Londres podrías ser uno de los invitados!!! - (www.pilatos.com/Noticias/Detalle.aspx?newsid=121)


"AUGUSTA NATIONAL GOLF CLUB: Dewaele Bros. stemmen de band naar een finaleplaats in Londen!"

De internationale muziekwedstrijd georganiseerd door Diesel:U:Music, bereikt stilaan haar hoogtepunt met op 4 oktober de algemene finale in Londen.

Het Belgische Augusta National Golf Club werd in deze wedstrijd door de gebroeders Dewaele (2Many DJ's/Soulwax) verkozen als finalist voor de Benelux met het nummer "Barefoot In Better Times". Op 4 oktober strijden ze in Londen mee voor de eerste plaats in de categorie 'Rock'.

DE FINALISTEN - CATEGORIE 'ROCK'
Augusta National Golf Club: Benelux
Stoop: Italië
Noodles: Japan
Codebreaker: US
Absent Mindead: Griekenland
The Very: UK

[05-09-2006] - http://www.soundslike.be


"Diesel-U-Music, London Calling"

27 September 2006 - Focus Knack, Ben Van Alboom


"Kledingmerk zkt. rocktalent"

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=GTS12LNHH - De Standaard, woensdag 4 oktober 2006


"Belgisch muziektalent kan Dieseljury niet overtuigen"

http://www.gentenaar.be/Article/Detail.aspx?articleID=G7J12Q4RO - Het Nieuwsblad / De Gentenaar vrijdag 6 oktober 2006


"Diesel-U-Music 2006"

http://www2.knack.be/blog/blog.jsp?siteID=71&sectionID=19&blogartID=127&artID=1127&mwebtag=BLOG/Media%20en%20Cultuur&rubriekID=0 - Focus / Knack


"ELLEgirl@Diesel-U-Music"

http://www.ellegirl.nl/girltalk/001325.php - Elle girl


Discography

- debut album: "People in Pairs" release 2007
- Soundtrack "Ex drummer", release 22 January 2007 (label PIAS)
- demo 2006
- 'pre-production' full CD @ Kunstencentrum Vooruit, Ghent (B) May 2006
- 'People in Pairs' mastered by Karel De Backer May 2006 (www.ratenkabel.be)
- 'demo 2005'

Photos

Feeling a bit camera shy

Bio

Milestones:
The jury of the "City of Bilbao" pop-rock contest has selected AUGUSTA NATIONAL GOLF CLUB to go on to the second stage of the competition which consists of playing live in BilboRock (5/17/2007) - 'People in Pairs' on soundtrack motion picture Ex drummer (1/22/2007) - Winner Rock Benelux, Diesel-U-Music London (10/4/2006) - Showcase Cactus Club, Bruges (6/24/2006)

Augusta National Golf Club (ANGC): the name originates from the famous golf club in Georgia (USA), what is now the masters tournament. This club is located on a former plantation, founded by the Flemish baron Berckmans in 1857. It is well-known for its beautiful flowers and peach trees, and eighteen holes carry the name of a flower...

It all begins in 2003. Steven Heene, formerly in a band called Presley, finds the time right to share his songs with mankind. Together with Bart Bauters on drums (ex Berliner) and Ben Van Camp (ex LalaLover, Hong Kong Dollar) on guitars a first demo is recorded. The band's name is Money, as a tribute to Johnny Cash. End of 2004, bass player Klaas Delvaux (An Pierle) is asked to join the band. 'Barefoot in better times' is played on Cucamonga (Radio 1). Quote: "From time to time we receive a demo and if it is good, we play it!".

Early 2005 Steven has written some new songs (People in Pairs, Best of Friends, Electrified, Contender...) and the decision is made to change the band name into Augusta National Golf Club (ANGC). A second demo is recorded and distributed. Again Cucamonga (Radio 1) is enthusiastic and 'People in Pairs' opens the late night session in July 2005. Quote: "Keep your eyes and ears on this band!". Bram Delvaux (Off With Their Heads) joins the band.

Winter 2005 Steven writes some new material (Lazy man Dan, The wrong tree, Freud, I Shop, Oranges too...). In may 2006 ANGC starts with the preproduction of a first full CD in the Emielstudio in arts center Vooruit, Ghent. Finally, in december the band records fourteen songs in the former restaurant of the Ostend railway station; sound engineer of these live sessions is Karel De Backer (Zita Swoon, Think of One...). Mixing is scheduled for january 2007...