Kayleigh Leith
Gig Seeker Pro

Kayleigh Leith

| SELF

| SELF
Band Pop Country

Calendar

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


"Hoog niveau op Scheldepop"

En wat te denken van Kayleigh, singer-songwriter van Amerikaanse origine, die duidelijk een groot talent is, maar helaas toch niet goed genoeg werd bevonden voor Scheldepop. Het zou me niets verbazen als we binnenkort nog - via andere wegen dan - meer van haar gaan horen.
- PZC


"POBparade 2009 dag 2"

Kayleigh
Locatie: De Bruine Pij
Tijdstip: 16.15 uur

Omschrijving: singer/songwriter, maakt country pop. Kayleigh is Amerikaanse, wonend in Raamsdonkveer.

Plus: Kayleigh heeft een mooie stem, waarmee ze vaak lekker kan uithalen. Ze praat het concert charmant aan elkaar met verhalen over zichzelf en waar de liedjes over gaan. De band heeft toegevoegde waarde, al kan ze het ook heel goed alleen.

Min: Drie kwartier is te kort! En het is rommelig in de Bruine Pij door al het geloop, het podium ligt naast de loop naar het toilet.

Eindoordeel: Kayleigh krijgt de Bruine Pij aardig goed gevuld, wat knap is op deze zonnige en warme tweede paasdag. Alleen met haar gitaar of zoals nu met een vol podium (twee gitaristen, een bassist, drummer en toetsenist): het maakt de zangeres niets uit, het klinkt allemaal even lekker. Ze vertelt verhalen, bijvoorbeeld bij het mooie liedje ‘Time’, over hoe moeilijk het is in het nu te leven. Als klap op de vuurpijl springt de kale banjospeler Francis Levoy op het podium om de Taylor Swift cover ‘Should’ve Said No’ mee te spelen. De band heeft toegevoegde waarde en geeft Kayleighs country pop wat meer blues en rock.

Cijfer: 8,5. (DH)

- 3voor12


"Kayleigh - warme singer-songwriter folk boeit een vol Mezz-Café!"

Op deze winterse zondagmiddag presenteert POB i.s.m. Mezz singer-songwriter Kayleigh aan een goed gevuld Mezz Café. Kayleigh brengt, begeleidt op gitaar en toetsen, nummers van haar debuutalbum wat in het voorjaar van 2009 zal verschijnen. Enkele technische problemen weerhouden de van oorsprong amerikaanse singer-songwriter er gelukkig niet van het publiek in te pakken met warme vocalen en gevoelige liedjes die ze afwisseld met verhalen erachter.

Kortom een sfeervolle en geslaagde kick-off van de zondagmiddagsessies in het nieuwe jaar.
- 3voor12


"Kayleigh Leith gaat debuut album opnemen in New York"

Komende april zal zangeres Kayleigh Leith naar New York vertrekken om daar te beginnen met de opnames van haar debuut album. Na in 2009 een demo in Nashville opgenomen te hebben, besloot de zangeres zich te gaan concentreren op de opnames van haar eerste album. Op dit moment heeft ze nog geen platenmaatschappij en wordt alles uit eigen zak gefinancierd. Kayleigh: "Opnemen kost veel geld, zeker in New York. Door de Nashville demo is het heel snel gegaan. We hebben een investeringsplan opgesteld en binnen een maand hadden we het rond. Dat is snel en heel fijn, we kregen het eerder steeds net niet voor elkaar."

Studio
De opnames zullen plaatsvinden in The Cutting Room Studio's in het hartje van Greenwich Village in New York, onder leiding van producer Eshy Gazit. Eshy is een jonge opkomende producer in the New York scene, bekend van onder andere Lisa Loeb, Estelle, Gorillaz en The Strokes. De zangeres heeft er voor gekozen om met studiomuzikanten te werken in New York. Zo heeft ze drummer Shawn Pelton weten te strikken die bekend is van zijn werk met onder andere Sheryl Crow, Bruce Springsteen en Bob Dylan. Kayleigh: "Mijn neef is een bekende sessie drummer en heeft lang met Brian Setzer gespeeld, maar helaas was hij niet beschikbaar. We vonden al snel het alternatief in drummer Shawn Pelton".

