Brown Hill
Gig Seeker Pro

Brown Hill

Amsterdam, North Holland, Netherlands

Amsterdam, North Holland, Netherlands
Band R&B Soul

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


This band has no press

Discography

Brown Hill (2010)
It's Personal (release september 2011)

Photos

Bio

Al decennia lang staren we ons blind op al die fantastische Afro-Amerikaanse r&b/soul singers,
maar intussen voeren de schepen waarmee hun verre voorvaderen ooit op schandelijke wijze van Afrika naar Amerika werden ontvoerd, ook van Afrika naar Suriname!
Press fast forward enkele eeuwen en realiseer je, dat we in Nederland beschikken over r&b/soul singers met Surinaamse roots, die niet onder doen voor hun Amerikaanse collega’s!

Enter Brown Hill, met zijn debuutalbum Brown Hill en zijn 2e album 'It's personal' en ... the proof is in the pudding. Een wereldstem!

Maar denk nou niet dat Brown Hill - ruim dertig jaar geleden geboren als Patrick Pierau in Amsterdam Noord, Surinaamse vader, Nederlandse moeder - zomaar uit de lucht komt vallen, want hij was al te vinden op het gedenkwaardige verzamelalbum No Sweat: Dutch R&B Flava, dat in 1997 door de toenmalige Stichting Popmuziek Nederland werd uitgebracht als staalkaart van het interessante nieuwe talent dat zich op dat gebied aandiende. Op dat album heet Brown Hill nog Little Brown en is hij net 18, maar dan al zingt hij de sterren van de hemel in de gevoelige soulballad Play.

Waarom het zo lang geduurd heeft? Brown Hill heeft sindsdien niet stil gezeten. Hij ging naar het conservatorium voor zanglessen; hij was in het begin achter elke open mic in Amsterdamse clubs te vinden, hij trad vervolgens op met talloze coverbandjes, hij werkte mee aan projecten en hij leerde op zijn weg steeds meer mensen kennen. Brown Hill is momenteel met zijn producers ook actief betrokken bij het nieuwë album van de dochter van de legendarische Nina Simone. Hij werkte met Lisa Simone al eerder samen, tijdens de tournee met de Daughters Of Soul, dat prachtige project van Sandra St Victor en Nona Hendrix. In Amerika raakte hij bevriend met DJ Black en leerde hij heroes kennen als DJ Premier en Ashford & Simpson. Zo kon hij ook optreden in Manhattan, in bars als Sputnik en The Sugarbar. Kortom: he paid his dues en hij bouwde aan zijn toekomst. Hij koesterde zijn goeie contacten, net zolang totdat hij het hele spectrum voor zichzelf zag ingevuld.

Het uitgangspunt is natuurlijk talent en een geschoolde stem, waar Brown Hill zelf voor zorgde, misschien wel mede dankzij zijn vader, een begenadigd gitarist. De eerste stap is dan een goed productie- en songwritersteam; dat werden Michael Waters en Roni Morgan. Die verdienden hun credits als producers al met hun werk voor ondermeer Labelle, Jennifer Holiday, Leah McCrae en Lisa Simone. Zij kennen Brown Hill al sinds zijn No Sweat-periode en besloten zich op een gegeven moment over hem te ontfermen, door voor hem het ideale repertoire te ontwikkelen voor een debuutalbum. En dat vervolgens in hun eigen Soul Planet studio in het hart van Amsterdam met hem op te nemen, onder ideale omstandigheden, namelijk volledig naar eigen inzicht en met de grootst mogelijke toewijding. Zo groeide de parel in de schelp; zo ontstond het album Brown Hill.

Dan heb je dus iets moois, maar dat moet dan nog wel op de juiste manier geopenbaard worden, want elke ketting is zo sterk als de zwakste schakel. En opnieuw sloeg Brown Hill uiteindelijk twee vliegen in één klap, want Hugo Vis werd niet alleen de gitarist in zijn live band, hij is als ervaren zakenman en investeerder - met een rijke geschiedenis in de kleding branche - inmiddels ook de manager van het Brown Hill project, dat via het nieuwe label StayCOOL Records (een onderdeel van de Brown Hill BV i.o.) met alle benodigde tools - zoals marketing, distributie, promotie, presentatie, management, boekingen - aan de buitenwereld wordt gepresenteerd! Hetgeen een vaste one-liner uit de gedenkwaardige tv-serie The A-Team in herinnering brengt: I Just Love It When A Plan Comes Together!