Joost Dobbe
Gig Seeker Pro

Joost Dobbe

| INDIE

| INDIE
Band Americana Singer/Songwriter

Calendar

This band hasn't logged any future gigs

This band hasn't logged any past gigs

Music

Press


This band has no press

Discography

Still working on that hot first release.

Photos

Bio

“Gelukkig zijn is ook hard werken”

Het nieuwe album van singer-songwriter Joost Dobbe – Times Like These - gaat over de verschillende kanten van liefde en vriendschap;
de gitzwarte kant van eenzaamheid en verlies, de grijze schemer van weemoed en verlangen en de zonovergoten kant van geluk. Steeds met een klinkend besef dat de liefde van de mensen om je heen het enige is dat daadwerkelijk telt. En dat je voor dat geluk ook hard moet werken.

Met zijn ijzersterke band – The Rolling Bombers - heeft Dobbe een jaar lang gewerkt aan 12 nieuwe songs. Een unieke mix van rootsy pop, folk en alternative country. Nummers die zich direct in je hoofd nestelen en waarin een onverwoestbare liefde voor muziek en het muzikantenleven schuilgaat. Naast 11 zelfgeschreven songs, kent het album een opvallende bewerking van een juweeltje van Van Morrison: Hungry For Your Love. Door het nummer uit te kleden tot een sober drum-bas-gitaar geluid, is het typisch Joost Dobbe geworden: recht toe recht aan emotie.

Naast vaste bassist Dave Besse (Silkstone) en drummer Mischa Porte (Tim Akkerman, Marten de Paepe) heeft Dobbe op dit album samengewerkt met veel bevriende muzikanten. Zo hoor je onder anderen Kristel de Haak (Kris Berry) op vocals, Bram Slinger (Drukwerk) op toetsen en Theo Sieben (Paulusma, Klerkx & The Secret) op banjo, mandoline en gitaar.

Joost is een muzikant pur sang. Ooit begonnen als straatmuzikant, speelde Joost Dobbe door heel het land. Van een sigarenwinkel in Oudorp tot aan de grote zaal van Paradiso: Joost heeft er gestaan. Hij won de Noordhollands Dagblad Popprijs, stond in de finale van Mooie Noten en is dit jaar in de running voor De Grote Prijs van Nederland.

Met dit album bewijst Dobbe dat er met hard werken, doorzettingsvermogen en met het muzikale hart op de juiste plek hele mooie dingen kunnen ontstaan. Alles valt dan samen, op de juiste plaats en op het juiste moment: Times Like These.