Benjamin Winter
Gig Seeker Pro

Benjamin Winter

Band World Singer/Songwriter

Calendar

This band hasn't logged any future gigs

This band hasn't logged any past gigs

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

The best kept secret in music

Press


This band has no press

Discography

Still working on that hot first release.

Photos

Bio

Benjamin Winter, front man van de band Sisera Fell uit San Diego, Californië, heeft de stap genomen om zelfstandige artiest te worden. Sinds 1998 heeft Sisera Fell drie zelfstandige projecten gereleased, waarvan op de laatste twee liederen (Rise Up/What To Do) part-time play listing kreeg van drie grote radio stations in San Diego en de bay area. Benjamin’s songwriting past het beste in de categorie “emo pop singer/songwriter”.

Benjamin werd uitgenodigd in september 2003 om mee te doen aan een tour door de VS en Europa, niet alleen als een solo performer, maar ook als een muzikant voor “Isaac Improv”. Dit was zijn eerste tour zonder band en hij kreeg hierdoor de drang om zijn eigen solo project op te zetten. In 2004 heeft hij in Amsterdam zelfstandig zijn eerste solo project “Amber Alley And After” geschreven.

In december 2004 werden de opnames hiervan in San Diego afgerond in samenwerking met producer Greg Laswell van 20” records. De band Benjamin Winter, die sinds kort in Amsterdam gevestigd is, bestaat uit Benjamin Winter: gitaar/vocals, Jeroen Kok: bas, Jeroen Ligter: drum, Jonas Pap: chello en Son Thompsen: piano