CUBE
Gig Seeker Pro

CUBE

Eindhoven, North Brabant, Netherlands

Eindhoven, North Brabant, Netherlands
Band Metal Jazz

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"stevige portie fusion (jazzrock) met een metalen randje"

THOMAS MARTENS: CUBE
De avond gaat verder in de Paradox, waar Thomas Martens zijn project Cube aan het publiek voorstelt. Na de over het geheel genomen, behoorlijk verstilde klanken van een eenzame viool, trekt Thomas, zelf gitarist, alle registers open. Hierin wordt hij bijgestaan door een drummer die onder andere bekend is van de metalformatie Textures, een gierende saxofonist/klarinettist en een toetsenist die zich tevens bedient van een joystick (wat eens te meer laat zien dat het spelen van computerspelletjes best nuttig kan zijn) overdondert hij de aanwezigen met een stevige portie fusion (jazzrock) met een metalen randje. De titels van de composities (Cube 1, Cube 2, enz.) zijn misschien niet bijster origineel, maar deze jongen schrijft dan ook geen ‘liedjes’ in de gebruikelijke zin van het woord. Het zijn eerder abstracte geluidsexploraties die met name de hardere kant van het geluidsspectrum onderzoeken. Ongetwijfeld heeft hij alle muziek zelf geschreven, maar dit neemt niet weg dat alle leden van zijn ensemble volop de gelegenheid krijgen hun kunsten te tonen. Al met al een energieke tweede act, waarbij de tafeltjes eigenlijk best opzij geschoven hadden mogen worden.
- 3voor12


Discography

Kanzi's Word List (2010) - release date tba

Photos

Bio

CUBE is formed by excellent guitar player Thomas Martens as part of a project by VERS/Muzieklab. Last june CUBE became a band with other musicians who already are well-known in the music scene. Drummer Stef Broks also plays with TEXTURES and saxophone player Edward Capel was very important for the sound of BLAST. CUBE has just recorded three songs for the first album, scheduled for winter 2010.

NL:CUBE is een project van gitarist Thomas Martens dat ontstaan is in 2009 ism Muzieklab Brabant.
Martens gaat met CUBE op zoek naar een combinatie van experimentele jazz, metal en elektronica. Hiervoor rekruteerde Martens drummer Stef Broks (Textures), effectsaxofonist Edward Capel en geluidsmagiër Younes Riad die bevreemdende sounds uit een laptop tovert. CUBE is een energieke band die bizarre en onvoorspelbare muziek creëert met de diepgang en dynamiek van jazz en de losgeslagen gekheid van rock. Het kwartet schuwt geen improvisatie. Doordat de muzikanten elkaar constant uitdagen ontstaan er vaak onnavolgbare spannende momenten.
De debuut-EP ‘Kanzi’s Word List’ verschijnt later dit jaar. Ook staan er al een paar concerten op de planning.

Thomas Martens: gitaar en composities
Stef Broks: drums
Younes Riad: electronica en live samples
Edward Capel: sax,altklarinet en electronica