European Daughters
Gig Seeker Pro

European Daughters

Amsterdam, North Holland, Netherlands | SELF

Amsterdam, North Holland, Netherlands | SELF
Band Alternative Rock

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"Sonic Soirée sessies: European Daughters en Paulusma"

Voor de vierde keer is 3VOOR12/Amsterdam bij de maandelijkse Sonic Soirée en worden alle acts in de vooravond op camera's vastgelegd met akoestische sessies. Het eerste resultaat van de Vlaamse helft is al terug te zien in onze Locatiesessie-player, nu is het de beurt aan het Amsterdamse European Daughters en Paulusma. - 3VOOR12/Amsterdam (akoestische sessie)


"Club Cornflakes biedt meer dan een snelle hap in Occii"

European Daughters opent de avond in Occii. De band, waarin Club Cornflakes-organisator Eyal vand er Reep de drums voor zijn rekening neemt, overtuigt met spannende popliedjes en een schattige uitstraling.

De gemiddelde leeftijd van de bandleden ligt onder de twintig jaar en de band bestaat dan ook nog minder dan een jaar. De gitaarpartijen maken de liedjes licht experimenteel, maar het popgevoel wordt nergens uit het oog verloren.

Zowel de gitarist als de bassiste van de band nemen zang voor hun rekening, wat de diversiteit in de nummers ten goede komt.

De jonge band heeft duidelijk talent en zal vast en zeker vaker opduiken op de Amsterdamse podia. Het uitzinnige applaus aan het einde van de set vraagt om een toegift, maar de avond moet door. - 3VOOR12/Amsterdam (door Christiaan Walraven)


Discography

Still working on that hot first release.

Photos

Bio

Playing beautiful melodies in a ponderous yet unbrooding way, singing out their scepsis yet keeping their music light, keeping their bottled up emotions under a modest veil, European Daughters makes music that sounds refreshingly new even if you might´ve heard it all before in the last 60 years. These four youngsters takes nowadays indiepop back to their 60ies alternatieve rock roots. These four Amsterdam-based youngsters are releasing their debut EP in december 2011 and will seek fans of bands like Avi Buffalo, Pavement and Warpaint.

Website coming up shortly