iET
Gig Seeker Pro

iET

Schiedam, South Holland, Netherlands

Schiedam, South Holland, Netherlands
Band Alternative Singer/Songwriter

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


This band has no press

Discography

Still working on that hot first release.

Photos

Bio

The Kitchen Recordings by iET – pure home made

Oorspronkelijk was de keuken ook de studio waar singer songwriter iET (Lisa van Viegen) haar songs bereidde en opnam. Puur en eerlijk, zoals een gerecht wordt bereid. De naam “the Kitchen Recordings” kan dus letterlijk genomen worden. Maar het gaat verder dan dat. De naam illustreert een bijzondere werkwijze en staat voor een klein en eerlijk concept, privé bijna, met de keuken als werkplaats, als centrum van een bijzondere chef die een opmerkelijke smeltkroes klaarmaakt.

De vergelijking met koken verbeeldt de pure, eerlijke, huiselijke sfeer waarin de muziek tot stand komt. En juist dat stukje 'home made' bepaalt sterk de sfeer van de liedjes, de oorspronkelijkheid, de essentie en de eigen ingrediënten, allemaal opgenomen via een vintage microfoon. Van de kleine mondpercussie die de beat vormt van een Kitchen Recording, tot en met de in laagjes opgenomen trompetten, bugels en zangstemmen die een blaasorkestje vormen en de oude geërfde contrabas, een familiestuk dat op allerlei tracks lekker mee bromt.

Tijdens de opnamen worden ook de geluiden van die keuken zelf verweven met muziek. Beats van open- en dichtslaande keukenkastjes, ritmes van stampen op de houten keukenvloer, hand claps, kopjes die rinkelen op de keukentafel en zelfs de geluiden van het koken, de deur die open gaat als er iemand binnenkomt, katten die miauwen, de hond die blaft of een prachtige onweersbui die tijdens een vocal take werd opgenomen.. Samen vormen ze het geluidsdecorum van een “Kitchen Recording”, letterlijk en figuurlijk. De microfoon staat altijd open, je kunt de keuken horen.

Alle liedjes werden geschreven, gespeeld, gezongen en opgenomen door iET en afgemixt en gemasterd door Budy Mokoginta (Mokosound Studio) die op het album soms ook meespeelt. Sommige stukken die ontstaan zijn tijdens “the Kitchen Recordings, werden verder uitgewerkt met band door de legendarische producer Russ “the dragon” Elevado uit New York. Het resultaat daarvan zal ergens in 2011 verschijnen in de vorm van het album “So Unreal” “the Kitchen Recordings Serie 2” zal in het teken staan van meer samenwerkingen.

Ingrid Baars creëerde het artwork voor “the Kitchen Recordings Serie 1” en “So Unreal” Het artwork voor Serie 1 is geïnspireerd op de eerste track van het album: “the Field”

Live worden the Kitchen Recordings gebracht met iET op zang, gitaar en trompet. Budy Mokoginta op electrische gitaar en contrabas en dj Optimus op turntables.