Eefje de Visser
Gig Seeker Pro

Eefje de Visser

Utrecht, Utrecht, Netherlands | SELF

Utrecht, Utrecht, Netherlands | SELF
Band Alternative Folk

Calendar

This band hasn't logged any future gigs

This band hasn't logged any past gigs

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


This band has no press

Discography

De Koek - debuut album (release januari 2011)

Photos

Bio

De muziek van Eefje is anders.
Nederlandstalig, maar internationaal qua sound.
Vol, maar niet bombastisch. Warm, maar niet traditioneel.
En haar stem raakt je diep.

Een carrière in de muziek? Een gegarandeerd recept bestaat er niet voor, maar in sommige gevallen zijn er zoveel goede ingrediënten aanwezig dat een succesvol resultaat bijna niet uit kan blijven.

Eefje is zo'n 'geval'. Neem een muzikaal gezin, een belangrijke beslissing op je 22e, de Grote Prijs van Nederland winnen en De Wereld Draait Door. Klinkt als een goede mix, nietwaar?
Eefje de Visser groeit op in het Zuid-Hollandse Moordrecht, een klein dorpje in de buurt van Gouda. Haar ouders leerden elkaar kennen via de muziek; Eefje's moeder zingt en haar vader is bassist en stemarrangeur. Ook de rest van de familie draagt bij aan haar muzikale ontwikkeling; van haar oom krijgt ze haar eerste gitaar en in de studio van haar broer maakt ze haar eerste opnames.

Eefje is een songwriter in hart en nieren en schrijft van jongs af aan eigen liedjes, maar wanneer ze op haar 22ste besluit om het Nederlandstalig te proberen, valt het kwartje. En niet alleen bij haar zelf.

Een eerste kroon op haar werk wordt de Grote Prijs Van Nederland in 2009 in de categorie singer- songwriter. De jury prees Eefje om haar authenticiteit, pakkende liedjes, sterke teksten en het vermogen om het publiek in haar greep te houden. Aan de vooravond van de finale treedt ze op bij De Wereld Draait Door, alwaar zij meteen de favorietenrol krijgt toebedeeld. En terecht naar een dag later blijkt.

Zo begint Eefje op te vallen. In snel tempo verspreidt haar muziek zich door het land. Ze wordt gevraagd door Lucky Fonz III en Sophie Hunger om in hun voorprogramma te spelen, staat op diverse festivals, in zo’n beetje alle zalen, woonkamers en andere vreemde plekken. Ze wordt uitverkoren tot jonge succesvolle vrouw in de Marie Claire en in de Viva 400 en Rough Trade biedt Eefje de mogelijkheid om haar debuutalbum uit te brengen.

Op 7 januari 2011 verschijnt dit album, getiteld: 'De koek', welke zij opnam met de jonge talentvolle producer Marcel Tegelaar. Een afwisselende, experimentele en kleurrijke popplaat. Nederlandstalig, maar internationaal qua sound. Vol, maar niet bombastisch. Warm, maar niet traditioneel.
Vanaf januari zal Eefje met band het podium betreden en daarmee een nieuw geluid laten horen, dichter bij de sfeer en de volwassenheid van het debuut. De album presentatie vindt plaats in Paradiso te Amsterdam op 27 januari 2011.

De pers over Eefje:

-Eefje onderscheidt zich door gedurfde vormexperimenten. Nederlandstalige liedjes met een associatieve structuur vol verrassende wendingen en in eigen staart bijtende verhaallijnen. (De Volkskrant-17-8-2010-Ton Maas)

-Eefje's muziek is als een warme douche, het leven omarmen en je hand in een zak vogelzaad stoppen. (www.pinkbullets.nl)

-Er is geen enkele reden om te betwijfelen dat Eefje na het winnen van de Grote Prijs aan een grote opmars gaat beginnen. Het clubcircuit en de kleine festivals in 2010, Lowlands 2011, Pinkpop 2012? Dat sprookje zou best eens uit kunnen komen. (www.livexs.nl)