Platenmaatschappij
De plannen zijn om na de opnames op zoek te gaan naar een platenmaatschappij. Dat kan volgens Kayleigh een Amerikaan of Nederlander zijn: "We zijn op beide fronten erg actief en we kijken wel waar er iets uitkomt. Het liefst iets in Nederland want dit is tenslotte mijn thuisbasis. Maar ja, alles is mogelijk. Ik ga waar de muziek me heen brengt." - MusicfromNL


"Kayleigh laat ook akoestisch zien dat ze klaar is voor debuutalbum"

Kayleigh Leith woont in Raamsdonk en gaat in april naar New York om haar eerste volledige plaat op te nemen. Eerst geeft ze op een zondagmiddag vol kletterende regen in Mezz-Café een fraai akoestisch concert samen met de Australische gitarist Shaun Marshall, violiste Pauline Koning en Makkie van Bavel op cajon. Al na het eerste nummer denk je: “Wat een stem!” De kleine zangeres heeft een groot bereik en zingt heel zuiver. Ze heeft ook lef wanneer ze ‘Miss America’ inzet, een nummer dat ze in 2002 al schreef, maar nooit langer werd dan één minuut. “Ik speel het af en toe, misschien schrijf ik het wel af op het podium.” Het lied is nog niet af, dat ze het speelt laat wel zien dat er een ambitieuze, pittige dame optreedt vandaag.

In Amerika speelde ze een paar jaar terug nog in koffiehuizen met veel plezier de liedjes van anderen. Ook vandaag komen er, tussen de eigen songs door, een paar covers voorbij. Bijvoorbeeld een warme eerbetuiging aan Sugarband (‘Joey’). De zangeres is sowieso sterk in het neerzetten van een aangename sfeer, ze praat in charmant Nederlands het optreden aan elkaar. Zoals bij het melancholische, warme ‘Time’ wat Kayleigh inleidt met “Dit is een liedje over de tijd en genieten van het nu, want het nu is alles wat we hebben…”

Hoogtepunten zijn erg in overvloed: ‘Everytime’ dat ze samen met gitarist Marshall brengt en waarmee ze het publiek stil krijgt, ‘Run Without You’, ‘Together’ en openingsnummer ‘Buy Me Roses’: een mooi liedje over de liefde, waarbij Marshall de banjo streelt. Makkie van Bavel bespeelt de cajon met verve en violiste Pauline Koning een dramatische mooie rol in ‘Bad Things’. De viool heeft een toegevoegde waarde in de fijne mix van country, folk en pop vandaag, zonder dat de balans plichtmatig doorslaat naar pure folk, wat je misschien zou verwachten. Na het optreden verkoopt de zangeres zelf haar merchandise en waarschuwt haar publiek op voorhand: “De demo’s zijn bijna op…”. Laat dat debuutalbum maar snel komen, naast Ilse DeLange is nog plaats genoeg in de Nederlandse pop/country scene.

Zeer binnenkort lees je op 3VOOR12/Breda een interview met Kayleigh over haar plannen in de Verenigde Staten en de aanstaande opnames van haar debuutalbum.

Gezien: Kayleight Leith. Mezz-Café, zondag 28 februari 2010.
- 3voor12


"‘Raamsdonkse’ Kayleigh Leith strikt drummer Shawn Pelton voor debuutalbum"

De Amerikaanse singer/songwriter Kayleigh Leith woont in het dorpje Raamsdonk. Samen met haar Nederlandse man en manager Rob van Disseldorp vertrekt ze op 11 april vijf weken naar New York om haar debuutalbum op te nemen in de beroemde Cutting Room Recording Studios. Productie: E-Shy Gazit, bekend van o.a. Lisa Loeb, Estelle en The Strokes. Drums: Shawn Pelton, o.a. Sheryl Crow. Niet de minsten dus! Een interview over hoe de kleine Amerikaanse met de zuivere stem het allemaal voor elkaar krijgt. “Alles is mogelijk. Ik ga waar de muziek me heen neemt.”

Best duur, vijf weken verblijven op Manhattan… Leith, die zelf nog een tijdje in The Big Apple heeft gewoond: “we hebben het geluk dat we bij vrienden kunnen logeren. Die hebben een enorm huis op Long Island. De verdiepingen lijken wel allemaal huizen binnen een huis, we hebben er bijvoorbeeld een eigen keuken. En er is een biljartkamer, een zwembad en zelfs een jacuzzi. Heel relaxed en met de trein ben je binnen veertig minuten bij Cutting Room Records. Mijn broer woont in New York, op ongeveer dertig minuten van de studio. We gaan ook zeker bij hem langs.”

