Betting On The Mouse
Gig Seeker Pro

Betting On The Mouse

Copenhagen, Capital Region, Denmark | INDIE | AFM

Copenhagen, Capital Region, Denmark | INDIE | AFM
Band Alternative Rock

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"Spot Festival 2010: Betting on the Mouse – imponerende klunsermusikanter"

Kunstner
Betting on the Mouse Event
Spot Festival 2010
Spillested
SPOT festival Dato
22/05

Der findes koncerter, som man halvvejs inde i første nummer tror, man kan regne ud. Koncerter der er komplet forudsigelige og jævne. Betting on the Mouse modarbejdede det fænomen med en af festivalens mest alsidige optrædener.

Fra starten var forsanger Martha Marie Skous vokal vild og retningsløs oven på de dystre twang-guitarer og de lige så vilde trommer, der dominerede lydbilledet med voldsomme rundgange. Det taget i betragtning var starten en anelse kedelig, men kun fordi de umiddelbart efter det fandt det ene sære instrument efter det andet frem og sørgede for, at lydbilledet holdt sig sitrende frisk og alsidigt.

Bandet dækkede nemlig hele spektret: Fra de nøgterne øjeblikke med hviskende bækkener og slæbende bas over rendyrket støjinferno til en form for afdæmpet avantgard-jazz, hvor saxfonisten den første halvdel af sangen stod dybt koncentreret med et stykke plastik, som han knitrede op i mikrofonen. Der var endda tid til, at det fem mand store band for et kort øjeblik blev til en melodika-kvartet.

Desværre var der mellem de mange spændende og interessante indslag også kedelige øjeblikke, hvor bandet nøjedes en mere jævn form for rock. Derfor vil det klæde dem frem over at sortere i materialet, så deres fint opbyggede og indøvede sange hæver sig fra det gode til det glimrende. - soundvenue


"Betting On The Mouse Spot, Pickup Scenen, Århus"

Martha Marie Skov og co. bød på store, smukke og patosfyldte lydflader

Med sangerinden Martha Marie Skov i front indtager det i alt fem personer store band med det Bukowski-inspirerede navn Pickup Scenen, og straks fyldes teltet ganske pænt op med forventningsfulde tilhørere. Det er ikke blot skyggen fra den sommerlige forårssol, de er kommet for at nyde, men også de store, inderlige og eminent velklingende lydflader, som Skov og hendes entusiastiske entourage gang på gang leverer – kun afbrudt af store, entusiastiske smil og taksigelser til publikum.

Fremfor alt er musikken patosfyldt – som ind i helvede, men også ind i himlen. Skov synger hjerteskærende igennem med sin Cat Power-agtige vokal, fyldigt akkompagneret af de for det meste langsomme, drevne og behageligt støjende kompositioner. På den ene side lyder det som når Raveonettes sætter tempoet ned, mens det på den anden side skaber direkte associationer til Signe Høirup Wille-Jørgensen og Speaker Bite Me.

På samme måde som sidstnævnte mestrer Betting On The Mouse nemlig det intense og opbyggende, og der er også en tilsvarende kreativ tilgang til instrumenteringen. Således spilles der med bue på elguitaren, og bandet rummer også både saxofon og kontrabas. Pludselig står alle fem medlemmer også med en melodika hver og spiller et lille, trist klingende tema, og det overrasker på positiv vis publikum. Desuden skal den innovative trommeslager – der også gjorde sig som guitarist – have stor ros for sit alsidige og interessante slagværk.

Dér hvor det desværre halter lidt for Betting On The Mouse er i hook-afdelingen. Og hermed menes ikke uforskammede, catchy pophooks, men bare ét eller andet, der i langt højere grad ville få hvert enkelt nummer til at indprente sig i lytternes hukommelse og samtidig skille sig væsentligt mere ud fra hinanden. Som de fremstår ved denne koncert flyder de desværre ofte lidt for meget ud i det store patosfyldte hav, som de tilsammen udgør.

Bedre bliver det ligeså snart, der godt halvvejs tilføres lidt tempo til et af numrene, og det er svært ikke at ønske sig, at der ikke var flere af sådanne variationer undervejs i koncerten. Som helhed fremstår den imidlertid aldeles udmærket med massevis af potentiale. Enkeltvist er numrene hver og én imponerende, og med lidt yderligere fokus på variation i arrangementerne kunne Betting On The Mouse gå hen og blive et fuldt ud interessant bekendtskab på den danske musikscene. - www.gaffa.dk


Discography

Ep "Betting On The Mouse"

Photos

Bio

DK / GB
Betting On The Mouse(BOTM) blev dannet af sanger og sangskriver Martha Marie Skou i Januar 2009.
I samarbejde med produceren Christian Kværndrup og med bidrag fra musikere fra den københavnske undergrund blev en demo produceret.
Med udgangspunkt i at skulle spille numrene live, opstod BOTM live band. Betting On The Mouse fungerer nu som et orkester centreret omkring Martha Marie Skou.
Bandets medlemmer er: Xian Foo; trommer, guitar, kor. Jonathan Aardestrup; bas, harmonika, kor. Sune Rodt; guitar, ukulele, kor. Martha Marie Skou: vokal, piano. Live har vi ofte Sara Laub med som VJ.
BOTM har spillet sammen i et år, og har spillet på Rust to gange. Den ene gang i forbindelse med Soundvenue Selected og den anden gang sammen med de svenske Dedektivbyrån. Bandet har derudover bl.a spillet på Jolene, Stubnitz, Loppen og musikcafeen i Århus. Betting On The Mouse har netop spillet til SPOT festival 2010 koncerten blev anbefalet af soundvenue og modtog pæne andmelddelser herfra og fra Gaffa. BoTm er tidliger blevet anbefalet og spillet i det elektroniske barrometer og har lavet en flot musik video til nummeret Desert Of Wasted Plans der også er at finde på deres færdigmixede debut EP.
Planen er nu at udgive EP’en, spiller en masse koncerter i ind og udland og gå i gang med at lave et fuldlængde album.

/GB

Betting on the mouse (BOTM) was formed by singer and songwriter Martha Marie Skou in January 2009.
A demo was produced in cooperation with producer Christian Kværndrup and with contributions from musicians from the Copenhagen underground.
On the basis of having to perform the tracks live, the BOTM live band arose, Betting On The Mouse now works as a band centered around Martha Marie Skou.
The members of the band are: Xian Foo; drums, guitar, chorus. Jonathan Aardestrup; bas, chorus. Sune Rodt; guitar, ukulele, chorus. Martha Marie Skou; vocals, piano. For live performances we are often joined by Sara Laub as VJ.
BOTM has played together for a year and have performed at the well known Copenhagen music venue Rust twice. Once as part of Soundvenue Selected and once with Swedish Dedektivbyrån. The band has among other places also performed at Jolene, Stubnitz, Loppen and Musikcafeen in Århus. Betting On The Mouse has just performed at the SPOT festival 2010. Where they received good reviews. They have just produced a music video and finished recording their debut EP.