JFJ
Gig Seeker Pro

JFJ

Lommel, Flanders, Belgium | INDIE

Lommel, Flanders, Belgium | INDIE
Band Alternative Rock

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"Album Review"

JFJ - The Jiving Furniture Jubileum EP: kort en erg gebald

JFJ is het alter ego van voormalig Limbomania-winnaar Jonas Frederick Jos Wellens. Deze eerste adelbrief liet helemaal niet lang op zich wachten, het popconcours was immers zijn eerste aantreden als JFJ. Een resem concerten volgde, evenals een plaats als Artist in Residence in de Hasseltse Muziekodroom. Schoon volk zoekt schoon volk en zo kwam JFJ bij Anton Walgrave uit. Het resultaat is een vijf nummers tellende EP die gaat over de horror van de ochtend, de melancholie van de avond en de dode tijd daartussen.

‘The Jiving Furniture Jubileum EP’ raast als een trein van het eerste naar het laatste nummer. Aan de ene kant gebeurt dit met toegankelijke easy listening poptunes als ‘Love the System’ – wat zijn die blazers fantastisch – en opener ‘Suckerpunch Coffee’, die dagenlang in ons hoofd bleef ploeteren. Aan de andere kant krijgen we rustige, integere en o zo mooie folknummers. Denk hierbij aan ‘I Went to Your House Last Night’ met de tot de verbeelding sprekende melodieën en het eens te meer van heerlijke – zangeres Iza verdient een flinke pluim – backings voorziene ‘Tiger’. Blijft over: onze persoonlijke favoriet ‘Cult Manifesto’ die alles werkelijk aan diggelen slaat: gierende gitaren, dirty zanglijnen en een, in één woord, machtig refrein.

JFJ heeft met ‘The Jiving Furniture Jubileum EP’ een debuut uitgebracht dat verder gaat dan alleen maar ‘goed’. Hun korte, erg gebalde EP smaakt naar meer. Is dit een nieuwe ster aan de Belgische lucht? Ja, een kleintje, waarvan we vurig hopen dat het binnen hier en drie jaar een hele grote blinkende wordt. Dit is spek naar de bek voor liefhebbers van Wilco, Eels, Blitzen Trapper, Ween en Grandaddy. En ook naar die van Indiestyle.

Score: 3.5/5

door Vincent Coomans
- INDIESTYLE.be


Discography

Album: The Jiving Furniture Jubileum EP
Label: Jesus Factory Records
Release: 2010

Photos

Bio

JFJ is het alter ego van voormalig Limbomania-winnaar (2009) Jonas
Frederick Jos Wellens. Een reeks concerten volgde, evenals een plaats als
Artist in Residence in de Hasseltse Muziekodroom.

Hier werkte hij verder aan nieuwe nummers, eerste opnames en een podiumact.
Op Play 2010 werd het debuut-EP "Jiving Furniture Jubileum" gepresenteerd,
opgenomen op de boerderij van Anton Walgraeve en met Staf Verbeeck
(Hooverphonic, Metal Molly, dEUS) aan de mixknoppen in de Jet studio in
Brussel.

“JFJ klinkt zoals Eels op de thee bij Wilco, terwijl ze zitten te
luisteren naar wat Bob Dylan deed toen alle vier de Beatles nog leefden”
aldus platenlabel Jezus Factory.