Karen S
Gig Seeker Pro

Karen S

Copenhagen, Capital Region, Denmark

Copenhagen, Capital Region, Denmark
Band Pop Singer/Songwriter

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"Karen S - hende må du holde øje med"

Jeg var til koncert med Karen S i går. Det foregik i Kvarterhuset på Amager, og det var en rigtig dejlig oplevelse. At se Karen S spille er altid en fornøjelse, for ikke bare er Karen ufattelig velsyngende, hun besidder også en unik evne til at medrive publikum med sine små underfundige og humoristiske historier om sangene og livet generelt. Således blev et af numrene i går dedikeret til Danmarks Meteorologiske Institut (vist nok pga. regnen, som udeblev), og vi hørte en sød historie om, hvordan hun skrev den fantastiske sang ”Hallelujah”, men tabte teksten i en brandert, og nu har Leonard Cohen i stedet spundet guld på hendes værk (!?).Karen S (som i øvrigt også er navnet på bandet) spiller singer/songwriter musik af den medrivende slags. Det er små stykker historie om livet, f.eks. hvad der sker, når kvinder lokker mænd til at begive sig ind i deres kvindelabyrint, hvorefter de aldrig finder ud igen (”The Maze”). Kvindelabyrinten fik vi en god snak om efter koncerten over en øl eller flere, uden dog at hverken tilstedeværende kvinder eller mænd blev klogere. Det er også historien om en kvinde, der evner at fortælle historier, så alle andres liv blegner (”She’s Got Stories”). Jeg mødte hende selv i går, over den føromtalte øl (OK – øller!), og jeg tvivler overhovedet ikke på hun findes.

Karen S har udgivet den selvfinansierede cd ”Dedicated To The Blissfully Ignorant”, og den er værd at investere i. Især nummeret ”I Can Stand To Lose My Lover” må gøre selv den stærkeste machomand grådlabil, men også ”Somebody Rescue Me”, ”She Don’t Mind” og ja…. alle de andre numre på cd’en er absolut dejlige og fængende.

Du kan læse mere om Karen S på hendes hjemmeside hjemmeside og profil på myspace. Begge steder kan du høre fantastisk musik! Hold øje med Karen S, pludselig er hun i din radio.

Dagens sang: ”I Can Stand To Lose My Lover” med Karen S. Tror lige jeg skal høre den éen gang til! - Rock Lobster, Urban blog


"Uvidenhed og økopop"

Karen Stidsen siger selv, at hun er helt sig selv, at hendes hovedfag er at skrive nogle gode sange med varme og nærværende tekster og iørefaldende melodier. Hendes formål er pop med kant som samtidig er massage for sjælen. Samtidig er alle unødvendigheder skrællet væk, og albummet er indspillet live for at finde den særlige stemning det giver.

Umiddelbart kan man spørge sig selv, om det lykkedes for Karen S. Band at leve op til de principper deres sangskriver og forsanger har til musikken. Efter min vurdering så lykkedes det og på en meget overbevisende måde. Selvom det hele er indspillet live, så bærer albummet præg af et band, der er sammenspillet og har arbejdet med at finde deres lyd.

Der er steder, hvor tingene kunne være forbedret ved en mindre "økologisk" indspilningsform, men det bliver en del af charmen ved dette album, at ikke alting er perfekt, men nærmere realistisk for hvordan musik lyder live. Musikken er virkelig åben og derfor bliver det hele mere tilgængeligt, og som lytter bliver man en anelse mindre skeptisk overfor albummet.

Albummet består af 5 sange, alle med hver deres interessante facetter. Specielt er det værd at bemærke de meget iørefaldende omkvæd på stort set hvert nummer. Lyden er meget afslappet, og der er gjort plads til elementer som umiddelbart ikke forbindes med en poppet produktion som denne. For eksempel er der violin på det første nummer Maybe's not okay, som giver et uventet tvist og fører nummeret i en anden retning.

I can stand to lose... er det mest markante nummer og virker som et af de mest gennemarbejdede. Det bevæger sig omkring temaet, at man godt kan holde ud at miste en elsker, men ikke en ven, så derfor skal venskab opretholdes selvom et par går hver til sit. Mange vil sikkert være uenige med Karen Stidsen i denne betragtning, og opfatte den som lidt naiv, men i sangen virker teksten og musikken sammen i en enhed. Måske understøtter denne tekst netop Karen Stidsens opfattelse af sig selv og uvidenhed når det kommer til hendes sangskrivning. I mange tilfælde kan det bare ikke lykkedes at være venner bagefter, og i andre tilfælde er det den største selvfølgelighed.

Somebody rescue me virker umiddelbart lidt banal, men igen er der et omkvæd som vender hele indtrykket på hovedet så snart det sætter ind. Korsvarende er dominerende på den fede måde, men med hensyn til opbygningen kunne et klimaks være holdt længere, for som det lyder nu når det at blive lidt ensformigt til sidst. Karen Stidsen viser habile sider af sin sangskrivning på dette virtuelle album. Hendes sangskrivning er omdrejningspunktet for hvordan dette album opfattes af lytteren, fordi at en øko indpakning ikke altid er løsningen på at skabe originalitet. Forventningerne Karen S. Band har sat til dem selv, er indfriet på dette album.


Bedømmelse: 4 ud af 6 M'er - Anja Følleslev, Mymusic.dk


Discography

Debut album from 2006. "Dedicated to the Blissfully Ignorant"
Air Play on DR p4 and many local radios
EP 2007, 3 songs
New album out now 2009 "Second Man on the Moon"
Karen S also wrote the song "Lover" on Gioias debut album and co wrote "Slave" on The Playmates' album Concept behaviour
Single contract for the song "I wonder why" with Bob Dellaposta, Nashville

Photos

Bio

Karen S Said no to a record deal, dictating performances wearing bikini and a silver wig. She chose her self respect and started up a project of her own! She hired producer James Thomas who seemed to cut the music right out of her very soul... The result is a warm and melodic pop album where every song has it's own story, and these stories become the glue that holds a concert together. The goal is to make the audience want to listen... And they do!