Bianca Morales
Gig Seeker Pro

Bianca Morales

Helsinki, Central Finland, Finland | Established. Jan 01, 2016

Helsinki, Central Finland, Finland
Established on Jan, 2016
Solo Pop Singer/Songwriter

Calendar

Music

Press


"Pori Jazz Kids Festival"

Nu ska vi jazza lite

Lili Wessman
Pori

Lastenmusiikin ammattilaiset kehuvat Pori Jazz Kids Festivalin ohjelmaa.
– Hieno kattaus. Lapsille tarjotaan laatua, ei hömppää, arvioivat Pasi Hiihtola ja Peik Stenberg.

Kopio Kids 6.jpg

Joona Luukko pääsi Simo-taikurin assistentiksi Lokki-lavalle. Kuva: Heikki Tyynysniemi/SK

Sotta ja Pytty eli Sås och Kopp -parivaljakko isännöi eilen Kirjurinluodon ”Svenska dagenia”.
– Ohjelma ja juonnot piti ensin heittää vain ruotsiksi, mutta nyt päivästä tuli både och, sekä että.
Suomenruotsalaisille Sås och Koppin meno on tuttua. Perheyhtyeeksi itseään kutsuva duo on tehnyt 18 levyä, tiettävästi enemmän kuin kukaan muu suomenruotsalainen, jopa Lasse Mårtenson.
– Hyvin laulut uppoavat myös Porissa. Lasten kanssa toimiminen on selväpiirteistä. Jos yleisö tykkää, sen kyllä huomaa, Pasi Hiihtola kertoo.
– Lastenmusiikin soittajilla on aina kaikkein kivointa: selväpäinen yleisö ja hyvät työajat, Peik Stenberg tietää.

Elin ja Agnes tähtiehdokkaina

Kolmatta kertaa Pori Jazzin yhteydessä järjestettävä lastentapahtuma keräsi viime vuonna runsaat 15 000 kävijää yksin Kirjurinluotoon. Satoja lapsia osallistui lisäksi rytmirinkeihin ja musiikkityöpajoihin Palmgren-opistolla.
Tapahtuman tuottaja Bianca Morales odottaa tänä vuonna vähintään samanlaisia lukuja.
– Ihmettelemme kovasti, että kaikki on ilmaista. Tosi hienoa, kiittelevät ulvilalaiset Hanna ja Marko Puumalainen. Pojat Valtteri, 9, ja Tuomas, 6, aikovat keskiviikkona katsastaa ainakin lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen.

Lasten jatseilla esiintyy ensi kertaa myös ulkomaalaisia muusikoita. Eilen Kirjurinluodon Lokki-lavalle kavunnut ruotsalainen elämysorkesteri Carling Family soittaa myös keskiviikkona.
Keskiviikon päätöskonserttiin huipentuvassa Kids Festivalissa palkitaan Pori Jazz Young Star -tittelillä yksi tulevaisuuden jazzlupauksista. Tämän vuoden ehdokkaat ovat molemmat laulaja-lauluntekijöitä: 13-vuotias Elin Blom Terijärveltä sekä 14-vuotias Agnes Altmäe Raumalta.
– Molemmat ovat huikean lahjakkaita. He aloittivat biisien kirjoittamisen jo alle kymmenvuotiaina, Bianca Morales kertoo.

Kulttuuriministeri Stefan Wallin, Pori Jazzin taiteellinen johtaja Jyrki Kangas ja toimitusjohtaja Katja Leppäkoski jakavat tulevaisuuden jazztähdelle stipendin ennen pääkonserttia keskiviikkona kello 16. - Satakunnan Kansa


"Yhteinen maailmamme"

Bianca Morales haluaa innostaa erityisesti lapsia ympäristökysymysten pariin iloisen musiikin keinoin.

Kuva: 2000 Magnus Löfving /
Studio Magnus Löfving
Bianca Morales pursuu myönteistä energiaa. Suomalais-kuubalaiselle laulajattarelle on suotu upea ääni, iloinen mieli ja rutkasti tarmoa toimia musiikin ja muiden tärkeiden asioiden puolesta. Monipuolinen artisti on mukana WWF:n ympäristökasvatustyössä ja vie lapset laulun keinoin tutustumaan luonnon ihmeisiin. WWF:n ja Biancan on tuonut yhteen rakkaus luontoon ja oivallus siitä, että lapsissa on tulevaisuus.

