Bells Of Youth
Gig Seeker Pro

Bells Of Youth

| SELF

| SELF
Band Folk Acoustic

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

The best kept secret in music

Press


"Dames Bells Of Youth krijgen kleine meisjes stil"

De vijf jonge vrouwen, die op vrijdagavond in de kleine Solar Cinema op het Folkwoods festival spelen, zorgen voor een prachtige beleving voor de menselijke zintuigen. Met een heuse popcorn automaat achterin de tent, iets te felle belichting en zoetkauwende klanken op de voorgrond. De vrouwen kennen elkaar van de Rockacademie in Tilburg. Het begon als een grap aan de koffietafel, maar in de loop van de tijd werd het toch serieuzer. Dat blijkt als de vrouwen het publiek goed bespelen met een intieme set voor een divers publiek.

Gezien
Bells Of Youth, tijdens Folkwoods 2012.

Muziek
Twee gitaren, een floor tom, een basdrum, wat shakers en vijf prachtige stemmen vullen het postzegelformaat podium in de Solar Cinema. De sound van Bells Of Youth kenmerkt zich door catchy singer-songwriter nummers. De vrouwen weten met de weinig instrumenten veel kracht aan hun nummers geven. De harmonische samenzang komt goed tot zijn recht in hun eigen nummers, maar zeker ook in de covers die ze spelen van onder andere Fleetwood Mac, Simon and Garfunkel en Crosby Stills and Nash met een lekker indie randje.

Plus
Bells Of Youth weten met hun muziek zelfs de drukste kinderen stil te krijgen. De zuivere stemmen komen mooi tot hun recht in de samenzang. De dames hebben veel plezier op het podium en dat dwingt het publiek regelmatig tot meeklappen. Blije gezichten blijven na elk nummer op vele gezichten hangen. Op verschillende plaatsen in de nummers weten de vrouwen hun stemmen veel kracht bij te zetten wat vaak leidt tot een mooie climax.

Min
De nummers zitten goed in elkaar totdat het einde nadert. De band heeft er een beetje een handje van om elk nummer abrupt te eindigen. In de eindes van de nummers zou iets meer variatie geen kwaad kunnen. Er zou ook wat meer aanvulling in de ritmesectie mogen zijn. Veel van de nummers zijn up-tempo en worden simpel begeleid door shakers of door de bassdrum. Daar zit toch meer potentie in.

Conclusie
Bells Of Youth zetten een mooie set neer voor jong en oud. De harmonische samenzang en de intieme stage performance komen goed tot hun recht in het kleine Solar Cinema tentje. De nummers zitten over het algemeen goed in elkaar, maar wat meer variatie en een nadrukkelijker eigen geluid zouden de aanstaande EP goed doen. - 3voor12


Discography

EP:

New Days - release 21-09-2012

Photos

Bio

Bells of Youth bestaat uit vijf langharige muzikale dames, die begeleid door een gitaar, een piano en doelbewuste ritmes bloedmooie liedjes zingen. Nou moet je wel van extreem norse huize komen om daar niet al warm van te worden, maar anders is het wel hun unieke meerstemmige samenzang die elke grijze wolk in zonneschijn veranderd. De liedjes zijn een combinatie van lentebloesem en makke lammetjes en iets waarvan je spontaan zin in whisky en sigaretten krijgt. Noem het ‘akoestische indiepop’, of ‘harmonische folkrock’, of verzin zelf iets, de optredens van Bells Of Youth staan in ieder geval garant voor een glimlach op je gezicht.
De band is ontstaan uit een hechte vriendschap en die intimiteit is tijdens hun optredens duidelijk te voelen. Gelukkig uiten de vrouwen van Bells of Youth hun vriendschap niet in gekwebbel boven een plens verse muntthee, maar in pakkende liedjes. Liedjes die elke vastgeroeste heup een swing geven waar Elvis nog wat van had kunnen leren.
3voor12 en de Volkskrant spraken al lovend over de band na hun optreden op Folkwoods in Eindhoven. Binnenkort zijn de meiden te zien op Magneetfestival in Amsterdam, dus zorg dat je erbij bent. Voor wie na het zien van Bells Of Youth trek heeft in meer, zal de honger in het najaar gestild worden met de release van de eerste EP.