Blood Command
Gig Seeker Pro

Blood Command

Band Alternative Punk

Calendar

This band hasn't logged any future gigs

This band hasn't logged any past gigs

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"Blodig Alvor fra Hordaland"

Blood Command er anti alt som er «in», tidsriktig og hypa, men dessverre for bandet selv så skal man nok ikke se bort ifra at de selv snart ender opp med å være på alles lepper. For dette er en av de mest lovende debutene som har blitt utgitt i Norge på lang tid! EP-en begynner med et smell med tittelsporet «Five inches of a car accident», en sang jeg trur hadde passet perfekt til bilspillene jeg spilte på playstation da jeg var yngre. Det er bånn gass fra første anslag, og du får både bakoversveis og adrenalinkick med en utrolig fengende melodi akkompagnert av et kjempehardt og ultraenergisk komp.

Neste låt ut, «Parasomnia fight party» lever opp til navnet sitt. Med hyperaktiv trommespilling får den en intenst, desperat og nesten nevrotisk nerve. Det må også nevnes at vi på denne EP-en får servert noe av den kuleste jentevokalen vi har fått høre på lenge. Jeg har ofte vært skeptisk til punkrock med jentevokal, men vokalisten i Blood Command gjør alle mine fordommer til skamme.

Blood Command kan høres ut som soundtracket til en amerikansk nittitallsfilm der malplasserte, rebelske ungdommer gjør opprør, eller en ungdomsfest som går over styr. Noe som kunne høres helt forferdelig ut, men Blood Command gjør sin greie på en ufattelig kul måte. Spesielt på «Red ruin» som faktisk har et vers som er nesten enda mer catchy enn refrenget, og du skulle du ønske at du var på en liten, overfylt rockeklubb og danset ut alt du hadde av følelser. Det som går igjen på denne EP-en, enten det er den Pixies assosierende popbaserte «Natural Wasteage», eller det nesten dancedrivende avslutningssporet «Untitled dance machine», er at låtene har refrenger så catchy at det ikke skulle vært lov. Med aggressive og punkete vers og ulovlig fengende refrenger som gir deg følelse av å være levende, har Blood Command funnet en suksessoppskrift. Jeg tviler på at Blood Command prøver å lage noe for å få radiotid, gode anmeldelser, eller kredibilitet blant musikkjennere. Jeg trur snarere at de bare gjør det de liker og som føles riktig for dem. Tenk energien og aggressiviteten til Jr Ewing blandet med lekenheten til Blink 182 og intelligensen til Pixies og Pj Harvey så får du noe som kan minne om Blood Command. Men mest av alt er de bare Blood ,og det håper jeg de fortsetter å være. Skaff deg EP-en digitalt fra den 20. april og for all del få med deg gutta og jenta live snarest! Sjekk ut www.myspace.com/bloodcommand

Høydepunkter: Red ruin, Natural Wasteage, Untitiled dance machine, five inches of a car accident.

Hør også: Jr Ewing, Blink 182, Pixies, Bloc Party, Pj Harvey

Score: 5/7

http://sorthvit.no/index.php?option=com_content&task=view&id=486&Itemid=103 - Sorthvit


"Garage, Oslo, Norway 4.april 2009"

Med seg på deler av turneen har Silver og Kvelertak fått bandet Blood Command fra Bergen. Et ambisiøst bandprosjekt som bare så vidt har rukket å fylle året, men som allikevel har klart å gjøre seg forholdsvis bemerket i rockesirkuset. Blant annet ble de tidligere i år kåret til ukas urørt med låten Five Inches Of A Car Accident.

Som vanlig når de holder konserter hadde trekløveret bestående av Silje Tombre (vokal), Sigurd Haakaas (trommer) og Yngve Andersen (gitarer) med seg tre ekstra musikere, og det eneste som vitnet om at disse bergenserne er ferske i gamet var at det var litt glissent på gulvet foran scenen. I løpet av den lille halvtimen de fikk, presterte de å overøse publikum med et gitar- og trommespill som kunne få deg til å tro at de hadde fått NOS-gass injisert i årene.

Før de avsluttet med Party All The Way To The Hospital hadde de rukket å gjennomføre en drivende god cover av PJ Harveys Yuri G, flesket til med sin egen urørt vinner, og fått diverse føtter til frenetisk å trampe takten til Red Ruin.

http://www.groove.no/html/article/25384758.html - Groove.no


Discography

Five Inches Of A Car Accident 10"/EP (2009)
Party All The Way To The Hospital 10"/EP (2009)

Photos

Bio

3 young Norwegians with a common love for San Diego Hardcore, feelgood clubmusic and killer riffs, have created a musical monster called Blood Command. The band played their first show in January 2009 in their hometown Bergen in Norway, like fire in dry grass the rumor about the band that had found something unique in 2009 was on everybody’s mouth. With tracks and live appearance like no other, the band really kicks some ass and even more established band could learn something here. Already after a short period the band has been praised in Norwegian media, and played numerous shows including the brilliant Øyafestival in Oslo, Norway´s most prestigious festival, touring Europe and Norway and beeing picked out to play 3 shows at By:larm 2010 in Oslo.

Media has claimed that Blood Command have picked up the string where late Jr. Ewing left it. With a common inspiration in artists like PJ Harvey, Swing Kids, At The Drive-In, Drive Like Jehu and Hot Snakes, Blood Command has build hope for the future of the Norwegian hardcore scene!

Blood Command will in 2009 give out a vinyl series consisting of 10’vinyl based on 3 publications each in their own primary color. “Five Inches Of A Car Accident“ is the first release and it was released on Kontrabande Records/Diger! the 20th of July. Vinyl # 2 "Party all the way to the hospital" is released 23rd of november on Fysisk Format.