Dudettes
Gig Seeker Pro

Dudettes

Groningen, Groningen, Netherlands | INDIE

Groningen, Groningen, Netherlands | INDIE
Band Rock Pop

Calendar

Music

Press


"Triggerfinger speelt peetvader voor nieuwe bandjes"

The Dudettes hebben twee heren en drie vrouwen in de band. De zangeres met afro is geliefd bij het publiek en krijgt een groot applaus. Ze grijnst van oor tot oor en het applaus was wel verdiend, want wat een stem heeft deze dame! Ze zingt elke noot zoals het hoort. Het publiek heeft er meer zin in en dit maakt de band sterker en sterker. Als de band een ingetogen nummer begint met rustige klanken, valt de aandacht een beetje weg. Deze komt echter volop terug als de cover met Triggerfinger aanbreekt. De zangeres is niet schuw voor Ruben van Triggerfinger, en heeft ook interactie met hem tijdens het spelen. Het gitaarspel van de gitariste van de band is goed en haar stem vormt samen met de stem van de zangeres een mooi duo. Verder petje af voor de bassist, die toont hoe goed hij zijn best wil doen voor het publiek door zo goed mogelijk te spelen. Deze band heeft zeker potentie om te winnen.
- 3VOOR12


"Peetvaders van Triggerfinger laten Red Bull Bedroom Jam bands excelleren in Arnhem"

Zangeres Zjoly Onrust heeft blijkbaar schijt aan de vele graatmagere popprinsesjes die na het eten van een blaadje sla op een podium staan te zwalken en staat als een stoere, stevige rockchick op het podium de ene geweldige uithaal na de andere weg te zingen. Zoals Skin van Skunk Anansie, maar dan met heel veel haar. Ook de twee andere Dudettes dragen bij aan de energieke show, al zijn het de geweldige vocalen en wilde kapsel van Zjoly die de aandacht blijven opeisen. Triggerfinger kijkt geïnteresseerd toe vanuit het publiek, naar het optreden waar ze zich aan het einde mee mogen bemoeien met All This Dancin’ Around, dat als vaste afsluiter van elke band dient vanavond. In een rustiger nummer als Reflection slaat Zjoly zich dapper door het geroezemoes in de zaal heen. Toch is ook hier weer het hoogtepunt de samenwerking met Triggerfinger, waarbij het dansje van de zangeres met gitarist Ruben Block wat doet denken aan het Tina Turner en Bryan Adams duet It’s Only Love. - LiveXS


"Roosmarijn Reijmer"

"ik ben er echt even ondersteboven van" - 3FM


"Sander Guis"

Dutch:

"Dit zijn van die types die onmiddelijk je hart stelen" - 3FM


Discography

? Somebody Else (single)
(08-03-2010, Roxygen Rec.)
? Crazy (single)
(01-04-2011, Roxygen Rec/RoughTrade)
? Reflection (single)
(09-06-2011, Roxygen Rec/RoughTrade)
Music video: http://youtu.be/4ptMls5CSs0
? Fuel for flying hormones (EP)
(24-06-2011, Roxygen Rec/RoughTrade)

Photos

Bio

Dudettes is a young rockband currently based in Groningen, the Netherlands. Dominated by the female hormones of Ingrid (23), Cynthia (20) and frontwoman Zjoly (23). Their debut album (EP) "Fuel for flying hormones" is recorded, mixed and mastered by top producer Erwin Musper in Cincinatti, Ohio (USA).
Releasing the album (Roughtrade Distribution Benelux) took the girls from smaller clubs (Paard – Den Haag, Exit - Rotterdam etc.) to bigger venues (013, Hedon, Paradiso, Patronaat) and several Dutch + German festivals. Highlight: three shows with Belgian rockband Triggerfinger joining them on stage in the summer of 2011 (Luxor Live, 013, Patronaat).
Promoted by national media like 101TV, 3FM, Kink FM, KX Radio, LiveXS, MusicMaker and TMF/MTV the girls are ready for their next challenge; winning online band contest ‘Red Bull Bedroom Jam’ by a final web-performance on September 20. Possible outcome: supporting Triggerfinger in Amsterdam – Melkweg (7/9nov.), Tilburg – 013 (13nov.) and Groningen – Oosterpoort (18nov.).
MTV Was Here: http://youtu.be/kRHSESNJdV8