HIDO
Gig Seeker Pro

HIDO

Band Hip Hop Funk

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

The best kept secret in music

Press


This band has no press

Discography

Introducing HIDO - EP - 2007

Photos

Feeling a bit camera shy

Bio

Jazeker, voor sommigen onder ons stervelingen is de HIDO al tien jaar een begrip. Misschien niet altijd even zichtbaar, maar nooit verdwenen. Kortom: we zijn een eind gekomen sinds de graffiti avonturen eind jaren ’90.

De HIDO is al lang geen grappig hiphop duo meer. Het is een hiphop-funk live act die menig hoofd heeft doen knikken, kont heeft doen schudden en dak heeft doen vliegen. Een half uurtje googlen naar recensies zal menig live-band jaloers maken: “een genot om te zien” (3 voor 12), “Hiphop zoals het hoort te zijn” (BkBeats), “een enorme show” (Westerpop).

In 2007 kwamen we dan met onze eerste EP: “Introducing HIDO”. De CD was vet, de releaseparty was nog veel vetter! Maar nu, een jaar later, knallen we er gewoon een nieuw EP’tje bovenop. Letterlijk! Vier heerlijke tracks, om dat HIDO gevoel ook thuis of op je Ipod te ervaren. Download de tracks maar kom, liever nog, een CD’tje halen bij het eerst volgende optreden. Want live is waar je de HIDO echt voelt.

Eenmaal op het podium krijgen we elke zaal aan het springen. Het is niet alleen de hiphop die dat vervelende buurjochie elke dag door de speakers knalt, maar het is ook de hiphop waar je je moeder mee naar toe neemt. De “spread the love” mentaliteit zorgt ervoor dat er niemand te oud is om erop te springen, te jong is om ervan te genieten, of te doof is om ernaar te luisteren. Niemand kan niet dansen!

Als band hebben wij maar één doel: Zo vaak en zo lang mogelijk op het podium staan. Omdat wij dat leuk vinden, maar belangrijker nog, omdat het publiek het leuk vindt. Dit is al gebleken op bekende podia als Speakers, Vredenburg, Westerpop en BKbeats. Zowel solo, als in het voorprogramma van bijvoorbeeld Extince. Maar ook diverse kleine kroegen, feestjes, theaters en festivalletjes hebben al gestuiterd van enthousiasme.

Kortom, de HIDO is de band die je gezien moet hebben om het te geloven. De naam die al jaren rond zingt schopt harder dan ooit.