Dichter X Boah
Gig Seeker Pro

Dichter X Boah

Rotterdam, South Holland, Netherlands | SELF

Rotterdam, South Holland, Netherlands | SELF
Band Hip Hop R&B

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"Mijn verwachtingen zijn hooggespannen wanneer ik het schijfje van De Dichter en G-Boah op mijn deurmat hoor vallen. Hoe is het De Dichter vergaan sinds zijn debuut, waarmee hij de sleutel in handen leek te hebben om de deur tot de Nederlandse hiphoptop te"

Mijn verwachtingen zijn hooggespannen wanneer ik het schijfje van De Dichter en G-Boah op mijn deurmat hoor vallen. Hoe is het De Dichter vergaan sinds zijn debuut, waarmee hij de sleutel in handen leek te hebben om de deur tot de Nederlandse hiphoptop te openen? Heeft hij de deur geopend en is hij nu geworden waar ik zo op hoopte? Zijn samenwerking met G-Boah verklapt eigenlijk al een beetje het antwoord. Want wie de kans krijgt om met G-boah te werken, weet eigenlijk dat hij meer dan op de goede weg is. De bijna literaire teksten van De Dichter vliegen je vanaf de eerste track om de oren; zijn dichterlijke manier van rappen, het gebruik van metaforen en zijn visie op de maatschappij zijn van hoog niveau. Het nummer ‘Wat Is’ staat garant voor de nodige dosis filosofische hiphop en is een absoluut hoogtepunt van deze tape. De mixtape wordt in het nummer ‘Tweede Kans’ zelfs aangesterkt met een sample van de Dalai Lama en daarmee stijgt mijn respect voor De Dichter. De nummers op deze tape zijn niet alleen tekstueel van een hoog niveau – ook het goede stemgebruik verraadt het grote talent van deze jonge rapper. Met het luisteren van deze tape zijn mijn vragen bevredigend beantwoord en heeft De Dichter zich wederom meer dan bewezen!
- Zuid Hollandse Popunie


"Een aanstormend talent op de mic en een veteraan achter de knoppen vinden elkaar op ‘Horen, Zien en Voelen‘."

Een aanstormend talent op de mic en een veteraan achter de knoppen vinden elkaar op ‘Horen, Zien en Voelen‘. De Dichter dropte eind 2009 de EP ‘Leren Luisteren‘. Hij kreeg lovende recensies en timmert inmiddels aardig aan de weg. G-Boah verzorgde jarenlang de beats van Postmen en behoeft dan ook geen verdere introductie. Zij brengen nu samen een EP bestaande uit acht nummers, slechts acht nummers.

Horen, Zien en Voelen smaakt namelijk direct naar meer. De Dichter rapt soepel en brengt een verfrissend geluid. Hij verstaat de kunst om moeilijke dingen gemakkelijk over te brengen. Zo relativeert hij op Tweede Kans over het leven: “Neem dit van me aan, vermijd spijt. En doe dingen nu, want nu is er nog tijd.”

De beats van Boah lijken vooral te dienen als begeleiding van Dichters soepel geflowde teksten. De producties treden buiten de bombastische openingstrack Blèren bijna niet op de voorgrond. Boah creëert zo een relaxed sfeertje waar De Dichter rustig zijn verhalen op kwijt kan.

Helemaal vlekkeloos is de EP niet. Op Aan beschrijft De Dichter een confrontatie tussen hem en een “gekke Gerrit” op een feestje. Hij slaat hier behoorlijk de plank mis. Het refrein is vervelend en het lukt hem ook in de verses niet om het spannend te houden. Daarvoor gebeurt er simpelweg te weinig. Ook Boah zorgt voor een klein smetje. Hij stapt drie keer naar de microfoon om wat in te zingen. Dat had hij beter kunnen laten. Hij gebruikt zijn stem zonder overtuiging en de tekst is ook niet bijzonder.


Het is jammer dat de EP maar acht tracks telt. Omdat Horen, Zien en Voelen zowel tekstueel als productioneel goed in elkaar zit, is het plaatje zomaar om. De Dichter en G-Boah voelen elkaar uitstekend aan en het is te hopen dat ze het hier niet bij laten. Op naar een volwaardig album?
Horen, Zien en Voelen en te downloaden via http://www.mediafire.com/?meui0u0d7e8nnce

Tracklist:

01. Blèren
02. Weggaat
03. Aan
04. Ander Perspectief VIDEO
05. Wat is
06. Tweede Kans
07. Iets Meer VIDEO
08. Droomvlucht - Hip Hop In Je Smoel


Discography

Dichter - Puna's Rode Terreur - 18/01/2010
Dichter - Hefvermogen - 06/12/2009
Dichter - Havenflows Compilatie CD - 05/12/2009
Dichter - Leren Luisteren - 07/11/2009
Dichter - Leren Luisteren Promo - 07/10/2009
Dichter - Horen, Zien & Voelen EP (Met Gboah) - 2011

Gboah (Postmen) - Documents - 31-10-1998
Gboah (Postmen) - Revival - 24-02-2001
Gboah (Postmen) - Era - 28-06-2003
Gboah (Postmen) - Green - 17-06-2006
Gboah - Spreekt Voor Zich EP
Gboah (&Dichter) - Horen, Zien & Voelen - 2011
Gboah (& RMB) - Croos Tot Spangen 2 - 2011

Photos

Bio

De act Dichter X Boah is een samenwerking tussen de rapper/producer Dichter en producer/DJ G-Boah (ex-Postmen lid). De twee leren elkaar kennen op het Zadkine college in 2007. Na een auditie op de Popacademie wordt Dichter door G-Boah toegelaten op de school. G-Boah geeft Dichter meerdere jaren les en zo beginnen ze samen ook muziek te maken. Er is direct een klik en ze besluiten samen een groep te vormen om muziek uit te brengen. Na twee jaar werken is ‘Horen Zien & Voelen’ het eerste wapenfeit in de vorm van een EP.