Garments

Garments

BandAlternativeRock

‘We hebben altijd al een zwak gehad voor het breekbare, het onzekere en de onopgemerkte heldendaden’

Al roept de stem van zanger Sjoerd van Kammen associaties met Placebo op, muzikaal begeeft Garments zich in de driehoek Twilight Singers, dEUS en Death Cab for Cutie.

Biography

‘We hebben altijd al een zwak gehad voor het breekbare, het onzekere en de onopgemerkte heldendaden’

In uiteenlopende formaties hebben de leden van Garments de afgelopen jaren vrijwel ieder podium in Nederland gezien. De grootste successen werden behaald onder de vlag van Monstertux. Deze band won de LiveXS/Dommelsch award voor Beste Indie Rockband van Nederland en werd uitgeroepen tot Beste Live Act Friesland. De band opende voor Marillion en The Answer, deed clubtours langs alle kernpodia van Nederland en speelde op zomerfestivals als De Beschaving, Dauwpop, Toren- en Parkpop. In 2009 verscheen in eigen beheer het goed ontvangen conceptalbum 'The Alison Album' wat lovende kritieken oogstte. Daarna werd het stil rond de band.

Nu, bijna 3 jaar later, is daar Garments. In de luwte werkten de Fries-Groningse muzikanten aan nieuwe muziek en de band herontdekte zichzelf. Al roept de stem van zanger Sjoerd van Kammen associaties met Placebo op, muzikaal begeeft Garments zich in de driehoek Twilight Singers, dEUS en Death Cab for Cutie. Geïnspireerd door schrijvers als Janet Fitch en het werk van regisseur Julio Medem is Garments op zoek gegaan naar menselijke verhalen, die nooit ver van huis bleken. ‘The Need to Belong’ vertelt in een tiental muzikale verbeeldingen het verhaal van individuen die zich staande proberen te houden. Verhalen over verlies, onzekerheid en overwinnen, de verhalen van ons allemaal. ‘We hebben altijd al een zwak gehad voor het breekbare, het onzekere en onopgemerkte heldendaden’ licht Gaments toe. ‘De noodzaak om ergens bij te horen, de pijn die optreedt als je daarvan verstoken bent, de wens om gezien te worden. Alle facetten die het refrein vormen van het menselijke verhaal.’

Het album is opgenomen en geproduceerd in de tongewelven en kelders van Fort de Gagel door Martijn Groeneveld (bekend van o.a. Blaudzun en Lucky Fonz III) en kent gastbijdrages van de Amerikaanse schrijfster Janet Fitch (White Oleander, Paint it Black) en vocaliste Renske de Boer (Mr. Wallace).