DEARWORLD
Gig Seeker Pro

DEARWORLD

Oss, North Brabant, Netherlands

Oss, North Brabant, Netherlands
Band EDM Rock

Calendar

Music

The best kept secret in music

Press


"PAASPOP Dearworld: Schudt Restolounge wakker"

~Dearworld: Schudt Restolounge wakker.

Net als vorig jaar is er in samenwerking met Next Best Band één plek vergeven voor Paaspop door middel van een wedstrijd, met Dearworld uit Oss als glansrijke winnaars. De gewonnen concurrentieslag met Hunting the Robot en meer dan honderd andere bands kan gerust een prestatie genoemd worden.

Voor een vrijwel lege en lome Restolounge begint Dearworld aan een stevige, extreem dansbare set waarin elektronica de boventoon voert. Publiek stroomt vervolgens heel snel binnen, en tot het eind van de set wordt er enthousiast gedanst ondanks het geluid dat te zacht staat. Wanneer de charismatische frontman Robin Borneman een gratis cd belooft voor degene die een pit begint, wordt daar massaal op gereageerd.

De Restolounge als locatie was dan ook voor een half uurtje compleet misplaatst, evenals het tijdstip. Ondanks dit alles hing er toch een hele goede danssfeer, met potentie tot een gekkenhuis. Dit bewijst dat deze band alles heeft om publiek uit hun plaat te krijgen, en daarmee is het dan ook een aanrader voor de organisatie om volgend jaar voor de elektrorockers van Dearworld een plek te reserveren in de Extrema. Bij voorkeur rond middernacht; succes gegarandeerd!

Tekst: Nick van Uden
- 3voor12


"Oddstream Napret"

Terug naar het hoofdpodium, waar Dearworld met een stuk vuigere electrodance/rock het publiek aardig aan het dansen krijgt. Ja, dit klinkt lekker opzwepend en doet me denken aan die andere Nederlandse band: Krach. Dearworld had de Facebook-competitie gewonnen met de meeste "likes”. En óf we het leuk vinden! Jammer dat we maar een deel van het optreden hebben kunnen zien.

- Oddstream


"'Electronisch, maar toch net niet helemaal'"

De grens tussen instrumentaal en digitaal is niet helemaal duidelijk meer. Het drumstel klinkt soms zo strak als een elctronische beat en soms is niet duidelijk of de zanger echt zo vaak iets herhaald, of dat de computer dat voor hem doet. - 3voor12 Tilburg


"'Dearworld is opzwepend'"

Het beloofde een goede avond te worden in de Groene Engel. Dearworld heeft zich al laten horen op 3fm, waar ze veel lovende reacties kreeg. Ook hebben de mannen het al voor elkaar gekregen om te spelen op het festival Solar. Een goed gevulde zaal wachtte af.. - 3voor12 Den Bosch


"'Dearworld is opzwepend'"

Het beloofde een goede avond te worden in de Groene Engel. Dearworld heeft zich al laten horen op 3fm, waar ze veel lovende reacties kreeg. Ook hebben de mannen het al voor elkaar gekregen om te spelen op het festival Solar. Een goed gevulde zaal wachtte af.. - 3voor12 Den Bosch


"'Zwoele zomerbries tot heftige hagelstorm'"

Hoe zomers en lieflijk de eerste drie acts van de avond waren, zo heftig was de afsluiter Dearworld. De beukende electrotunes sloegen in als een donderslag bij heldere hemel. Wat stonden die jongens ouderwets te knallen. Met iets wat leek op jaren ’80 industrial meets Pearl Jam, stond de hele zaal te dansen en met hun hoofden ritmisch mee te bewegen. Of had men last van het toch wel erg hoge geluidsvolume in De Meester? Hoe dan ook: ook dit Sandy Dane Festival is weer geslaagd en de knallende afsluiter past goed in de succesformule. - 3voor12 Flevoland


Discography

Dearworld’s potential didn’t remain unnoticed for long and soon they played at venues such as ‘Effenaar’, ‘013’, ‘the Lakei’ and ‘the Groene Engel’. They have appeared several times on 3FM, a Dutch national radio station, and were supporting act for bands like Motor (USA) and Vive La Fête (BE)
In 2011 they started with a small ‘Next Best Band’-clubtour through (among others) ‘Patronaat’ Haarlem, ‘Hedon’ Zwolle and ‘Tivoli’ Utrecht. Later that year they won a spot on ‘Paaspop’, gave a destructive performance at ‘Solarfestival’, and played at ‘Paradiso’ Amsterdam for the introduction festival of the Amsterdam University..

“People have the tendency to go wild at a Dearworld show. I mean, really REALLY wild! The audiences and closer people that we’ve gathered around us give us strength and trust for the future. One love!”

Photos

Bio

Currently at a loss for words...

Band Members