CCTV
Gig Seeker Pro

CCTV

Oslo, Oslo County, Norway | INDIE

Oslo, Oslo County, Norway | INDIE
Band Pop Pop

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"CCTV"

Har du fått med deg Ukas Urørt-bandet CCTV? Eller kanskje du berre har høyrt låta “We Belong” uten å eigentleg tenke over kven det er. Uansett, det er på tide å introdusere CCTV for folket.

CCTV er eit band som opprinneleg kjem frå Haugesund. Byen som blant anna er kjent for sild, jazz og Amanda’er. Men for tida er dei å finne i Oslo, om du skulle få lyst til å leite dei opp. CCTV er som sagt eit Urørtband, som har blitt kåra til “ukens urørt” med låta “We Belong”. Og det er jo ikkje noko ein skal kimse av. Musikken dei spelar er prega av indiepop, psykedelia og elektronika. I tillegg er det mørkt, fint, melodiøst og fengande. Og ein heil del kjensler er å finne i musikken deira. Og når Shaun Curtis, Mark Kibibiro og Jon Marthens set musikk på desse følelsane, då vert det magi. Dette er absolutt tre unge menn ein skal sjå opp for!

CCTV er ikkje heilt nye i musikkverda, sjølv om dei akkurat har fått status som “Ukens Urørt”. I fjor debuterte dei nemleg live på klubb-øya og kort tid etter varma dei opp for kanadiske The Hidden Cameras på Revolver. Og for tida jobbar dei med låtmaterialet til debutskiva. Urørt-låta og låta “The Alarm” vart spelt inn i Taakeheimen Studios i februar saman med Marcus Forsgren frå Lionheart Brothers. Så forhåpentlegvis er ikkje debutplata mange lysår unna.

Og har du ikkje høyrt CCTV før, eller høyrt om dei for den saks skuld, så burde du enten sjekke ut Urørt sida deira, MySpace sida deira eller rett og slett gå innom Garage i Oslo 28. oktober. - Lydverket (Ida Solheim Olsen, NRK)


"Overvåkning på det indre plan"

Ukas Urørt ble født i en pøl av tårer. Noen har kalt musikken melodiøs dark-wave. Selv kaller CCTV den for dansbar angst.
Urørt mener:

“Fysisk fra Haugesund, men mentalt fra Manchester; ”We Belong” er en lettbent-men-mollstemt, lydrik poplåt av internasjonalt kaliber som treffer hjertet på åttitallet og hjernen i 2009.”

Les mer og last ned låta på CCTVs Urørtprofil
Det Oslobaserte bandet CCTV debuterte på Klubbøya i fjor og har varmet opp for det kanadiske indiepopbandet The Hidden Cameras på Revolver. Shaun Curtis kommer opprinnelig fra Haugesund og styrer bandskuta som låtskriver, vokalist og gitarist. Med seg har han Jon Martens (synth og gitar) og Mark Kibibiro (bass).

Født i en pøl av bitre tårer

Høsten 2007 bodde Shaun Curtis i en klaustrofobisk liten hybel på 10 kvadrameter på Torshov i Oslo. Etter at noen gjorde et brekk i boden hans forsvant en åtte-sporsopptaker og disketter med låtmateriale på.
- Sju år med låter ble borte! Da sjokket hadde lagt seg og tårepytten hadde tørket, begynte jeg å spille inn sanger på Mac’en. Jeg oppdaget en ny, og for meg, mye mer inspirerende måte å skrive låter på, forteller Shaun. CCTV var født.

Shaun Curtis debuterte med CCTV på Klubbøya 2008.

Frontmann Shaun erklærer at CCTV er overvåkning på det indre plan.

- Musikken er en måte å fortelle meg selv hvordan jeg egentlig har det. Mye negativ energi har blitt overført på denne måten. Så lenge jeg kan huske har dette vært den beste måten å takle negative følelser og energi på.
Historien bak ”We Belong”

Låta som har fått CCTV til topps denne uka ble spilt inn i Taakeheimen Studio med Marcus Forsgren fra Lionheart Brothers som tekniker og produsent. Besetningen så annerledes ut da, med Thomas Aslaksen fra Pow Pow på trommer og Jesper Høst på bass.
Selv om låta ”We Belong” er av de mer positive CCTV-sangene, handler den om å føle seg utenfor. Den viser hvordan musikk kan være en måte å oppnå tilhørighet og forståelse på.
- Selv om dagene og himmelen ser mørk ut, finnes det små øyeblikk hvor en kan smake på følelsen av lykke. Den handler også om de personene man møter, som på tross av vonde opplevelser, fremdeles er vakre og gode mennesker.

Dansbar angst

Når det kommer til sjanger syns de det er vanskelig å sette seg selv i en bestemt bås. Noen låter er rolige og består av vokal og gitar, mens andre har et elektrokjør som kan beskrives som småmegaloman rave.
- Fellesnevneren er at det er melodiøst og mørk. Noen har kalt det melodiøs dark-wave. Jeg liker å kalle det dansbar angst, forteller Shaun.
-Hva betyr det å bli Ukas Urørt?

- Det er selvfølgelig en ære og gir inspirasjon til å fortsette å skrive låter og jobbe videre med bandet. Eksponeringen vil forhåpentligvis føre til flere lyttere og spillejobber.
De vet allerede at de skal spille på Garage i høst, og avslører at det blir mye øving fremover. Planen er også å spille inn flere låter til en EP de håper å få gitt ut til neste år.
Av andre favoritter på Urørt nevner de band som Aurora Plastic Monster, Megaphonic Thrift, Pussyclub, Magnus Moriarty, Captain Credible.
-En siste appell til folket?

