Blind Parade
Gig Seeker Pro

Blind Parade

Amsterdam, North Holland, Netherlands | SELF

Amsterdam, North Holland, Netherlands | SELF
Band Pop Blues

Calendar

This band hasn't logged any future gigs

This band hasn't logged any past gigs

Music

Press


This band has no press

Discography

Still working on that hot first release.

Photos

Bio

Blind Parade is een indiepop-trio rond zangeres en gitariste Sophie Zeyl. De drie muzikanten vonden elkaar in een gedeelde passie voor de muziek van onder meer Fink, Joan as Policewoman, Beach House en PJ Harvey.

De Nederlandse muziekscene kent Sophie Zeyl als singer-songwriter. Zij maakte haar entree in de finale van de Grote Prijs van Nederland alwaar zij de muzikantenprijs won voor beste zangeres. De fijne mix van akoestische sferen en elektronica op haar debuutalbum Two Ways of Running (I-Rain Records, 2005), bracht haar op festivals als Oerol, de Uitmarkt en het Amsterdam Dance Event en in diverse radioprogramma's (3voor12, Tros muziekcafe, radio 6, Music Hall, Opium).

In 2010 ontmoette Sophie drummer Jan Heijns en bassist Jeroen Schipper, juist op het moment dat ze met versgeschreven nummers wilde gaan experimenteren. De spreekwoordelijke ‘click’ was luid en duidelijk en sindsdien werkt het trio in hun Amsterdamse studio aan een eerste album.

Het muziekblad Heaven schreef over Sophie: “Sophie Zeyl trekt je mee de nummers in: ze klinkt mysterieus en lieflijk in het hoog, maar donker en dreigend in het laag. De koortjes klinken als gevallen engelen. Zij schrijft sterke, vloeiende melodieën voor haar persoonlijke teksten”. In Blind Parade is dat ook de basis: een goede song en een stem die je raakt. Jeroens bas speelt daarbij verleidelijke lijnen rond de melodie zonder de groove te verlaten. Het slagwerk van Jan is subtiel, streng en altijd dynamisch.

De bandnaam is geïnspireerd op het moment waarop je beseft dat je bent verdwaald, het moment waarop je niet anders kan dan je overgeven aan een onbekende situatie. Die momenten zijn vaak het mooist, en hebben meestal veel impact Blind Parade wil je met haar muziek laten verdwalen. Dus, doe je ogen dicht en laat je meevoeren door de muziek van Blind Parade.