Juliette Travis
Gig Seeker Pro

Juliette Travis

Venlo, Limburg, Netherlands | SELF

Venlo, Limburg, Netherlands | SELF
Band Pop Soul

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"Zomerparkfeesten gaan voor power en kwaliteit!"

Kom mee, ik ken een open plek in het bos waar het heel gezellig is en de bomen licht geven in alle kleuren. Eenmaal op die plek aangekomen blijkt daar Juliette Travis te spelen. Deze band is geen onbekende voor het Venlose publiek. Gitaristen Tasilo en Nico Pieck zijn bekend van de Venlose funkband Touchin’ Tongues. Baer Traa en Sjuulke Titulaer zijn ook geen onbekenden. Zij zijn verantwoordelijk voor de heerlijke en heldere zang. Drummer Rocheteau Mahuwallan zorgt voor het lekkere swingende ritme aangevuld door de fantastische klanken van toetsenist Mike Roelofs. Ook Martin Verdonk die eerder al met Prince speelde doet vol overgave mee. Het publiek gaat volledig uit zijn dak. De sfeer is goed en energiek, zeker omdat de band soulballads en opzwepende funk met jazz mooi combineert. (RS) - 3voor12


Discography

EP 2010 Juliette Travis

Photos

Bio

Bio Juliette Travis

Juliette Travis maakt een mooie mix van herkenbare pop & diepe soul. Maar ook diverse invloeden uit de Jazz, R&B en Funk zijn terug te horen in de songs. De band onderscheidt zich door een eigentijds en fris geluid. Naast enkele opzwepende songs completeren de aangename jazzy zangpatroontjes en soulballads het algehele repertoire van de band. 

Front lady Sjuulke Titulaer (1990) en zanger/toetsenist Baer Traa (1991)kenden elkaar van de vooropleiding van het Conservatorium, traden al vaker samen op en zijn geen onbekenden in de Venlose muziek,- en musicalscéne. 
Naast de muziek studeren zangeres Sjuulke Titulaer, communicatie wetenschappen aan de UVA in Amsterdam en Baer Traa, Jazz vocals aan het conservatorium van Rotterdam.

De gebroeders Tasilo & Nico Pieck, resp. op gitaar en op bas, maakten al furore met de band Touchin'Tongues met wie ze stad en land (tot in de U. S.A.) afreisden. Met hun singles Hoochie Coochie Lady en Counting Days haalden ze de MegaTop 100. Op vele radiostations kregen ze airplay waaronder 3FM, Tros Radio 2, Skyradio enz. Hun songs werden zelfs gebruikt in populaire soaps zoals Goede Tijden, Slechte Tijden en Onderweg Naar Morgen. De videoclip van de single Fool, in samenwerking met Tjeerd Oosterhuis & ROSE, kwam voorbij op TMF. 

Drummer Rocheteau Mahuwallan maakte deel uit van de band Intwine. Zij scoorde diversen hits en tourde in binnen- en buitenland. Ook is hij een een veel gevraagde sessie muzikant.

EP-release Juliette Travis

De band Juliette Travis bracht 28 augustus jl. tijdens de Zomerparkfeesten hun debuut-cd uit. De band maakte in 2009 hun debuut op de planken van Paradiso Amsterdam, en zijn daarna begonnen met de opnames voor hun eerste EP. Met dank aan o.a. geluidstechnicus Wim Kauffman die zijn studio IRIS beschikbaar stelde en Léon Bartels die de productie verzorgde in zijn studio Léon's Farm.

Leadzangers Sjuulke Titulaer en Baer Traa worden op de cd ondersteund door o.a. toetsenist Mike Roelofs (werkte o.a met Do,Boris, Mike Roelofs band ect.), drummer Sjoerd Rutten (werkte o.a. met Stevie Ann), percussionist Martin Verdonk (werkte o.a. met Santana, Prince ect.) en saxofonist  Nicky Manuputty (werkte o.a. met Do ect). Men kan een mix van pop, soul en funk verwachten op de EP ‘Juliette Travis’.

Juliette Travis contact:
info@juliettetravis.nl
www.juliettetravis.nl

Management:
Hermi Sahuleka (+31)648346706
info@hermusica.nl
Sjuulke Titulaer: Zang 
Baer Traa : Toetsen/Zang 
Tasilo Pieck: Gitaar 
Nico Pieck: Bass
Rocheteau Mahuwallan: Drums

Gast musici:
Werner van Gool: Toetsen
Mike Roelofs: Toesten
Martin Verdonk: Percussie
Nicky Manuputty: Sax