Kapthijn
Gig Seeker Pro

Kapthijn

Band Hip Hop R&B

Calendar

Music

Press


This band has no press

Discography

Mitss & Kapthijn - Bevrijd Mixtape (2011)
Mitss & Kapthijn - Afgelopen Jaar (2010)
Blocq van Kuffeler - Joint Venture (2010)

Gastbijdrage:
V.A. - School's Out vol. 6 (2010) / song: Mitss & Kapthijn - Bunad (geproduceerd door DJ Stefanovici) / song: Mitss & Kapthijn - Jas
Drievoudig - De Cirkel Is Rond (2009) / song: Drievoudig, Kapthijn & Vinni - Achterban

Photos

Bio

Kapthijn werd op 4 januari 1990 geboren als Thijn Vega. Geboren in Naarden, getogen in Almere. Op vijftien jarige leeftijd begon Kapthijn met muziek maken. Dit gebeurde tot 2008 in de formatie EHBH (Eerste Hulp Bij Hiphop). Terwijl de thuisstudio steeds groter en professioneler werd ingericht groeide het tekstenboek van Kapthijn mee.

Na in 2008 een aantal maanden door Australië te hebben gereisd komt Kapthijn vol inspiratie en goede moed terug in Almere waar hij in alle rust nieuw werk opneemt. Vaste aanwezige in de studio is zijn rechterhand Vinni. De tracks krijgen steeds meer een eigen sound en bevatten duidelijkere boodschappen dan voorheen.

Dit blijft in 2009 ook de Almeerse formatie Drievoudig niet onopgemerkt. Zij nodigen Kapthijn en Vinni niet alleen uit om een gastbijdrage te leveren aan hun mixtape ‘De cirkel is rond’, ook tijdens live-optredens zijn ‘Kappie & Vinni’ graag geziene gasten. Het nummer ‘Achterban’ groeit uit tot één van de hoogtepunten van de show en weet ook buiten de Flevolandse grenzen aandacht te trekken.

Samen met zijn crew bestaande uit Vinni en DJ Stefanovici besluit Kapthijn deel te nemen aan de Almeerse competitie Stadsrapper. De jury roemt Kapthijn´s performance, inhoudelijk sterke teksten en professionele showcase en kroont hem tot Stadsrapper 2009-2010-2011.

Ook in groepsverband zal Kapthijn van zich laten horen. Samen met verschillende Almeerse hiphoptalenten vormt hij het collectief Blocq Van Kuffeler. De formatie bracht in 2010 de gratis EP 'Joint Venture' uit. Tevens bracht de rapper in combinatie met Mitss de mixtape 'Afgelopen Jaar' uit.

In 2011 releast Kapthijn de mixtape 'Bevrijd', wederom in samenwerking met Mitss. Tevens maakt hij een start aan zijn solorepertoire, wat volledig wordt geproduceerd door The Cratez.