Howard-FM
Gig Seeker Pro

Howard-FM

Band R&B Comedy

Calendar

This band hasn't logged any future gigs

This band hasn't logged any past gigs

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


This band has no press

Discography

Still working on that hot first release.

Photos

Bio

Nu: Howard 4t 1&ander is de klinkende naam van de vierde avondvullende one-man show van Howard Komproe. De goedlachse neger is daarin uw gids voor de avond, de heldere bewegwijzering door de grootsteedse jungle die we met zijn allen geschapen hebben. Howard toont zich een vaardig verhalenverteller, die gal spuwen verheven heeft tot kunst en bovendien op een goeie manier volwassen is geworden.

Iets eerder: Fans van het eerste uur zullen zich de andere drie shows nog levendig voor de geest kunnen halen. De kick off voor Howards solocarrière is in 2000, als hij met zijn eerste show Luister, Loekoe, Yere, Kijk! op de planken staat en lovende kritieken oogst. Daarin verhaalt hij van zijn persoonlijke Odyssee, die hem op behendige wijze langs diverse gebeurtenissen voert. In 2002 is de première van het tweede stuk Dus Dat... en theaterseizoen 2005 krijgt een comedy-injectie middels de succesvolle derde show Ambidexter.

Vroeger: Howard Komproe wordt op 6 oktober 1971 geboren in Den Haag. Kleine Komproe is een goede leerling, maar bovenal een theaterdier, zo blijkt als hij met verve zijn rollen in diverse musicals op de lagere school vertolkt. "Iets met cabaret" is dan ook uitgangspunt voor zijn verdere levenswandel, dus gaat Howard naar de Balletmavo in Rotterdam. De verplichte diensttijd is een noodzakelijk kwaad. Soldaat Komproe schopt het tot Lader van de Leopard II tank en zwaait af met een dosis ammunitie die hij in zijn latere shows gebruikt.

Toneelschool Utrecht is het volgende station. Howard maakt ondertussen naam als party host en stand up comedian voor feesten & partijen. Een serieuze passie, die hij bezegelt met een geslaagde auditie voor Comedytrain. Howard is de gloednieuwe aanwinst. In diezelfde gelederen bevindt zich ook Najib Amhali, met wie hij later het legendarische comedy-quintet Freshwagon opricht. Werk maken van stand up comedy blijkt een gouden keus.

En ook nog:
- Doorbraak op het scherm komt met een hoofdrol in jongerenserie Westzijde Posse bij Veronica.
- Howard viel te beluisteren tijdens zijn eigen radioshow op Talkradio en een talkshow voor de KRO.
- Graag geziene presentator op festivals als Lowlands, Pinkpop, North Sea Jazz en de Uitmarkt. De kindervriend verzorgde ook op geheel onnavolgbare wijze de introductie van kinderconcerten in het Concertgebouw.
- Medium de buis ziet in Howard een geschikt boegbeeld. Zodoende zagen we Komproe in kinderprogramma Klokhuis en presenteerde hij tien afleveringen Gaan of Staan bij Veronica.