Jenny Lane
Gig Seeker Pro

Jenny Lane

Amsterdam, North Holland, Netherlands | SELF

Amsterdam, North Holland, Netherlands | SELF
Band Pop Soul

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


This band has no press

Discography

18-9-2009 single 'Say Say Say'
25-09-2009 - album 'Monsters'
22-03-2010 - single 'Something Beautiful'
20-08-2010 - single 'Whoopsy Daisy'

Photos

Bio

Biografie
Het wereldberoemde Apollo Theatre in Harlem New York aan je voeten krijgen? Jenny Lane deed het gewoon! Na het winnen van Talent Night 2007 ging Jenny naar New York om in het Apollo Theatre een optreden te geven bij een Amerikaanse Talentenjacht. Deze legendarische zaal kent een ongeevenaarde muziekhistorie. Vele grote namen als The Jackson 5, Billie Holiday en meer recent Lauryn Hill zijn in het Apollo Theatre begonnen. Het Apollo Theatre staat ook bekend om haar zeer kritische publiek. Met als reguliere line-up bijna uitsluitend Afro-Amerikaanse artiesten en dito publiek, is een lastige avond verzekerd als je als enig Nederlands meisje moet optreden. Toen de frêle, zangeres het podium betrad, was het publiek dan ook in eerste instantie zeer sceptisch, en klonk er zelfs luid boegeroep vanuit de zaal.Tot Jenny Lane haar gouden strot opentrok: iedereen was verkocht. Na haar optreden volgde een staande ovatie en ze won de eerste prijs.

Jenny Lane valt op. De frêle maar tegelijkertijd zeer krachtige en soulvolle zangeres schrijft haar eigen muziek, en met haar glasheldere stem die gelijk binnen komt, weet zij de harten voor zich te winnen. Met haar eigenzinnigheid, creativiteit en geestigheid weet Jenny zich te onderscheiden en neemt ze het publiek mee op een tocht van intimiteit en uitbundigheid. Ze zingt vanuit haar hart, naturel en authentiek, met een nonchalance die kippenvel bezorgt. Al op jonge leeftijd werd duidelijk dat Jenny op het podium terecht zou komen. Van haar 5e tot haar 14e zat Jenny bij het Nederlands Kinder Theater, en als kind ontdekte ze artiesten als The Jackson 5, en andere Soul-legendes. Na het Nederlands Kinder Theater zong ze in verschillende bands, en raakte later ook geïnspireerd door vocalisten als o.a Lauryn Hill en Teena Marie.

Nu is het eindelijk zover: Haar debuut Album genaamd "Monsters" is er. Een veelzijdige, eigenzinnige en kleurrijke muzikale mix van Pop en Soul. Met 'Monsters' als albumtitel zou je dit mischien niet direct verwachten. Toch is het de titel die Jenny Lane gaf aan het door haar geschreven album. Haar verklaring: "Iedereen heeft z'n eigen spreekwoordelijke 'Monsters' in z'n hoofd, waarmee we het onszelf dagelijks heel moeilijk maken. Onzekerheden over of je goed bezig bent, waar je heen gaat, of je snel genoeg vooruit gaat... Ik heb daar jaren last van gehad. Ik heb zelf heel lang blowend op mijn zolderkamer gezeten, geplaagd door allerlei onzekerheden en wist niet hoe ik mijn muzikale leven vorm kon geven. Ik hield van vele muzikale stijlen, maar wist niet welke ik moest kiezen, bang om de verkeerde keuzes te maken. Zo heb ik uiteindelijk heel lang niets gedaan. Maar op een bepaald moment wist ik dat ik moest doen, en naar buiten moest treden en heb ik de 'Monsters' in de ogen gekeken en heb kennis met ze gemaakt. Toen bleken ze opeens minder groot en eng. Ik ging een Theateropleiding volgen. Daar ontmoette ik iemand die me pianolessen ging geven, en zette daarmee de stappen naar het ontwikkelen van mijn eigen muzikaliteit en creativiteit.

De nummers van "Monsters" (snippets te beluisteren via http://www.t2entertainment.nl/jenny-lane/) komen grotendeels van Jenny's eigen hand. Daarnaast werkte ze nauw samen, o.a met haar eigen begeleidingsband voor een aantal co-writes. Het album neemt je mee op een spannende muzikale reis, langs de harde en zachte kanten van het leven. Eigenzinnig, Rauw, Ongepolijst, Kleurig en Warm. Precies zoals zijzelf.

Enkele quotes over Jenny Lane:

"Jenny Lane: Het slechts bewaarde geheim uit de Nederlandse Muziek-Scene" (DePers)

"Jenny Lane = Instant Kippenvel" (DePers)

"Keer op keer op ben ik verrast en verbaasd over zoveel puur talent dat ze bezit.
Jenny Lane, onthoud die naam!" (Ruben Nicolai)

"Je mag wel zeggen dat ik verliefd ben" (Boris)