Dikke Vandalen
Gig Seeker Pro

Dikke Vandalen

Rotterdam, South Holland, Netherlands | SELF

Rotterdam, South Holland, Netherlands | SELF
Band Hip Hop Hip Hop

Calendar

Music

Press


"Dikke Vandalen - Slagerij Speknek"

Wanneer je een liveshow van deze zware jongens hebt meegemaakt, heb je eigenlijk geen plaatje meer nodig om naar deze mannen te luisteren. Met hun verschijning op het podium en catchy nummers zorgen ze ervoor dat hun spekkerijen in je kop gegrift blijven staan. In de slagerij is er onder het genot van ‘Slavinken’, ‘Brood’ en ‘Hangbuikzwijntjes’ gewerkt aan dit debuut. De muzikaliteit van de beats/producties druipt als bloed van een vers biefstukje af. Goede basloopjes, zangeressen, samples en synths worden door de gehaktmolen gehaald, waar vervolgens vrolijk en met veel humor overheen wordt gerapt. De luisteraar hoort de oldskool benadering van hiphopgroepen uit de jaren ’80 en ’90, waarbij het collectief boven de individuele prestaties staat. Met het eerste nummer ‘Beng Je Hoofd’ vangt de cd gelijk goed aan en het is vanaf dan dus ook knikkebollen tot aan het eind. Gaande weg is er ook nog een leuke gastbijdrage van Dikke Tim (die mag natuurlijk ook eigenlijk niet ontbreken op deze cd) in ‘Verstoppetje’. Dat de mannen ook modern zijn, bewijst een grappig stukje autotune in het liedje ‘Geef Het Beesie Maar Een Naam’. Wil je weten hoe de boys klinken voordat je de cd in huis haalt, check dan de videoclip van ‘Keihard’ op Youtube! Zijn er dan helemaal geen minpuntjes, of zoals de keurmeester van de Smaakpolitie het zegt: ”Daar word ik niet vrolijk van”, tuurlijk wel, los van wat vuige taal ;-) moeten de rappers oppassen dat binnen één track hun flows niet te veel op elkaar gaan lijken. Eindbeoordeling: Slagerij Speknek is gewoon keihard en steengoed!! En daar word ik dan weer vrolijk van! - Popunie


Discography

Album - Slagerij Speknek (2009)

Photos

Bio

Dikke Vandalen!

Geboren ten westen van het land bestaande uit Dikke Rik en Robertino zijn zij de Dikke Vandalen. Met hun debuutalbum Slagerij Speknek, talloze optredens op verschillende podia en media waaronder Parkpop (2009&2010), Wantijpop (2010), Ahoy (2010) en 3FM (3x), vormt dit tweetal uit Rotterdam een ijzersterk team. Garant als zij staan voor een feestje staan zij niet alleen voor bierzuipen en onderbroekenlol, maar ook voor rijm technische hiphop in de breedste zin van het woord.

Afwisselend qua show bieden zij een alternatief en vooral denderend geluid voor de muziekliefhebbers onder ons. Geïnspireerd door namen als: De La Soul, Jurassic 5 & Cypress hill ontstaat er het vrolijke, eigenzinnige en grappige imago van de Dikke Vandalen. Daar waar kenmerken als zelfspot, blote buiken en ander soort cabaret nog voorkwamen zijn de jongens inmiddels toe aan een nieuwe fase.

Hun liefde voor hiphop vind je terug in het oldskool geluid waarmee het duo de luisteraar wil prikkelen. Met nieuwe inspiratie en goede moed bereidden de jongens zich voor op het heetst van de strijd en trekken zij erop uit om de naam Dikke Vandalen te vestigen in de Nederlandstalige hiphopscene.