Beans&Fatback
Gig Seeker Pro

Beans&Fatback

Hoorn, North Holland, Netherlands | INDIE

Hoorn, North Holland, Netherlands | INDIE
Band Country Soul

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


This band has no press

Discography

Beans & Fatback (Finger Licking Good !!)

Photos

Bio

Een mix van Blue Eyed Country Soul, met een vleugje Jingle Jangle Pop, is het die Beans & Fatback vol overgave de ruimte in slingert. Of zoals DJ St. Paul het doeltreffend wist te omschrijven: ‘Country, Soul en folk versmelten in een handclap. Jamie Lydell, Ryan Adams, Mark Ronson en 1972 Rolling Stones zijn enkele referenties die door het hoofd schieten. Maar in haar diversiteit blijft deze verzameling liedjes voortdurend uniek’.
Voeg hier de bijzondere samenstelling van de band aan toe; twee drummers, Hammond orgel, piano, bas, twee gitaristen, zang en veel, heel veel percussie en je hebt het recept voor een win win situatie.

Wat begon als een studio project van Onno Smit is, na de release van het album, binnen de kortste keren uitgegroeid tot een van de energiekste en meest veelbelovende bands die Nederland op dit moment rijk is.
3fm bombardeerde Beans & Fatback tot Serious Talent. De Single ‘All I Think About’ verschijnt op de play-listen van de belangrijkste Nationale radio zenders en Beans & Fatback wordt uitgenodigd in radio- en TV-programma's waaronder GIEL (3FM), Evers Staat Op (Radio 538) en De Wereld Draait Door (Ned 3), VI Oranje (RTL 7).
Metropolis, Oerol, De Affaire en Into The Great Wide Open worden aangedaan en van het diepe zuiden tot het hoge noorden verspreidt Beans & Fatback haar gospel en wint zieltjes.