Bianca Morales on vaikuttanut suomalaisessa musiikkielämässä jo 1980-luvun alusta lähtien. Suuren yleisön tietoisuuteen hän tuli voitettuaan Mainos-TV:n (nykyään MTV3) ensimmäisen "Kevään Sävel" -kilpailun reggae-kappaleellaan "Our Party" vuonna 1984. Koko uransa ajan Bianca on esittänyt iskelmämusiikin valtavirroista poikkeavaa ohjelmistoa kuten jazz&swing-, gospel- ja pop-musiikkia klubeista suuriin festivaaleihin Suomessa ja ulkomailla, muun muassa vuosittain Los Angelesissa.
WWF ja Bianca yhteistyössä: Yhteinen maailmamme -levy

Kuva: MLL Satakunnan piiri / Heli Vija-Flodström
WWF ja Beem Records käynnistivät vuonna 2005 yhteistyön, jossa on julkaistu luontoaiheinen lastenlaululevy ja järjestetty konserttisarja, joissa solistina toimii Bianca Morales. Tarkoituksena on edistää päiväkoti- ja kouluikäisten lasten ympäristötietoutta musiikin avulla sekä kerätä varoja WWF:lle. Yhteinen maailmamme -levy julkistettiin vuoden 2005 Pori Jazzeilla. Äänitteellä Biancan kanssa esiintyvät Pihlajanmarjat- ja Pessi-kuoro sekä Markus ja Sofia Karvinen suomalaisten huippumuusikoiden säestäminä.

Biancan pitkäaikainen haave esiintyä lapsille ja työskennellä lasten ja nuorten kanssa toteutui vuonna 1996, kun ensimmäiset kahdeksan luonnonsuojelusta ja kierrätyksestä kertovaa teemalaulua julkaistiin CD:nä. YLE TV1 Lasten- ja nuortenohjelmat julkaisi kaiken kaikkiaan 14 musiikkivideota "Säästämme luontoa, suojelemme eläimiä" -musiikkisarjasta. Videoita on esitetty useana vuonna lastenohjelmissa ja Aamu-tv-lähetyksissä. Koko musiikkisarjaa ei ole kuitenkaan aiemmin julkaistu äänitteenä. Yleisön toivomuksesta kaikki laulut on nyt koottu samalle äänitteelle.

Kuva: WWF-Canon / Rusell A.
Mittelmeier
Nämä alunperin lapsille ja nuorille tuotetut laulut ovat lukuisissa konserteissa ja muissa esityksissä valloittaneet myös aikuisten sydämet. Tärkeän aiheensa lisäksi jokainen laulu edustaa omaa musiikkityyliään nykyajan räppi- ja teknorytmeistä perinteisiin cha-cha-, calypso-, polkka- ja valssirytmeihin. Jokainen 14 laulusta on erilainen musiikillisesti ja sisältää opettavan, hauskan, eksoottisen ja/tai jännittävän kertomuksen. Levyllä lapsia tervehtivät muun muassa panda, norsu ja pingviini. Musiikin myötä tutustutaan sademetsään ja päästään seikkailemaan delfiinien kanssa.

WWF on ollut mukana tuotannossa alusta lähtien antamalla videoihin filmimateriaalia. Ensimmäisen "Säästämme luontoa, suojelemme eläimiä" -äänitteen myynnillä tuettiin WWF:n toimintaa. Myös tämän uusimman CD:n tuotot ohjataan WWF:n toiminnan tukemiseen. - WWF


"Vauhdikas konsertti Oulussa"

Ote artikkelista:
Pohjankartanon juhlasalissa discotähysti tiistaina upeita johntravoltoja itsensä koko maailman luonnon hyväksi. Oululaislapset räppäsivät kuin viimeistä päivää ja oppivat siinä sivussa, millainen on bossanovarytmi ja scat-laulu. - Kaleva 19.10.2005


Discography

- 2005 "Yhteinen Maailmamme"- CD

Bianca Moralesin "Yhteinen maailmamme"-levyn kappaleet valloittavat sydamet. Levylla lapsia tervehtivat muun muassa panda, norsu ja pingviini. Musiikin myota tutustutaan sademetsaan ja paastaan seikkailemaan delfiinien kanssa. Tarkean luontoaiheensa lisaksi jokainen laulu edustaa omaa musiikkityyliaan nykyajan rappi- ja teknorytmeista perinteisiin cha-cha-, calypso-, polkka- ja valssirytmeihin. Jokainen 14 laulusta on erilainen musiikillisesti ja sisaltaa opettavan, hauskan, eksoottisen ja/tai jannittavan kertomuksen.

Biancan CD-levyjä voi tilata suoraan tuottajalta, Beemrecords lähettämällä sähköpostia osoitteella: info@beemrecords.com

- 1996, Tatsia-Musiikki "Saastamme luontoa, suojelemme elaimia".

Photos

Bio

Bianca Morales aloitti esiintyvan ja levyttavan artistin uransa jo 1980-luvun alussa Grani Big Bandin solistina.
V. 1984 afrokuubalaisen muusikkoisan ja suomen-ruotsalaisen aidin tyttresta tuli koko kansan suosikki reggaehenkisell kappaleella Our Party silloisen Mainos-tv:n (nyk. MTV3) ensimmisen Kevaan Savel-kilpailun voiton myota.

