Hunting The Robot
Gig Seeker Pro

Hunting The Robot

Eindhoven, North Brabant, Netherlands | SELF

Eindhoven, North Brabant, Netherlands | SELF
Band Alternative Avant-garde

Calendar

This band hasn't logged any future gigs

This band hasn't logged any past gigs

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


This band has no press

Discography

'Our Ocean Is Illuminated' - EP, February 2011
'Get Pregnant' - Single, September 2011

Photos

Bio

Jongens zijn het nog, Hunting The Robot, ontstaan in 2009 uit een brandend verlangen naar vernieuwing in de Nederlandse muziekscene. Een vernieuwing met de ongrijpbare dynamische indie-rock dat het viertal produceert. Of dat al gelukt is of niet, het heeft Hunting The Robot onder andere al in het voorprogramma van de Infadels (UK), Customs (BE) en Go Back To The Zoo gebracht, in zalen als de Patronaat, het Paard van Troje en in IJsland laten spelen en hun tv-primeur bij De Wereld Draait Door verwezenlijkt. Deze ‘geniale groeibriljanten’ (3VOOR12) verdienen het om gehoord te worden.

De vier jongens, met een gemiddelde leeftijd van 17 jaar, zijn niet vies van experimenteren in hun dansbare indie-rock. Unieke songstructuren en poëtisch getinte teksten met de bedoeling om de ‘hersenen te kietelen’ zijn beslist kenmerken. Ze delen de visie van onder andere Radiohead, TV On The Radio en Fela Kuti: create and explore.

Na hun succesvolle debuut-EP 'Our Ocean Is Illuminated', die ze gebracht heeft in De Wereld Draait Door, 3FM en talloze zalen, brengt Hunting The Robot dit najaar een one-off single uit genaamd 'Get Pregnant'. Dit gaat hand in hand met een exclusieve tour in het najaar. De jongens worden vergezeld door twee blazers en een VJ om te zorgen voor een nog grotere extatische rit vol met spectaculaire twist, overgave en energie. De verwachtingen zijn hooggespannen en deze extravaganten zijn klaar om zichzelf wederom te bewijzen.