Hazy Jane
Gig Seeker Pro

Hazy Jane

Band Alternative Folk

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"Live review (dutch only)"

Als Hazy Jane begint, is de kroeg goed gevuld. De stemming zit er in en er zijn duidelijk veel mensen speciaal voor de band gekomen. Voor het podium zijn er meubeltjes met wat kaarsen en andere huiselijke aankleding neergezet. Hiertussen staat een aantal exemplaren van de langverwachte cd en een eerder uitgebrachte EP. De Livingroom is net als de vorige keer toen Hazy Jane speelde, weer een echte huiskamer getuige de mensen die rondom het podium op de grond zijn gaan zitten.

Vanaf de eerste noten wordt het publiek meegesleurd in een droomwereld van klanken en invloeden die zich niet beperken tot de conventionele kaders van de “popmuziek”. De twee dames Roeline van Calkar en Willemien Ahuis delen de hoofdvocalen en ondersteunen elkaar op dit vlak naadloos. Telkens wordt er van plek en instrument gewisseld. Zo spelen beide dames akoestisch gitaar en piano en pakt Willemien zo nu en dan de accordeon erbij. Deze gelaagdheid van de muziek komt in de Livingroom dan ook perfect uit de verf. Wat opvalt, is dat er vanavond een extra gitarist op het podium staat. Een aangename aanvulling op het geluid van de band. De wat knallende stukken worden net wat rauwer en voller. De muziek is meeslepend en dromerig als altijd en de band heeft het enorm naar zijn zin. Een Jeff Buckley cover komt voorbij en als toegift wordt een hemeltergend mooie uitvoering van Hurt van Johnny Cash voorgeschoteld. Hiermee komt er een mooi einde aan een schitterend en intiem optreden van Hazy Jane.
Hazy Jane kan terugkijken op een mooie en passende cd-release show. Iedereen is het er wel over eens; Hazy Jane is band met erg veel klasse en potentie. Deze band verdient het om meer aandacht te krijgen, wat ongetwijfeld ook gaat gebeuren.
- 3voor12 Overijssel


Discography

EP "Chapter 1" (2006)

DVD "The making of Generations" (2007) SOLD OUT

SOON AVAILABLE:
Debut-album "Generations" will be released on october 31 2008

Photos

Bio

Hazy Jane was born and raised about 5 years ago.
In those years the four members of Hazy Jane created their own sound; Songs with a pop/folky feel, melodic, harmonic; songs that can make you fly but can also put you back safely on the ground.
The unique, spherical, sometimes spooky vocals are the signature of the music of Hazy Jane. They will involve you in a book….it’s the surprise, the recognition that keeps you reading…

In 2007 Hazy Jane went to the U.S. to record their full-length album in The Sound of Music studio in Richmond, VA with engineer and producer John Morand (Cracker, Sparklehorse, Mint).
The cd came out October 2008.

Performing live is where the songs are really allowed to shine through.
Constantly expending and evolving according to the ever growing musical vision. With a sonic landscape consisting of haunting and vulnerable songs, Hazy Jane already surprised many listeners.