Jazz Connection
Gig Seeker Pro

Jazz Connection

Breda, Netherlands | Established. Jan 01, 1990 | INDIE

Breda, Netherlands | INDIE
Established on Jan, 1990
Band Jazz Blues

Calendar

Music

Press


"Bibberige noten voor warme Havermarkt in Breda"

Mei 2016.
BREDA - Zaterdagavond iets voor 20.00 uur. In een veel te groot wit krijtstreeppak drentel ik over het podium van de Havermarkt. Mijn saxofoon stevig in mijn zweterige handen geklemd. Terwijl de mannen van de band Jazz Connection de laatste snoertjes bevestigen aan de versterkers, kijk ik naar de mensenmenigte voor het podium die zich steeds verder uitbreidt. O jee, denk ik, en vervloek mezelf.
Vorig jaar leek het nog zo'n goed plan. Tijdens het jazzfestival viel me in dat ik als verslaggever van BN DeStem eigenlijk alles van het evenement al eens had beschreven en meegemaakt. Op één facet na. Ik had nooit ervaren hoe het nou eigenlijk voelt voor een muzikant om op een podium in een bomvol Breda te staan.
Acht maanden geleden besloot ik daarom saxofoonles te nemen. Met als idee om tijdens deze 46e editie van het Breda Jazz Festival op te treden en zo te ervaren wat een muzikant meemaakt.
Het was een plan, waarvan ik zelf eigenlijk dacht (en stiekem hoopte) dat het niet zou slagen. Ik had ongelijk. Ik trof een enthousiaste Bart Wouters, voorzitter van het Breda Jazz Festival, die bij het horen van het idee spontaan aanbood om een nummer mee te spelen met zijn band Jazz Connection. Zaterdagavond. Op het drukste tijdstip, in hartje Breda.
En daar sta ik dan. Nadat ik me, bloednerveus, met de mannen van de band in een artiestenruimte op de KMA, in hun outfit heb gehesen. Ze hadden nog wel een reservepak, vertelden ze. Een wonderpak, dat iedereen paste. Logisch. Het is maatje XXL.

Lees maandag in BN DeStem hoe het afliep met Edine op Jazzfestival - Aline Wijnands


Discography

CD:
Saturday Night & Gloomy Sunday (1999).
Riverman (2003).
A Morrison Feeling (2006).
Live in Holland (2008).
Much Too Young To Lose My Mind (2010).
Everybody Get Together (2015).


Photos

Bio

“They are unbelievable… They are insane… and they are absolutely amazing live on stage. With their zoot-suits, flamboyance, large beers, cheap whiskey, dancing and swinging… They will Jive You Crazy!”  Jazz Connection is a true follower of the Jump Jive/Blues and early Rhythm ‘n Blues style that hit America’s black postwar population. With songs from Louis Prima, Wynonie Harris, King Curtis and Teddy Brannon, they bring a revival of the best and brightest star performers from these exciting years.

Founded 29 years ago in ‘jazzy’ hometown Breda, Jazz Connection is moving like a train, swinging and rolling with their Jive & Swing show. They have performed at major festivals and clubs in Holland, toured in Belgium, UK, Germany, Switzerland, Scandinavia, France, Bulgaria and Poland as well as in the Middle East, Africa and Asia. The band performed from the start of the band at the Breda Jazz Festival in The Netherlands.

Band Members