“Opnemen kost veel geld, zeker in New York. Door de nieuwe professionele demo is het heel snel gegaan. Rob heeft een investeringsplan opgesteld en binnen een maand hadden we het rond. Dat is snel en heel fijn, we kregen het eerder steeds net niet voor elkaar. We zijn altijd blijven geloven dat er iets beters zou komen en dat is nu gekomen. Ik ben echt heel blij en excited dat we in New York gaan opnemen.”

Beroemde drummers
Kayleigh en haar man gaan met zijn tweeën, voor de muziekpartijen zijn ze op zoek naar Amerikaanse artiesten. “Mijn neef Bernie Dresel is drummer en speelde lang met Brian Setzer (bekend van Stray Cats red.), maar helaas was hij niet beschikbaar omdat hij dan in Los Angeles bezig is. We vonden een alternatief: drummer Shawn Pelton, hij speelde samen met Sheryl Crow en veel andere grote artiesten.” Niet de minste dus, Leith is vol vertrouwen dat ze ook de juiste andere muzikanten vindt.

Schrijven in Nederland
Kayleigh kwam in 2008 naar Nederland en heeft in het kleine Raamsdonk haar eerste serieuze eigen nummers geschreven. Ze speelde eerst in coverbands en ging eind 2008 echt solo. Over het schrijven zegt ze: “de songs ‘Run Without You’ en ‘Buy Me Roses’, heb ik op één dag geschreven. Rob was gaan werken en ik zat daar maar de hele dag alleen, ik mocht niet werken omdat ik nog geen werkvergunning had. Er ging zoveel door me heen, ik voelde me ook een beetje homesick. Die nummers zijn heel belangrijk voor me, ze komen zeker op het album. In 2008 heb ik zoveel liedjes geschreven, waarvan vier of vijf die echt goed waren. Ik speelde in Amerika al veel in koffiehuizen en het was cool om liedjes van anderen te spelen. Mijn eigen werk vond ik toen nog niet goed genoeg. Eenmaal in Nederland werd het tijd om eigen muziek te schrijven, daar kreeg ik in die periode ook echt de kans voor. Meestal ga ik bij mezelf na ‘What am I feeling today?’. Ik schrijf ook graag over de liefde, dat kent iedereen.”

Doorslaggevende demo
De demo die begin dit jaar uitkwam, was heel belangrijk en doorslaggevend voor Kayleigh: “Ik had wel een demo, maar die hadden we thuis opgenomen en dat hoorde je. Als ik schrijf en de nummers op mijn gitaar speel, hoor ik ondertussen ook de andere partijen al in mijn hoofd. Met Pro Tools maak ik dan zelf bijvoorbeeld een vioolpartij erbij. De nieuwe demo is gemixt door Chip Hardy, een zeer bekende producer uit Nashville. Erheen vliegen voor de opnames was te duur, maar we vonden een uitstekend alternatief: Skypen. Zijn studio doet dat vaker, maar alleen met Amerikaanse artiesten. Ik ben Amerikaanse en dat heeft zeker geholpen. We konden mijn opnames via internet doorsturen waarna hij aan de slag ging. Via Skype hadden we een live verbinding met de studio, het was alsof je ernaast zat! Het tijdsverschil van zeven uur was daarbij wel een uitdaging. Ik kon meeluisteren en beslissen, dat vind ik het belangrijkst. Ik schrijf alles zelf, zowel tekst als muziek, op één nummer na. They are my songs!”

Voorliefde voor het geluid uit Nashville
“Ik wou het Nashville geluid omdat ik dat mooi vind en omdat ik beïnvloed ben door bijvoorbeeld Taylor Swift, Sugarland en Lady Antebellum, die daar allemaal hebben opgenomen. De country klank, dat typische geluid, wou ik terughoren en dat is gelukt. De mensen van The Cutting Room in New York hebben de demo gehoord en zijn daardoor enthousiast geraakt om mijn debuutalbum op te nemen. De directeur stelde zelf voor met E-Shy Gazit te gaan samenwerken en daar ben ik heel blij mee. Hij heeft ervaring met singer/songwriters want hij werkte eerder onder andere met Lisa Loeb. En hij heeft daarnaast R&B-ster Estelle begeleid en die vind ik ook cool.”

