Get Off My Shoes
Gig Seeker Pro

Get Off My Shoes

Band Alternative Rock

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"De kop is eraf! Get Off My Shoes wint de eerste Putrockrally"

De kop is eraf! Afgelopen zaterdag vond de eerste PutrockRally plaats in jeugdhuis Club 9.

Zither, Sum of all Scum, Titan Container, Get off my Shoes & Kickstart Karma streden er voor een plaats op de Mainstage op Putrock.

Sum of all Scum en Kickstart Karma gingen met het eremetaal aan de haal maar het was GET OFF MY SHOES dat als verdiende winnaar werd uitgeroepen.

Op 30 april openen ze de derde editie van Putrock.

Zaterdag 22 januari is het de beurt aan de DJ's in jeugdclub Beverlo. Ze strijden voor een plaats op het ENIGMATIC-podium

SHAKEN & STIRRED - HELLEKTRONIK - WOBBLE TROUBLE - DIGITAL NOISE - I1X VS REYNZ - MISS POLSKA - RELENTLESS - CUMCUMBER REVENGE - OUTRAGEOUS

Zaterdag 29 januari kiezen we in jeugdhuis club 18 tot slot een band om het Clubpodium te openen. De kanshebbers zijn:

PAPER PLANE PILOTS - DAVE - ASTRONAUTE - LISA CASTELLI - MARINOSupport our locals en zorg dat je aanwezig bent! - Putrock


"Cutting Edge Talent van de Week: Get Off My Shoes"

We sommen op: Bloc Party, Weezer, Editors, Millionaire, Pavement ... Een lijstje dat meer klinkt als de platenkast van de verzamelde jongens van Get Off My Shoes dan lijnrechte 'klinkt als'. Die vele jaren van zelf een platenkast tot barstens toe vullen met de fijnste indie-releases doet ons meewarig het hoofd schudden zodra de eerste noten van 'Ghosts & villains' door de boxen schallen. De vrij poppy emorock (pré-snijdende-in-droefnis-waggelende-tieners) sluit dichter aan bij het uitvoerend palmares van Victory Records van weleer of bands als The Jealous Sound uit begin deze eeuw.

Wellicht ligt het aan de leeftijd van de jongens. Net de puisten ontgroeid en nog tenger genoeg om in smalle jeans te friemelen, staat Get Off My Shoes (stoffen Vans ongetwijfeld) met best wel een lading fijne songs te prutsen om aandacht. Songs die mits wat productioneel schaafwerk zo op de radio gedraaid zouden kunnen worden en zwijmelende meisjes als één blok voor hun schoenen doen vallen.

Wij denken de begingdagen van Soon, wij voelen het ronddwarrelend zweet van JH Sojo of zelfs Lintfabriek op een zondagmiddag toen The Dismemberment Plan nog hun bestelwagen moesten uitladen maar de lokale emorockhelden al wel het licht mochten uitdoen.

Get Off My Shoes geeft ons een nostalgietrip naar de begindagen dat muziek ons in zijn greep had. Het is de schuld van de catchy melodieën waar deze jongens mee smijten. Het popgeluid dat ruiger wilt klinken maar al te punk is voor de verzuurde buurman. Terwijl hij bonkend op de muur om aandacht schreeuwt, gaan de speakers ongegeneerd luider voor 'Go'; een track in bezit van een niet te versmaden bridge. En horen we daar geen goedkope synths op de achtergrond?

Get Off My Shoes had volgend weekend op het skatepodium van Rock Herk moeten staan. Glunderen en glinsteren, in de hitte en ter aanschouw van de jonge pogoënde puber, de verloren dertiger en de oudere grijsaard die nog steeds Funtime-plaatjes koopt.

Katrien Schuermans

© Cutting Edge -- 09 Jul 2010 - Cutting Edge


Discography

Get Off My Shoes recorded 3 songs in the fall of 2009 but with a different line-up. Those songs are to be found on this website.
They recorded some other stuff on their own and did some studio sessions but didn't officially release anything so far.

Photos

Bio

Get Off My Shoes was founded by guitarist/singer/main songwriter Jonas Meukens in the summer of 2009 and has come to a steady line-up since the spring of 2010. Loaded with catchy melodies and happy riffs, Get Off My Shoes try to create their own sound by mixing good pop with off-the-hook rock.