Flavour
Gig Seeker Pro

Flavour

Band Rock

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"Flavour article at Soundvenue.com"

http://moicaprice.soundvenue.com/review.asp?id=579

Flavour - ti år tilbage i tiden

Tvunget ti år tilbage i tiden, hvor den grunge-inspirede progressive danske rockbølge med Dizzy Mizz Lizzy som et af frontnavnene hærgede hele vejen over Danmark til min midtjyske hjemstavn, var det egentlig en ret stor overraskelse at opleve, hvordan det unge band Flavour i dén grad formåede at gå i et med deres publikum under koncerten på Rocket Club på Stengade 30 fredag aften.

Bandet blev dannet i 2000 og sidste år blev forsanger Christoffer Petersen kåret som årets sanger ved Melodi Maker Contest, og de viste da også, at de stod på en solid portion live-erfaring. Nok var det et billigt trick, at tilbyde gratis øl til alle dem som hoppede med under hittet 'Infatuation', men det virkede!
Den del af publikum, der for langt den største del bestod af bandets venner og var i en aldersgruppe, der næppe kan have oplevet de samme scener udspille sig dengang for ti år siden, var da også i dén grad tilfredse med indsatsen fra de fire tight spillende og stærkt sammentømrede grunge-drenge, og der blev både stagedivet og slam-dancet.

På den måde var der ikke ændret meget i forhold til de gamle billeder af rockglade teenagere, der har fået lov til at være længe oppe. Desværre var der ændret ligeså lidt på den musikalske side, og selv om bandet det meste af vejen leverede en energisk og velstruktureret koncert, så var der ikke meget at hente for friske ører - i mine kunne de ligeså vel have stillet op som cover-band, så den sidste rest af tvivl om, at de ikke har nærlyttet meget andet end forbilledet Tim Christensen og hans bagkatalogtitel med Dizzy Mizz Lizzy kunne blive ryddet af vejen. Så ville det måske også ligefrem fremstå ærligt og personligt.
- Online magazine


"Flavour interview with Connery.com"

http://www.connery.dk/index.php?artikelid=4909

Vi har snakket lidt med sanger/guitarist Christoffer Petersen fra det københavnske rockband Flavour.

[Klik for at forstørre] The Flavour Crew:
Christoffer Petersen /Vokal + Guitar
Thomas Ralskov / Guitar
Dennis Heilesen/ Bas
Jeppe Sjöström / Trommer

Lidt historie: 4 venner dannede i 2001 bandet, som startede med at være lidt for sjov, men senere er blevet betydeligt mere seriøst. Den daværende forsanger døde beklageligvis af kræft, og Christoffer rykkede fra trommerne til at være hovedvokalist og guitarist. Bandet valgte at udskifte numrene dels pga. psykiske årsager, og for at få det til at passe bedre til den nye vokal og sangskrivning. I dag er der to tilbage fra Flavours start, en trommeslager og sidste nye er bassisten. Alle mellem 19 og 29 år.

Bandet har en del singler at kunne se tilbage på og EPen Reconstructed fra april 2004. Musikken er hård rock med inspiration fra grungebands som Soundgarden, Pearl Jam og Nirvana. Christoffer betegner selv deres musik som en blanding af gammel rock og det nye Nickelback-, Creed-, Staind-rock. Der er blevet sagt om Flavours musik at ”de lyder som Tim Christensen på Nickelback trip”. Bassist Dennis er funkinspireret, og trommeslager Jeppe har spillet meget jazz, så alt i alt er det et band med deres helt egen lyd.

Til spørgsmålet om, hvorvidt det er svært at komme til tops i den danske musikverden, svarer forsanger/guitarist Christoffer, at de har kæmpet for at komme deropad fra starten, men at det først er her på det sidste, at der med de nye numre har kunnet mærkes en stigende interesse både fra Danmark og USA.
Hvad gør man for ikke at glide ind i mængden af jævne danske rockbands? Til det bliver svaret, at udover at lave sin helt egen stil og lyd, har Flavour en bred appel, mens de samtidig spiller voldsomt og energisk. Der tilføjes desuden et ”Danskerne trænger til et los i røven” af Hr. Petersen

[Klik for at forstørre] Flavour er også bandet, som vandt årets Musiktalent konkurrence og spiller dermed på Langelandsfestivelen 2006. De kom med på et afbud og spillede sig op til finalen og vandt over de andre to bands Burm og Sense i finalen. De blev dommernes favoritter pga. deres hårde lyd frem for det mere bløde rock. Flavour-drengene har blandt andet spillet i Pumpehuset og på Vega og om at stå på scenen siger forsangeren, at de er meget energiske, taknemmelige for at være der, og at de er glade for at spille. Det er det der trækker publikum til.

Fremtidsplanerne/-drømmene er at kunne komme til at leve 100 % af musikken, og også blive hørt ud over Danmarks grænser. De har da også taget nogle skridt hen mod dette ved lige at have skrevet kontrakt med et selskab, der udgiver musik på nettet, og oven i det fortæller Christoffer, at deres plade skal mixes i USA af manden bag navne som 3 Doors Down og Puddle of Mudd.
- Online magazine


Discography

EP - "Reconstructed" 2004
EP - "InnerVision" 2007
Self titeld debut album to be released in spring 2009

Photos

Bio

Flavour is an energetic four-piece hard rock band hailing from Copenhagen, Denmark. Founded by vocalist Christoffer Petersen and after a few lineup changes now includes Dennis Heilsen on bass, Kasper Lund on drums and the newest addition Rune Madsen on lead guitar. They play original songs written by inspiration of the 90s rock scene. They adore bands like Soundgarden, Pearl Jam, STP and Nirvana, but their full-bodied songs are more than shadows of their role models. Flavour has managed to merge the classic grunge sound of the past with the modern sound of today. In essence they are carrying the torch into the 21st century.

In 2003 lead singer Christoffer Petersen won the award for Best Singer, when FlaVour participated in the national Melody Maker Contest in Denmark. In 2005 the band won Talent of the Year in the Danish competition Musik Talent.dk. Among the judges were the national radio station P3 and Denmark’s premier music magazine Gaffa. Along with the title followed a performance at Langelands Festivallen 2006.
2007 saw the band off and running. They started with the release of their newest EP entitled "Inner Vision". The band's EP was recorded at Almestudiet in Copenhagen, Denmark and contains 5 tracks of intense, gripping, modern hard rock.
They supported this release with a string of shows in their native Denmark as well as a successful U.S. Tour. Doing shows in cities like Hollywood, Los Angeles, San Diego, Orange County and San Francisco among others they rocked the crowds on their short but power packed West Coast tour.
2007 has also seen the band securing the second place spot (rock category) on the 14th Annual Billboard Magazine World Song Writing contest compilation cd. Never ones to rest, the band recently filmed a music video for the song “Inner Vision” and have recently finished the recording process for their self financed debut album. This new album will be released in the fall of 2008