Automatic Sam

Automatic Sam

 Zalk, Overijssel, NLD
BandAlternativeBlues

MusicMaker: “Na het geweldige ‘Texino’ schudt het Automatic Sam doodleuk een tweede geweldenaar uit de mouw: ‘Sonic Whip’.
Een van de beste Nederlandse uitgaven van de afgelopen vijf jaar! 5/5”

OOR: “Door deze ‘Sonic Whip’ word je een beetje masochist!”

Revolver’s : “”Sonic Whip is eigenzinnig, grijpt bij de ballen en rockt als een malle. Automatic Sam doet gewoon weer een gooi naar beste album van het jaar!”

Kindamuzik: “’Sonic Whip’ maakt Nederlandse rock weer spannend.

Biography

AUTOMATIC SAM - Automatic Sam is een band met haar roots in de inmiddels legendarische Achterhoekse Magic Barn. Automatic Sam combineert 70s hardrock, blues, garagerock en 60s psychedelica en speelt dit alles met punkrockenergie. Automatic Sam wordt eind 2008 opgericht, geeft haar eerste optreden in januari 2009 en staat vanaf dat moment wekelijks op het podium in alle hoeken van Nederland. De band vernoemt zich naar een personage uit het nummer Tarotplane van Captain Beefheart & His Magic Band. De bandleden hebben geen idee wie het personage is, maar aan het nummer te horen moet Automatic Sam wel een zeer coole viespeuk zijn met veel gevoel voor boogie.

Live
De band speelt onder meer op de Valkhof Affaire (2009 en 2010), Paaspop (2009 en 2010), de Roadburn pre-party in muziekcaf Cul de Sac (2009), het Zwarte Cross Festival 2010, tourt in april 2010 met de Liverpoolse band The Cubical door Nederland, neemt deel aan de Popronde 2010 en staat in het voorprogramma van uiteenlopende acts uit binnen- en buitenland als Black Rebel Motorcycle Club, Claw Boys Claw, Radio Moscow, Orange Sunshine, Slim Cessnas Auto Club, DeWolff, Male Bonding en Henrys Funeral Shoe.

Hot Foot Oil
In november 2009 brengt de band in eigen beheer de EP Hot Foot Oil uit. De plaat wordt alom lovend ontvangen en is binnen een paar maanden na de release uitverkocht. Niet alleen pers en publiek zijn enthousiast, ook het Zwolse label Minstrel Music ziet het zitten met Automatic Sam en brengt in juni 2010 Hot Foot Oil op vinyl uit.

Texino
In 2011 verschijnt het full lenght debuut van Automatic Sam, getiteld Texino. Het album telt 13 nummers en bevat gastbijdragen van onder meer Koen Willem Toering (Woost), Gijs Coolen (Woost/Coparck), Wout Kemkens (Shaking Godspeed/Bloody Honkies) en Otto Kokke (Do Not Run We Are Your Friends/Dead Neanderthals). De titel van het album is afgeleid van de film: Who is Bozo Texino? Naast 12 eigen nummers staat er n cover op Texino: Hard Time Killing Floor Blues van Skip James.

Opnames: Koen-Willem Toering en Gijs Coolen Mix: Koen-Willem Toering Mastering: Pieter Kloos

Sonic Whip 2013

Automatic Sam is:
Pieter Holkenborg (leadzang/gitaar)
Rense Slings (gitaar/zang)
Erik Harbers : Basgitaar / zang
Jim Geurts : Drums

Discography

EP Hot Foot Oil
CD Texino
CD Sonic Whip