Collect Call from Mars
Gig Seeker Pro

Collect Call from Mars

Amsterdam, North Holland, Netherlands | SELF

Amsterdam, North Holland, Netherlands | SELF
Band Alternative Rock

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"CCFM Reviews"

COLLECT CALL FROM MARS
Recensies

LiveXS
06 November 2009
Demo 2009
Recensie: Klaas Knooihuizen

Als wij bij LiveXS een demo binnen krijgen, vinden we het altijd leuk als het pakketje meer bevat dan een cd-r’etje met een onleesbare bandnaam en een kort briefje met het verzoek om een recensie. Collect Call From Mars heeft dat goed begrepen: Are you Expecting A Call? wordt gepresenteerd als een film. De drie tracks tellende EP wordt bezorgd in een dvd-hoesje - Pulp Fiction-style - en bevat behalve een schijfje een mysterieuze envelop en een aansteker - bedoeld om de brief na het lezen te vernietigen?

De muziek van het Amsterdamse viertal is een stuk minder onconventioneel dan de verpakking, maar daarom zeker niet onaardig. De poppie rocknummers hebben een zekere stoerheid over zich, en kennen raakvlakken met acts die uiteenlopen van Noisettes tot The Gossip en van Anouk tot Melissa Etheridge. De soulvolle stem van zangeres Jennifer Struikenkamp en de vet groovende ritmes geven de band zowaar een beetje eigen smoel.

File Under
26 September 2009
Demo 2009
Recensie: Storm

Ik dacht dat Collect Call From Mars gelijk even flink uit zou pakken met én een dvd én een cd of zo. Hun cd komt namelijk in een aardig ontworpen dvd-hoesje vanwaar een pin-up mij verleidelijk aankijkt. Maar ik kom mooi bedrogen uit. Slechts drie tracks staan er op de ep van deze Amsterdamse band. Dit is hun tweede. De band heeft de afgelopen jaren al een redelijke prijzenkast opgebouwd in Amsterdam en omstreken. En al luisterend naar hun ep-tje snap ik dat wel. Met Jennifer Struikenkamp hebben ze een zangeres in de gelederen met een lekkere snedige stem die ik na drie nummers echt nog niet zat ben. Bovendien hoor ik het soort muziek dat Collect Call From Mars maakt niet vaak bij het beluisteren van de ladingen demo's die hier op de mat ploffen. Lekkere soulvolle powerpop met een flinke rocktic. Een beetje zoals Noisettes ook wel eens uit de hoek komt. Bandje om in de gaten de houden de komende tijd.

(ongepubliceerd)
18 September 2009
Amsterdamse popprijs 2009 (18 September 2009, Volta)
Recensie: Lars Kelpin (Stichting GRAP), Myrle Kloens (pEp, We want more boekingen), Jorn van Heesch (programmeur Volta)

De show is leuk om naar te kijken.
De performance expressief en een echte blikvanger.
De zangeres heeft een goede presentatie.

Folia
18 September 2009
Interview Caron n.a.v. deelname Amsterdamse Popprijs 2009
Recensie: Harmen van der Meulen

Caron Peeters (28), masterstudent American Studies en drummer van Collect Call from Mars

Band: Collect Call from Mars. ‘De naam is bedacht door onze gitarist, en slat op onze muziek. Die is heel divers, gaat van stijl naar stijl. Het neigt naar rock, maar de ene keer heeft een nummer een funky inslag, het andere is donkerder, dan weer heeft een nummer meer carvavaleske invloeden. Daarom moest de naam ook iets onverwachts zijn, in dit geval iets onmogelijks.’
Instrument: Drums, elf jaar. ‘Mijn drumstel heb ik tweedehands op de kop getikt in Badhoevedorp. Het is mijn eerste, en ik heb er mijn hart aan verpand. De band is opgericht door twee mensen die ik al heel lang ken, en die vroegen mij erbij toen de oude drummer stopte. Vorige week zondag hebben we ons eerste optreden gehad met mij als drummer, dat was leuk.’
Repeteert: ‘Een of twee keer per week. Thuis spelen is voor mij echt een no-go, want mijn appartementje in Westerpark is vrij gehorig. Vaak zorg ik dat ik er een uurtje eerder ben voor repetities, zodat ik wat oefeningen kan doen, en een beetje kan inspelen. We repeteren bij Melody Line bij Overamstel, dat is wel een aardig eind fietsen voor mij. Door studie en werk lukt dat minder vaak dan ik zou willen.
Combinatie studie en muziek: ‘Het wordt een zwaar jaar, zeker als we frequent gaan optreden. Ik moet ook nog mijn huur te kunnen betalen. Uiteindelijk gaat school voor, dus dat gaat veel zelfdiscipline vergen. Maar ik had van tevoren verwacht dat - Many


Discography

All I need
Picture Frame
Love that night
You've got it all
Falling away

Photos

Bio

Collect Call from Mars

Experience the mix of Rockadelic Powerpop with soulful vocals

The year 2007. A group of young musicians are startled when the telephone rings. They pick up the telephone and a voice asks: "You have a Collect Call from Mars, do you wish to accept the charges...?

They played together for several years. Winning many prices and conquering many stages, but in 2010 their sound changed with a new drummer and an additional musician playing keys and electronic sounds. Then this year our new bass player brought in her own groove to the stage and the new CCFM had arrived. Several magazines and music critics were impressed by their guitar rock in the style of Radiohead, Noisettes and Coparck alternated with peaceful songs like those of Anouk and Maria Mena.

So are you ready for CCFM: do you dare to accept the charges?

Stacey Rookhuizen: “Vocally exceptionally strong! The live performance is like watching a live video clip.”

FRET: “…the name, the appearance, the catchy songs and the musical performance are being embraced.”

3 voor 12: “The set is very diverse. Noisettes–like rock songs with a smile and a wink.”

File Under: “Soulful powerpop with a good rock edge. A band to keep an eye on.”

Jasper van Vugt (OOR): “An energetic mix of guitar rock and alternative pop. The singer proves to have an excellent rock voice.”

P60: “The energy explodes from the stage!”