Poppier dan de demo
Nu de opnames van haar debuut in New York zullen plaatsvinden, raakt ze dat typische geluid wellicht kwijt, iets wat Kayleigh bevestigt: “Het album zal poppier worden dan de demo. Die had echt het country gevoel omdat dat het beste past bij het Nashville geluid. We gaan tijdens de eerste week de pre production doen en dan bekijken we met de producers wat voor gevoel zij erbij hebben en of dat past in wat ik ermee wil. Ik weet zelf ook niet alles en sta open voor nieuwe ideeën.” Het album zal tien tot elf nummers gaan tellen, volgens Kayleigh een mooi gemiddelde voor een debuut.

Op dit moment is er nog geen platenmaatschappij in zicht om het aanstaande album uit te gaan brengen. Dat wordt de volgende stap vertelt ze: “meteen als het album klaar is, gaan we op zoek naar een platenmaatschappij. Dat kan een Amerikaanse firma zijn, maar liever een Nederlandse, dit is toch mijn thuisbasis en van hieruit wil ik bouwen.” Mocht dat niet lukken dan wordt de plaat misschien op een eigen indie-label uitgebracht, maar dat is toekomst kijken. Net als een tour om het album te promoten en zelfs de woonplaats van Kayleigh Leith kan nog variëren: “alles is mogelijk. Ik ga waar de muziek me heen neemt.”
- 3voor12


"Echte Americana, uit Raamsdonk"

Americana en Brabant, het blijkt een prima huwelijk.

Kayleigh Leith heeft geen seconde spijt van haar verhuizing en bezit de vaste overtuiging dat als je doorzet en echt wilt slagen, dat dat zelfs met typische Amerikaanse muziek ook vanuit Nederland kan.

"Kijk naar Ilse Delange, waarmee ik muzikaal vaak vergeleken wordt", zo verklaart ze. Leith heeft gelijk.

Bovendien is ze een echte Amerikaanse. Daardoor ben je sneller geneigd te denken dat een liedje dat de met een glasheldere zangstem gezegende Leith schrijft en zingt eerder the real thing is, en altijd te prefereren boven een song van de ex-schoenenverkoopster uit Twente.

Natuurlijk was het even wennen voor de in Pittsburgh geboren Leith, daar in Raamsdonk.

"Ik woonde de laatste jaren voor mijn overtocht in New York. Ja, dan is het wel grappig om in een plaatsje van 1500 inwoners terecht te komen. Bovendien kon ik het eerste jaar niet werken, omdat ik moest wachten op mijn verblijfsvergunning. Het is achteraf echter wel een vruchtbaar jaar gebleken, omdat ik me volledig op mijn muziek kon concentreren en een groot aantal songs kon schrijven of uitwerken."

Kayleigh Leith is haar hele leven al gek van muziek. Samen met haar vader zong ze in het kerkkoor en haar grootmoeder had een carrière als countryzangeres. Toch duurde het even voor de nu 30-jarige zangeres door had waar haar muzikale voorkeuren lagen en wie haar favoriete artiesten waren.

",Dat is een wat vreemd verhaal. Mijn ouders zijn erg conservatief religieus. Op onze tv thuis sprong het kanaal van nr. 35 over naar nr. 37. Omdat op kanaal 36 MTV zat en mijn vader dat geblokkeerd had. Mijn zussen smokkelden dan cassettes naar binnen met muziek van Bon Jovi, Mötley Crüe en andere destijds populaire rockbands. Pas op de middelbare school ontdekte ik dat de muziek van Jewel, Sheryl Crow en Sarah McLachlan mij veel nader aan het hart lag."

Via haar opleiding op de universiteit van Las Vegas wilde ze muzieklerares worden. Toen ze eenmaal haar gitaar ontdekt had, kwam ze erachter dat ze veel liever liedjes wilde maken en optreden.

"Dat is waar mijn dromen liggen. Ik wil gewoon zien hoever ik kan komen, want niemand kan me ooit mijn muziek afnemen. Als ik eerlijk ben, dan moet ik inderdaad toegeven dat het vanuit Brabant wat moeilijker wordt de wereld te veroveren met deze muziek. In Amerika is deze muziek toch iets gangbaarder. Toch krijg ik ook hier veel positieve respons en dat motiveert. Mensen zijn wat stiller dan in The States bij optredens. En na het optreden gillen die Amerikanen het uit hoe waanzinnig ze het allemaal vonden. Nederlanders zijn wat gereserveerder. Pas na een minuut of tien komen ze me zachtjes vertellen dat ze genoten hebben."

