Fader Hill
Gig Seeker Pro

Fader Hill

Leeuwarden, Friesland, Netherlands | Established. Jan 01, 2011 | SELF

Leeuwarden, Friesland, Netherlands | SELF
Established on Jan, 2011
Band Rock Pop

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


This band has no press

Discography

Still working on that hot first release.

Photos

Bio

Fader Hill is een rockformatie met drie gitaren, een drumstel en twee stemmen. In deze bezetting zet de band een breed en sferisch geluid neer. Een sound die het evenwicht houdt tussen sferische melodieën en strakke gitaar-riffs. De band heeft haar roots in Friesland en dat betekent: nuchter en vol emotie.

Muziek met een inhoud van datgene wat niet uitgesproken kan worden, maar wat enkel gevoeld en ervaren kan worden. Altijd recht toe, recht aan!

De band is in 2011 opgericht. Fokko-Jan van der Ploeg is samen met Jaap Faber verantwoordelijk voor de grondlegging van dit kwartet. Later vergezeld door Remco Pol op drums en Piter Anjema op de gitaar is de band op volle sterkte.

De eerste resultaten van van de band waren hoorbaar als demo-ep “Move the Sun”, waarna in de huidige bezetting in de studio gewerkt werd aan nieuwe nummers. In de studio heeft de band pas echt vorm kunnen geven aan een eigen gezicht, stijl en autonome compositie van de nummers.

Fader Hill heeft begin 2016 haar eerste serieuze visitekaartje afgegeven met de CD “The Best is Yet to Come”. Met 9 nummers kenmerkt dit album zich door makkelijk in het gehoor liggende nummers, verhalende teksten en uitgesproken melodieën. De nummers zijn bedekt met een optimistisch laagje, maar ook de duistere kanten blijven niet gespaard.

Fader Hill heeft een succesvolle start gemaakt met optredens van oa. De kleine prijs van Friesland, waar ze de publieksprijs hebben gewonnen.

In 2016 heeft Fader Hill honger om deze energie richting podia brengen, in Friesland maar ook daarbuiten. Wat Fader Hill betreft: the best is yet to come….

Fader Hill is: Fokko-Jan van der Ploeg – zang, gitaar Piter Anjema – gitaar, zang Jaap Faber – bas Remco Pol – drums/percussie

Band Members