Daisy Cools
Gig Seeker Pro

Daisy Cools

| SELF

| SELF
Band Pop Acoustic

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"Daisy Cools deelt geheimen op nieuw album"

Ten tijde van haar eerste album Soultraffic in 2006 had Daisy Cools een hoop persoonlijk drama te verwerken. Een verbroken relatie en vooral het overlijden van haar moeder gingen haar vanzelfsprekend niet in de koude kleren zitten. Voor opvolger The Secrets We Keep heeft ze al die ellende van zich afgegooid en zich gestort voornamelijk opgewekte liedjes. Dat niet iedere track op deze plaat even vrolijk is, is logisch. Niemand is constant happy.

Eerdergenoemde narigheid heeft in ieder geval op één vlak zijn positieve invloed op Daisy gehad. De singer/songwriter is muzikaal enorm gegroeid. Op The Secrets We Keep is een volwassener zangeres te horen dan op haar debuut. Daisy houdt haar liedjes klein en dat werkt uitstekend.

De eerste track op deze plaat, If You Didn’t Know, is ook gelijk de eerste single. De clip doet het goed op YouTube. Een vrolijk en zomers nummer, maar wie aandachtig luistert, hoort een tekst die duidelijk verwijst naar haar moeder. Niet zwaarmoedig, maar Daisy lijkt het verlies een plek te hebben gegeven. Ook door dit album op te dragen aan haar moeder, lijkt er voor de zangeres een moeilijke periode afgesloten te zijn.

Een zomers nummer, een ingetogen liedje, een donkere track. Alles zit erop en eraan op dit schijfje. My Saviour, She is een ode aan de vrouw die er met Daisy’s ex vandoor ging. Normaliter niet iemand aan wie je een liedje aan op zou dragen, maar Daisy is blij dat deze persoon haar als het ware heeft bevrijd.

Zo lijkt iedere track op The Secrets We Keep wel over een bijzonder iemand in het leven van deze singer/songwriter te gaan. Liedjes over liefde en verdriet voeren de boventoon. Stuk voor stuk verpakt in mooie muziek en gebracht met een sublieme en zuivere zangstem.

The Secrets We Keep is een gevarieerd album vol prachtige songs. Samen met producer/technicus/multi-instrumentalist Chris Grem heeft ze deze plaat met luisterliedjes op haar eigen label voortgebracht. Voor vergelijkingsmateriaal kun je denken aan ‘onze eigen’ Charlie Dée, maar ook aan Cheryl Crow en Katie Melua. Een volwaardige cd van een volwassen vrouw.

De releaseparty, waar je al haar nieuwe liedjes live kunt horen, vindt plaats op donderdag 12 november in Factory 010 (Maassilo).
- 3voor12


"Daisy Cools - The Secrets We Keep"

22.000. Zoveel hits komen naar voren als je op internet naar "Daisy Cools" zoekt. En dat is niet voor niets. In 2006 maakte de jonge Rotterdamse singer/songwriter haar eerste cd 'Soultraffic'. Hierna is ze haar horizon alleen nog maar gaan verbreden door samen te werken met o.a. Ray Davies (The Kinks), The Mirror Conspiracy en Chris Grem. Deze laatste heeft als producer met haar gewerkt aan het nieuwe album van Cools, waarin ze vertelt over haar geheimen: 'The Secrets We Keep'. Op 12 november is de cd gepresenteerd met een optreden en feest in Factory 010 in Rotterdam.

Het hoesje van 'The Secrets We Keep' oogt professioneel en mooi vormgegeven. Cools kijkt zwoel in de verte en haar krullen hangen licht verwilderd om haar gezicht. Ook de eerste indruk van de muziek van Cools is verbluffend: mooie popnummers met een soul ondergrond. Pakkende melodieën, impressing lyrics en heerlijke noten zorgen voor een "feel good-effect".

