Gerák Andrea

Gerák Andrea

BandWorldFolk

"A titokzatos magyar nõi énekhang", Gerák Andrea elsõsorban szülõhazájának népdalaival kísérletezik, több szemszögbõl megközelítve õket. Akár hagyományos, akár modern elõadásmód: idõtlen dalait rejtélyesség, mágia, szépség, természetfelettiség járja át.

Biography

A Svédországban élõ énekesnõ ír, cigány vagy éppen török dalokkal elröppenti hallgatóit más népekhez, de gyökereihez hûen, fõ profiljaként magyar népdalokat énekel, amelyet gyakran szólóénekként ad elõ, illetve az elmúlt évtõl idõnként a Barozda zenekar kíséretében is színpadra lép. Jellegzetes hangja egyre keresettebb, a világ különbözõ tájain alkotó zenészekkel dolgozik együtt világzenei projekteken. Jelenlegi partnerei: Effi Shoshani (Izrael), Ángel Orós (Spanyolország), Paul Kwitek (Kanada), José Aurelio Ferrandez (Dominika)

Elsõ ízben ötéves korában lépett fel színpadon. Néhány évvel késõbb gyakran kapott szólószerepeket (énekesként és táncosként egyaránt) a Borsod, Avas, Csepel és Bartók táncegyüttesekben.

Hallgatóit elvarázsolja fesztiválokon, koncerttermekebn, kiállításmegnyitókon, templomokban, magán, céges és társadalmi rendezvényeken.

KÜLFÖLDI FELLÉPÉSEK:

Szlovákia, Lengyelország, Románia, Törökország, Ausztria, Svédország, Franciaország, Németország, Olaszország, Svájc, Portugália, Gibraltár, Anglia, Belgium, Finnország.

Discography

Autentikus magyar népzene (2006) CD
Árva az a madár (2006) Download album
Madárka, madárka (2003) CD
Három magyar népdal maxi CD (2002)
Madárka, madárka MC (1998)

FILMEK:

Magyarország képekben (r. Tóth Márton, 2004) énekbetét
Az erõk játékai (Power Games) (r. Krepsz Ágnes, 2003) énekbetét
Music box (r. Costa Gavras, 1989) táncosszerep

Set List

MÛSOR:

Szólómûsor igény szerint 1-2 daltól kb. 45 percig.
- Kíséret nélküli magyar (ír, török, stb) népdalok
- Zenei alappal saját számok, ismertebb számok (Enya, ABBA, Cher, stb)

Hagyományos népzenei kísérettel magyar dalok és táncok a történelmi Magyarország különbözõ területeirõl.

Maximum kb. 1 órás koncert + igény szerint táncház