Jewel in the Mire
Gig Seeker Pro

Jewel in the Mire

| SELF

| SELF
Band Rock

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

The best kept secret in music

Press


"Stoutplein CD Presentatie"

Volgens eigen zeggen spelen ze ‘No Bullshit Rock ’n Roll’.
Ik had het niet beter kunnen omschrijven! Ze staan niet voor niets in de finale van de Grote Prijs (6 december in De Melkweg), dat blijkt vanavond maar weer. Als afsluiter van deze geslaagde avond zetten ze de zaal volledig op zijn kop. Er zijn duidelijk eigen fans meegereisd, want het aantal mensen dat de nummers woord voor woord kan meezingen is indrukwekkend. En wat een fijne band is dit! Hun 20 dagen durende tour (met zo’n 19 optredens!) door de US of A heeft hen hechter gemaakt als band en dat is goed te merken. Zanger Tim krijgt het publiek moeiteloos mee en ook de rest van de band is een headbangfestijn om te zien. Het sex appeal spettert van het podium af en in muzikaal opzicht krijg ik flashbacks van de ‘goeie ouwe hardrocktijd’ uit de jaren 80. Gewoon no nonsense straight forward recht voor zijn raap rock. It’s only rock ’n roll, but I like it! Dat gevoel… Als grote finale nodigt Tim de andere bandjes op het podium uit om “I ain’t got shit to loose” mee te zingen. Een passende afsluiter van een geweldige avond.
- Musican.nl / A.H.


"Cd-tip van DJ Dr. Creep: Jewel in the Mire"

Iedere uitzending geeft DJ Dr. Creep een CD-tip. Hoewel Dr. Creep in een ver verleden arts wilde worden om zijn eigen hypochondrie te bestrijden, gaat hij nu als video/audioloog door het leven. Muziek is echter zijn grote inspiratiebron in zijn turbulente en chaotische bestaan. Cd-tip van deze week: Jewel in the Mire
Dr. Creep: "In deze snelle wereld is er nog nauwelijks tijd om eens relaxt naar muziek te luisteren. Toch maak ik altijd even ruimte in hoofd en lijf om gedisciplineerd achterover te leunen op mijn veel te oude, mooie bank. Ik ga dan op zoek naar muziek waarin nog teksten zijn verwerkt die het luisteren waard zijn. En zie ... het werkt!"
No-bullshit
"Tussen al het samplegeweld van tegenwoordig ontdekte ik deze keer een sound van eigen bodem die het strelen waard is: Jewel in the Mire. Deze viermansformatie maakt naar eigen zeggen 'no-bullshit Rock 'n Roll'. De live-band treedt op donderdag 10 oktober a.s. op in Paradiso te Amsterdam. Van 13 tot 20 oktober gaan ze in het mooie Denemarken aan hun 4de cd werken."
Rechtdoormuziek
"Ik wil specifiek het cd-singeltje 'Hey now' onder de aandacht brengen voordat het roemloos in de onderste kast eindigt omdat het geen eerlijke kans heeft gekregen in al het commerciële geweld. Het is 'rechtdoormuziek'uit het hart, waarbij ik geen behoefte voel het in een hokje te plaatsen. Lekker eigenwijs en ritmisch gezond. In deze dooie-bladeren-tijd toch 'n beetje zomer!"

Aangenaam verrast en nieuwsgierig naar de nieuwe cd,
verblijf ik met vriendelijke groeten,
Dr. Creep
- Dr Creep


Discography

Golden Delicious (1999)
Hey Now / All That's Special (2001)
Same Colour Blue / I Can Manage (2002)
Getting Away With Murder (2003)

Photos

Bio

Currently at a loss for words...