Goodwin Sands
Gig Seeker Pro

Goodwin Sands

Utrecht, Utrecht, Netherlands | SELF

Utrecht, Utrecht, Netherlands | SELF
Band Pop

Calendar

This band hasn't logged any future gigs

This band hasn't logged any past gigs

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


Tussen eindeloze rijen cd’s, onder strenge oranje-gelig gekleurde TL-buizen is de band Goodwin Sands te vinden. Terwijl de cello van Tim nog even het opwarmen is kijkt de band wat rond. Zoals normaal is het kalm en stil in de bibliotheek. Op de achtergrond klapt een bezoeker af en toe de op alfabetische gesorteerde cd’s om.

Netjes staan er drie rijtjes stoelen klaar voor de bezoekers, met daarop een flyer van de optredende band. Binnen is het lekker warm, terwijl de bezoekers van de koopavond buiten met hoge kreetjes door de kou heen glibberen. De band besluit te beginnen aan de set, wat praktisch neerkomt op een privé-concert. Zo nu en dan schuift er iemand aan om te kijken naar de band, anderen luisteren op een afstandje mee en klappen tevreden na elk nummer.

Gelukkig doet het weinig af aan het concert van de band. Zangeres Anna benadrukt dat het even wennen is om in een bibliotheek te spelen. Normaal moet je er stil zijn en nu mag je er zingen. De set van de band houdt de aandacht van de luisteraar beet. Mede door Rolof zijn gebruik van meerdere instrumenten zoals een bas, mandoline en cajon drum. Op het laatste instrument worden en toe drum ’n bass-achtige ritmes gespeeld. Verrassend en lekker.

De grote derde etage van de bibliotheek wordt teruggebracht tot een kleine knusse huiskamer waar geregeld mensen met wat cd’s en lp’s onder hun arm verontschuldigend voor de band langs lopen. De geluidsgolven vinden hun akoestische weg mooi door de ruimte heen. De instrumenten komen individueel goed tot hun recht en klinken puur en direct. Dat is mooi voor de intimiteit die de meeste nummers in zich dragen.

Wel moet gezegd worden dat de band meer zou kunnen doen met het bereik van Anna. Tijdens het laatste nummer toont ze pas echt dat ze flink kan uithalen met haar stem. Dat is lekker en zou de set tussendoor meer kracht kunnen geven.

Toch overheerst er een gevoel van ontevredenheid. Temeer omdat de biebconcerten erg mooie gelegenheden zijn om te komen luisteren. Hopelijk vindt het publiek volgende keer zijn weg door de brede en grote trappen van de Centrale Bibliotheek. Of anders de lift. Elke eerste donderdag van de maand kan de bezoeker hier vooraan zitten en luisteren naar semi-akoestische acts. En misschien vooraf nog wat nieuwe bands opdoen in de uitgebreide bakken cd’s die de bieb rijk is.

Gezien: Goodwin Sands, donderdag 2 december 2010 @ Centrale Bibliotheek Utrecht
- 3voor12


Discography

Time well spent E.P. (2010)
Builders & Artists E.P. (2009)

Photos

Bio

“A pleasant and easy-listening sound, nicely paving the way to foreign shores” - New Folk Sounds

“A promising indie folkband” – 3 voor 12 Utrecht

Goodwin Sands is an indie/folk band from Utrecht in the Netherlands. Blending various acoustic instruments and diverse musical styles, they create their own versatile and discreet sound.

At the end of 2009 the band released their first E.P. entitled "Builders & Artists", which enabled the band to play countless shows within the Netherlands and paved the way for three short visits to foreign shores.

During the early months of 2010 the band began to experiment with more instruments and ideas, which in turn led to the recording of a second E.P. "Time Well Spent" in Antwerpen. The recordings were documented in both MP3 and video format and released as a video-E.P. on the band's website.

The addition of a 1970's campervan has helped the band reach pastures new in the last months, including a short tour through Belgium and Germany. This very campervan will join the band in the summer months in the United Kingdom and Ireland.

For more information, new songs, free downloads, and videos please visit www.goodwinsands.nl