Chemical Vocation

Chemical Vocation

BandRockPop

Ett av Sveriges mest energiska band inom poppunk/emorock-genren kommer med nytt album 18e april. Medryckande refränger, starka sångmelodier samt ösiga rock/punkinslag är mer signifikant än någonsin. Efter 2 års väntan ska äntligen bandet och fansen återförenas på Europas festivalscener i vår/sommar!

Biography

Chemical Vocation är ett av Sveriges mest energiska band inom poppunk/emorock-genren. Medryckande refränger, starka sångmelodier samt ösiga rock/punkinslag kännetecknar bandet. De slog igenom 2005 då de gick och vann Rock of Bohuslän och kort därpå släpptes den populära självbetitlade debut-EP:n. 2008 släppte de debutalbumet ”A Misfit in Progress” på bolaget Panic & Action, startat av Peter "Babs" Ahlqvist, grundaren av det legendariska bolaget Burning Heart Records. Albumet resulterade bland annat i en Rockbjörnsnominering och en massa turnerande.
Genom att ha spelat flitigt i hela Skandinavien genom åren har de har skapat sig en trogen skara fans. Man har kunnat uppleva bandets energiska spelningar på de flesta scener runt om i Sverige samt på festivaler som bland annat Hultsfredsfestivalen, Pier Pressure, Yeah-festivalen och Taste of Chaos inför fullsatta publiker.

Efter viss självrannsakan och fokus på nya albumet har bandet legat lågt med turnerandet en period och nu 18e april släpps bandets efterlängtade alster ”Write This Moment”, ett mer helgjutet album med större och ännu starkare melodier än tidigare.
Med bandets två första singlar kommer även två musikvideos att släppas och senare även en bonuslåt där Nikola Sarcevic från Millencolin medverkar.

Detta kommer givetvis att följas av en releaseturné och festivalspelningar i sommar.

Chemical Vocation har mycket på gång och det är ett nytt Chemical Vocation som står på barrikaden. Med självförtroendet från en fulländad albumproduktion och en ursinnig hunger att visa varenda scen i Europa hur det ser ut när energi, precision och publikkontakt gör liveupplevelsen till ett vulkanutbrott, är Chemical Vocation redo!

Discography

2005 - S/T
2008 - A Misfit In Progress
2011 - Write This Moment (ute 18e april)