Hit Me TV
Gig Seeker Pro

Hit Me TV

Amsterdam, North Holland, Netherlands | SELF

Amsterdam, North Holland, Netherlands | SELF
Band Pop Rock

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

The best kept secret in music

Press


This band has no press

Discography

Maybe the dancefloor - single 2008
A public thing - single 2008
Not really talent - single 2009
Hit Me TV - album 2008

Photos

Feeling a bit camera shy

Bio

HIT ME TV is terug!

Het debuutalbum van het Amsterdamse viertal wordt in 2008 algemeen lovend ontvangen. Het krijgt vier sterren van NRC Handelsblad: “Dit hadden we nog niet in Nederland!” Met Secret Stardom, het tweede HIT ME TV album, verlegt de band opnieuw haar eigen grenzen en die van Nederland. Een opwindend en rijk album, dat de band terug zal brengen waar ze thuishoort: op podia en festivals in binnen- en buitenland.

Opvallend is de grote verscheidenheid aan nummers. Twaalf liedjes die stuk voor stuk eigen zijn, en elk hun eigen aanstekelijke sfeer hebben. Opnieuw bevat het album een aantal krakers voor op de dansvloer, maar de band weet meer dan ooit te raken. Zanger Jaap krijgt op dit album pas echt de kans zijn stem te laten horen, in gelaagde songs die gaan van dik en dansbaar tot vervreemdend en electronisch. Een plaat die je niet alleen om je oren slaat, maar één die je vaker wilt, moet horen.

Succes kwam snel voor de mannen van HIT ME TV, met de single Maybe The Dancefloor op 3fm, optreden in de India op Lowlands, Marktrock in Leuven en Noorderslag. Touren in België en Finland, en meer dan 50 shows in Nederland. Daarna werd het stil. Net toen iedereen dacht dat dat zo zou blijven knalt Secret Stardom uit de speakers.. Het geluid van een band die zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. Mede door een nieuwe aanpak: de combinatie van bandrepetities in kunstboerderij RoodNoot (waar drummer Bow op een nacht een lam ter wereld hielp, en bassist Thijs op het idee kwam mensen in vogels te veranderen) en aandacht voor compositie in de thuisstudio van zanger Jaap en gitarist Frank. Studio-opnames en een flink aantal reizen naar de Antwerpse homestudio van producer Frank Duchêne volgden.

De band komt ook live herboren uit de strijd. Gitaren en synthesizers blazen nog steeds over de dansvloer, maar nu afgewisseld met subtiele grooves en meer sferische nummers. Springen is niet meer genoeg bij HIT ME TV anno 2011.