Bianca Morales on tehnyt yhteistyota lasten ja nuorten kanssa jo uransa alkuvaiheista alkaen toimien mm. Kauniaisten nuorisotalolla nappuladisko-DJ:n ja nuoriso-ohjaajan apulaisena.

Radiossa Bianca juonsi suosittua Ungdomensgava i toner-ohjelmaa (suomalainen vastine ohjelmalle oli Nuorten savellahja).

Yhteistyo lasten ja nuorten kanssa tiivistyi, kun vuosina 1996 - 98 Bianca Morales Productions Oy tuotti sisallon 24:aan musiikkivideoon YLE TV 1 Lasten- ja nuortenohjelmille. Valitut Palat julkaisi kotivideon 10:n videon sarjasta Hottikokki. Sarjan Saastamme luontoa, suojelemme elaima-lauluista kahdeksan on julkaistu CD:lla v. 1996.

Kesalla 2005 julkaistiin Pori Jazz Kids Festivaleilla yhteistyossa WWF:n kanssa uusi julkaisu "Yhteinen maailmamme", joka sisaltaa elain- ja luontomusiikkivideosarjan kaikki 14 laulua.
Jokainen 24:sta laulusta edustaa eri musiikkityylia rapista rockiin, salsasta swingiin ja valssista cha-chaan.

Bianca esiintyy saannollisesti lapsille ja nuorille paivakodeissa, kulttuurikeskusten konserteissa ja perhetapahtumissa seka jazz- ja blues-festivaaleilla. Klikkaa yo. "CALENDAR"-linkkia (Past dates) niin naet esimerkkeja Biancan lasten esiintymisista.

CariBianca-konsertti koostuu musavideoiden suosituimmista lauluista. Bianca esiintyy useimmiten Tahtisumua-kvartetin kanssa, mutta kevyimmillaan esitykset tapahtuvat CD-taustojen saestyksella. Suosittuja ovat myos Big Bandien seka lapsi- ja nuorisokuorojen yhteisesiintymiset, esim. Savonlinna Big Band ja Iloinen lapsikuoro.

Bianca esitteli makupaloja "CariBianca Goes Big Band"- ohjelmistostaan ensimmaisen kerran Pori Jazz Kids Festival-tapahtumassa heinakuussa 2006.
Kids Festival kaynnistyi komesti Lasten "Iso-Orkesteri"-konsertilla, jolloin vauhdissa olivat Bianca ja Peppi Pitkatossu seka Palmgren-konservatorion Big Band johtajanaan Sven Nygard.

50 minuutin mittainen "CariBianca Goes Big Band"-konsertti sai ensi-iltansa Grani Big Bandin kanssa Tammisaaressa 25.11.2006 ja Kauniaisissa 26.11.2006, tuolloin konsertti esitettiin kahdella kielella (juonnot suomeksi ja ruotsiksi ja osa lauluista myos ruotsiksi). Hauskat ruotsinkieliset kaannokset ovat Barbara Helsingiuksen kasialaa, Merja Partasen alkuperaisten suomenkielisten tekstien pohjalta.

Uusin kokoonpano ja nuottisovitukset CariBianca ohjelmistolle on nuorten puhallinorkesteri. Sovitukset tyosti jalleen Sven Nygard.
Ensi-ilta nuoriso-orkesterin sovituksille oli sunnuntaina 25.5.2008, klo 15.00, jolloin Bianca esiintyi Jokipuiston puhallinorkesterin kanssa Topelius salissa, Nikkilassa. Konsertin johti Reijo Ruokonen.

"CariBianca"-konserttiohjelmaesimerkin naet klikkaamalla yo. "SET LIST"-linkkia.

Katso nayte Malmitalon 27.10.2007 konsertista "kotikamera"-livetaltiointina "VIDEO"-linkista.

Lauluihin ja laulunsanoihin voit tutustua sivuston "AUDIO"-linkista.

Konserttien yhteydessa voidaan toteuttaa tanssi- ja laulupaja, jonka jalkeen pajaan osallistuneet lapset paasevat konserttiestraadille esiintymaan Biancan kanssa. Myos yleiso osallistuu esityksiin tanssimalla ja laulamalla Biancan innostavalla opastuksella.

Ohjelmatiedustelut:

Bianca Morales Productions Oy
Merja Partanen
Puh. (09) 685 3185
gsm 0400 600 595
email: merja.partanen@bmp.inet.fi

Lisaa infoa Biancan aikuisille suunnatuista esiintymisista ja konserteista loytyy seuraavilta kotisivuilta:

http://www.biancamorales.com
http://www.sonicbids.com/BiancaMorales
http://www.beemrecordsusa.com

Biancan CD-levyj voi tilata suoraan tuottajalta, Beemrecordsilta email osoitteella: info@beemrecords.com

Band Members