- Vi vil se dere på konsertene våre!
Få med deg radiointervjuet med CCTV i onsdagens Urørtsending, mellom klokka 21 og 23! - NRK Urort- http://nrkp3.no/overvaakning-paa-det-indre-plan/


"Internasjonalt kaliber"

MUSIKK: Ukas Urørt mener CCTV
fysisk er fra Haugesund, men mentalt fra Manchester.

De trekker fram låta ”We Belong” som en lydrik poplåt av internasjonalt kaliber som treffer hjertet på åttitallet og hjernen i 2009.

Shaun Curtis fra Haugesund er bandets låtskriver, vokalist og gitarist. I tillegg består bandet av Jon Martens (synth og gitar) og Mark Kibibiro (bass).

Curtis forteller at han mistet en åtte-sporsopptaker og disketter med låtmateriale på etter et innbrudd.

- Sju år med låter ble borte! Da sjokket hadde lagt seg og tårepytten hadde tørket, begynte jeg å spille inn sanger på Mac'en. Jeg oppdaget en ny, og for meg, mye mer inspirerende måte å skrive låter på, sier Curtis til NRK P3.

Bandet synes det er vanskelig å sette seg selv i en bestemt bås, men sier fellesnevneren er melodiøst og mørkt. Curtis sier selv han kaller musikken dansbar angst. - Haugesunds Avis


"Hvit Funk"

KONSERT: Shaun Curtis fra Haugesund har endelig fått fingen ut og begynt å markere seg i musikk-Norge. 30-åringen fra Vormedal har lenge vært et talent og alt det der, men det er først med "Madchester"-gruppa CCTV det har begynt å svinge for Curtis. NRK P3-finale, førstesider og by: Larm.

På Høvleriet seint fredag kveld dro gitarist/vokalist Shaun Curtis gjennom tre kvarter med tung, repeteredende og avhengighetsdannende hvit funkrock. Referansene sto forsåvidt i kø, ikke dumme noen av dem, fra New Order i "Low Life"-perioden, en dæsj intens Happy Mondays-galskap og for ikke å glemme Radiohead-atmosfære.

Curtis og hans tre bandmedlemmer i CCTV (b.l.a bassist Øvstedal fra hardcore-heltene Årabrot), har nok av egne idéer å spe musikken ut med. De leverte bra, det svingte på gulvet langt oftere enn det var dødt, og hvor ofte er det vi får høre en haugesunder fra en scene som sier, "nå vil jeg se dere danse!". Så smalt det ut i radiohiten "We Belong". Tett og dansbar indierock.

Shaun Curtis har helt klart en litt særegen personlighet. Han synger bra, noe han fikk vist fullt ut når CCTV ved to anledninger lot låtene skli naturlig over i et vers fra David Bowies ""Heroes"". Kraftig stemme. Men kanskje Curtis vinner enda mer på å bruke seg selv i enda større grad på scenen? Han har noe for seg.

Høvleriets konsertprogram er dynket med eggende norsk samtidsrock denne våren. Et ypperlig tilskudd i Haugesund. Et levende klubbland er en vesentlig trivselsfaktor og CCTV passet fint inn i konseptet. Men Høvleriets eier må gjerne spytte inn litt penger og på en eller annen måte gjøre sjøhuset litt mer klubbaktig. Det har Høvleriet fortjent.

Anmeldt av Roar Eskild Jacobsen - Haugesunds Avis


"Ny Norsk musikk-kåring 2010- top ten list of debutants in 2010"

7. CCTV
Bandet CCTV er opprinnelig fra Haugesund, men har nå flyttet til hovedstaden. CCTV er blant årets Urørt-finalister med låten We Belong, samtidig som de med sin fengende indieinspirerte elektropop allerede er klare for årets Øyafestival. Debutplaten er ventet i løpet av året, og de kan også oppleves på by:Larm i februar. - Musikknyheter.no


Discography

We Belong - Single (2009)- Substantial airplay on Norwegian radio. 5 months on national radio NRKP3.

Electric Summers EP (2012) - album teaser

Elevation - Single (2012)

Hope & Destroyer - album. Release date: 14.09.12

Photos

Bio

"In flesh from Haugesund, but in spirit from Manchester; 'We Belong' is easy going pop song, but lavished in it’s melancholy. The song has international potential, piercing the heart of the eighties and the mind of 2009." –NRK P3

"Dark-ecstatic pop from Haugesund is the new prozac."-Dagbladet Fredag

CCTV took off like a catapult with the hit single “We belong” in 2010: nominated for Unsigned Act of the year (NRK Urørt), received substantial airplay on national radio (NRK P3), and after touring Norway, finished off the festival season with a spot at the prestigious Øya-festival.

Fueled by the success, but determined to take it even further, CCTV went straight back into the studio again. The collaboration with studio wizard Audun Borrmann (Thom Hell, Rockettothesky, Pow Pow, etc.) was initiated, and their friends in Pow Pow soon became an integral part of CCTV.

CCTV is the bastard popchild of front man and songwriter Shaun Curtis, and combines elements of indiepop, electronica and psychedelia into a fluid concoction of post-traumatic bliss. CCTV's melodic pop-prozac is laced with traces of madness and alienation, the manic chase of ecstasy, and more importantly perhaps, the longing for a deep understanding that seems so hard to find.

Curtis is not afraid of being neither dark nor catchy, which is easy to hear on CCTV’s first recording, "We Belong". Stealing and loaning shamelessly, a vast array of influences clings to the lushly textured songs.

After some weeks of experimenting and adjusting, it seemed as though the musical gravity went out of phase. However, as the guitars took on different colours and the drums a manic drive, the age-old battle between the opposites slick/sincere and commercial/credible suddenly made their peace in CCTVs new sound.

CCTV’s debut album ‘Hope & Destroyer’ is released 14.09.12