Het eerste nummer, de single 'If You Didn't Know' is op YouTube al favoriet. Het vrolijke en zomerse nummer is aanstekelijk. Sowieso weet de Rotterdamse, met haar pure gevoel en gedegen inlevingsvermogen de luisteraar te boeien. Mooie uithalen, flinke vibraties en de bijzondere manier van tonatie in sommige nummers, prikkelen je verder te luisteren. In ieder nummer is een boodschap verborgen over de (soms aangrijpende) gebeurtenissen in haar leven, mensen die op haar pad zijn gekomen of mensen die ze juist graag nog wil ontmoeten.

Opvallend aan dit album is dat producer Chris Grem verantwoordelijk is voor het bespelen van alle instrumenten. Als multi-instrumentalist vormt hij in zijn eentje de band. Als je dit niet weet, zou je denken dat er een voltallige band speelt. De kwaliteit van Cools' muziek is hoog. Haar stem doet niet onder voor die van Suzanne Vega, Katie Melua en Vanessa Carlton. Punt van kritiek is dat er geen meerstemmigheid is in haar nummers. Met stevige backingzangeressen zouden de nummers een nog warmere en meer complete indruk achterlaten. De nummers klinken dan voller. Hiernaast is niet iedere melodie "verfrissend" waardoor een aantal nummers op elkaar lijken.

'The Secrets We Keep' is uitermate geschikt als achtergrondmuziek, maar het zou geen verrassing zijn als er ook een aantal hits op staan. Favoriet van de redactie: nr. 9 - 'Breathe'. - Musicfrom.nl


"Review - Daisy Cools"

Als Daisy’s eerste cd al de aandacht trok van Ray Davies, iets dat haar een weekje verblijf in Davies’ buurt opleverde samen met andere songwriters bedoeld om haar destijds al volop aanwezige skills te verbreden, zouden wij ons enthousiasme over The Secrets We Keep dan eh, voor onszelf houden? Haar naam is bovendien al uitgelekt via Save Another Life, een typisch radiohitje dat iedereen al dan niet bewust kent, en de nieuwe single (en pakkende opener van The Secrets We Keep) heeft alles in zich dit succes te evenaren, te meer daar er een opvallende clip bij gemaakt is die u zelf kan opzoeken. Om verfijnde, welbespraakte en klassieke damespop toe te voegen aan de traditie zoals bijvoorbeeld Suzanne Vega of Fiona Apple dat kunnen, heeft Daisy Cools na The Secrets We Keep voortaan geen mentor meer nodig, ze beheerst het vak. Evengoed bedankt, Ray! - Platonmania


"The Secrets we keep"

http://www.flickr.com/photos/daisycools/4408615612/ - FRET


Discography

Crazy (single and video about to be released February 26th, 2010)

If You Didn't Know (single taken from the album 'The Secrets We Keep', 2009)
This single did pretty well on the radio. The video for the song is often being played on Dutch national TV station TMF.

'The Secrets We Keep' (album, November 2009)
Entered the Indie Album Charts at the 16th position in the first week of release.

Save Another Life (2009) - without being released officially, this single got national and and lot of regional airplay in The Netherlands

Save Another Life is on the forthcoming album 'The Secrets we Keep' (fall, 2009)

Album: Soultraffic (2006) -
Single: Satellite (2006, on Soultraffic)

Photos

Bio

Daisy Cools released her first album titled 'Soultraffic' in 2006 in The Netherlands. On this album, as well as during her live performances, she shows that she's written a large variety of songs in a style that may be quite hard to describe. Her melodies are always catchy. Her voice, with its own sparkly and sultry sound, expresses strong, often personal lyrics that are bound to get to you.
Highlights in Daisy's career so far have been live performances on Dutch national radio and tv and of course the successful release of her second album 'The Secrets We Keep' -November 2009- which entered the Dutch Indie Album Charts at nr. 16 in the 1st week of release.
A while ago Daisy was given the chance to attend a week long songwriting course by Ray Davies (The Kinks). In the old mill house near Manchester where the course took place Daisy wrote the first songs for 'The Secrets We Keep'.
Daisy is a versatile artist/songwriter and it shows..The Rotterdam – based experimental jazz group ‘The Mirror Conspiracy’ asked her to write and sing vocals to some of their songs. The Mirror Conspiracy and Daisy shared the stage with trumpet players like Erik Truffaz and Toshinori Kondo and will be doing more gigs in 2010.