Hot Sushi
Gig Seeker Pro

Hot Sushi

Utrecht, Utrecht, Netherlands | SELF

Utrecht, Utrecht, Netherlands | SELF
Band Rock Classic Rock

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


This band has no press

Discography

EP: Love Us All Rock & Roll (januari 2012)
label: LiveGeneration:
http://www.livegeneration.net/page/hotsushi

music video for 'Love Us All Rock 'n' Roll' not available at this website. Please visit us at www.hotsushi.nl or go to http://www.youtube.com/hotsushimusic

Photos

Bio

Hot Sushi is een rockband uit Utrecht, geformeerd door leading lady Suzanne van Amelsvoort. Samen met haar band arrangeert ze haar songs die ze vol overgave met het publiek deelt. Dit doet ze met de rauwheid van rock & roll en de kwetsbaarheid van de oude blues en soul. Hot Sushi is intiem en ‘in your face’ tegelijk.
In haar liedjes blijft Suzanne heel dicht bij zichzelf, maar tegelijkertijd is ze constant op zoek om zichzelf te overstijgen. Als ze op het podium staat sleept ze het publiek mee in haar wereld.

Toen Suzanne veertien was, stond ze al in de oefenruimte met haar meidenband. Stiekem jointjes rokend en spijbelend zette ze haar eerste voetstappen in de wereld van de Rock & Roll. Omdat ze geen geld had voor een microfoon zong ze de eerste jaren van haar carrière zonder versterking met de band mee. Dit bezorgde haar, behalve zo nu en dan een zere keel, een strot met een enorm volume en een geluid waarmee ze doet denken aan zangeressen als Janis Joplin, Skin (Skunk Anansie) en Sass Jordan.

Ze ontdekte allerlei muziekstijlen en artiesten en zo groeide haar liefde voor muziek. Ze liet ze zich onder meer inspireren door Alanis Morissette, Pearl Jam, Nirvana en later ook door oude rotten zoals Blondie, Bruce Springsteen, The Who, Pink Floyd, Janis Joplin, AC/DC en The Doors. Met het schrijven van haar eigen songs legt Suzanne ziel en zaligheid bloot, haar teksten hebben altijd een persoonlijke ondertoon waarin ze laat horen en voelen waar ze mee worstelt. Haar teksten raken je in het hart zonder melodramatisch te worden.

Geïnspireerd door The Who en Pink Floyd gebruikte Suzanne in 2006 haar teksten om haar verhaal te vertellen in een rockopera. De show werd Hot Sushi getiteld en daar vond haar bandnaam zijn oorsprong. In de afgelopen vijf jaar is Suzanne blijven schrijven en heeft ze haar repertoire langzaam uitgebreid tot een meeslepende en rockende show. In deze band kan Suzanne (letterlijk) het achterste van haar tong laten zien en voelt ze zich thuis.

Dit jaar besloot Hot Sushi de studio in te gaan. In november treedt de band de wijde wereld in met de EP ‘Love Us All Rock & Roll’. Hot Sushi zal wie het hoort en ziet omver blazen!

Hot Sushi bestaat uit Suzanne van Amelsvoort (lead vocals), Edwin van der Burgt (drums), Kai Liebrand (bas), Igor Sekulovic (gitaar), Remco Zandvoort (toetsen), Irma van Pamelen (backing vocals), Natasja den Toom (backing vocals), Josefien Terburg (backing vocals).