Karnevalfolket

Karnevalfolket

 Stockholm, Stockholm, SWE
BandWorldAcoustic

Karnevalfolket har en unik stil med inslag av romsk folkmusik, punk, flamenco och latinamerikansk musik, en blandning av Goran Bregovic och Thåström eller zigenarpunk på svenska. Sättningen är akustisk men bandets sju medlemmar bidrar med tajt sväng och dans till att göra gigen svettiga och laddade.

Biography

Karnevalfolket är ett rutinerat liveband och har sedan starten 2005 spelat på festivaler & krogar; på bröllop & fester samt på gatan i snart hela södra Sverige & lite i utlandet. Detta har gett dem en trogen skara med fans runt om i framför allt Sverige, men även utomlands. Det som utmärker Karnevalfolkets publik är att man inte kan sätta en etikett på den. Vissa vill röja medan andra vill lyssna på melodier och rytmer.

I vår släpper Karnevalfolket sin första fullängdsskiva under egen etikett. Den innehåller tio låtar, både nya och gamla. Denna kommer framför allt att distribueras via Spotify och nedladdningssajter, men även säljas som fysiska skivor. En anslutande turné i sommar håller just nu på att planeras.

Discography

EP:
Blod, svett & dans (2006)
Karnevalfolket (2007)
Tio Liv (2008)

Album:
Första albumet kommer under våren 2011!