Cortina

Cortina

BandPopCountry

Haugesundsbandet Cortina startet 6 år tilbake da Pauls Hansen en morning åpnet skuffen og fant et talent for å skrive låter, veldig gode låter. Med seg tok han sin bror på kontrabass, en kamerat på ekstra gitarer, og da en cellist tok fram instrumentet på et nachspiel var bandet et faktum.

Biography

Siden den gang spilte Cortina rundt i Oslo og Haugesund, og klarte en sen kveld i 2007 å imponere bandet Vamp nok til å gi ut plate med de. 20. August kom platen "Been a long time" fulgt av konserter rundt om i landet til publikums store begeistring. Debut-albumet ble honorert med hovedvekt på terningkast 5 av dagspressen og live opptredener høster sitater som "Norges beste band" og "Beste jeg har hørt i mine 30 år i bransjen" etter konsertopptredener noe som understreker faktumet at vi har med et solid band å gjøre. I tillegg ble bandet mest spilt på radio i hjembyen Haugesund i sommer, og de fleste store radiostasjonene, P1, P2, P4, Kanal 24, har spilt og spiller fortsatt Cortina mye. Som eneste band uten å være på de største plateselskapene ble Cortina plassert på den kredible "Spanking new" lista til MTV, hvor de lå i hele 4 uker. Enda spiller de videoen "In the rain" i ny og ne, samme som på ZTV. Og som om ikke det var nok, etter å ha blitt stemt inn på Norsktoppen for 13 uker siden ligger de der fortsatt med sommerlåta "Been a long time".

Paul Hansen med kassegitar, Henning Hansen på kontrabass, Torleiv Fossum på gitarer, og Thomas Nilsson på Cello danner grunnlaget for bandet og har som oftest med seg forsterkninger på trommer og piano. Vi er i sjangerlandet til Bruce Springsteen, Ryan Adams, Bright Eyes o.l artister, pop/country eller singer songwriter om du vil. En sjanger de mestrer til det fulle, på sin egen måte. Bandet har tidligere varmet opp for Bo Kaspers Orkester, TOTO og Kurt Nilsen, og høstet gode krikker for dette. Det er et band en kan regne med å se mye til fremover.

Discography

Album
August 2007: Been a long time, Major Studio

Radiosingler
Been a Long time, 2007
In the rain, 2007
Fallen Star, 2007

Video
In the Rain, Sara Eliassen, 2007

Set List

Cortina har opp til 1,5 t egetprodusert materiale.

Bandet spiller kun coverlåter dersom dette passer inn i kveldens konsert etter bandets ønske.