Op haar MySpace zijn drie fantastische nieuwe songs van de zangeres te horen. Ze schreef de songs, waarin ze een knappe mix van pop, country, folk en rock laat horen, 'gewoon' in Raamsdonk, maar daar is niets van te merken. Omdat haar onderwerpen en emoties universeel zijn, al draait de tekst van het nummer Time wel degelijk over de periode dat ze pas hier was, maar haar gedachten nog elders in de wereld. Die drie tracks nam ze deels in Nashville op, waar ook de opnamen door veteraan Chip Hardy gemixt werden. Omdat ze van die specifieke Nashville-sound houdt en de zaken professioneel wil blijven aanpakken. In april vertrekt ze naar New York om daar een heel nieuw album op te nemen met producer E-Shy Gazit, die eerder met Lisa Loeb, Estelle en The Strokes werkte. Maar eerst werkt ze in Nederland samen met haar band, bestaande uit een Australische gitarist en een Nederlandse violiste en percussionist, een reeks shows af in een kleine akoestische setting.

Kayleigh Leith treedt zondagmiddag 28 februari vanaf 16.30 uur op in Mezz Café. De toegang is gratis. - BNStem Newspaper


Discography

January 2010 released an EP called Time
It featured 3 songs, Run Without You, Time & Together.
Songs were picked up by most of the country stations in Holland.

Photos

Bio

"Already leaving a big mark," "I don’t know much yet about this lady, but the 'buzz' makes me suspect the best," "singer-songwriter from American origin, who clearly is a big talent," "I’ve just found me the European Taylor Swift," are just some of the things people have written about Kayleigh so far. She draws on different influences from the heartfelt story telling style of Jewel to the new country/pop sing-a-long hooks of Taylor Swift. While being influenced by these talented artists she has a fresh new sound due to a mix of not only country and pop but with a love of rock combining that with her unique warm vocals.

Born and raised in the suburbs of Pittsburgh, USA, Kayleigh began her musical journey singing in church with her dad. Picking up the guitar in high school she began her steps into the singer/songwriter genre building her chops both lyrically and musically.

After living in several cities all over the USA, Kayleigh eventually packed up her bags and followed her heart to the Netherlands. New to the Netherlands, Kayleigh started focusing on her own material. In 2008 she introduced her first original material and quickly became a well-known name in the local and national music scene due to her vocal ability and song-writing prowess. Her first year in the Dutch music scene turned out to be very successful with performances in venues like the famous 013 Tilburg as well as several festivals including the big Liberation Day Festival in Zwolle. To top it all off Kayleigh made two appearances on the Sander Guis show on 3FM, performing an acoustic set for a national audience.

In January 2010 Kayleigh introduced a 3-song EP called “Time” which she recorded in Nashville, TN. Later that spring she recorded her very first full album in both New York City and Nashville. She hopes to release that album later this year

One thing is certain; Kayleigh Leith is a young woman with the desire and determination to succeed. An engaging personality, one part sweet, one part sassy, mixed generously with a warm and expressive voice and a strong stage presence and you will understand why they say "good things come in small packages"

Past Tourlist

2008
15 November Music Store Strings n’ Things, Kaatsheuvel

06 December Café Het Hijgend Hert, Breda
14 December Breda City Radio
14 December Minstrelen- en Troubadourenfestival, Breda

2009
04 Januari Mezz, Breda
25 Januari Grand Cafe Berlage, Eindhoven

18 March Radio Popov, Valkenswaard
22 March 013, Tilburg (No Sleep Til’ Burg Festival)
28 March Snowbase, Terneuzen (Scheldepop Festival)

12 April Paradox, Tilburg
13 April POBparade, Café Bruine Pij, Breda
17 April 3FM Studio, Hilversum (Musical guest @ Sander Guis Show)
17 April Pop(ov) Prijs, Café de Fantast, Valkenswaard
24 April Radio Decibel, Eindhoven (Musical guest @ afternoon Show)

05 May Bevrijdingsfestival Overijssel, Zwolle
18 May LONradio, Nieuwerkerk aan de IJssel

12 June Koetstock Festival, Kockengen
20 June Ruthy’s Poolhouse, Diessen (private party)
26 June Kempenerpopprijs, PopEi, Eindhoven

11 December Studilio Awards, Nederland 3, Wateringen
23 December Christmas Tour, Omroep Brabant, Eindhoven (Live Radio)

2010
09 Januari RTV Noord, Cafe Martini, Groningen (Live Radio & TV show)

07 Februari Resistent, Roermond
28 Februari Mezz, Breda

02 March De Rode Pimpernel, Den Bosch
23 March Opus Four Music Cafe, Gorinchem