Klerkx and The Secret
Gig Seeker Pro

Klerkx and The Secret

Amsterdam, North Holland, Netherlands | INDIE

Amsterdam, North Holland, Netherlands | INDIE
Band Alternative Singer/Songwriter

Calendar

This band hasn't logged any future gigs

This band hasn't logged any past gigs

This band has not uploaded any videos
This band has not uploaded any videos

Music

Press


This band has no press

Discography

Still working on that hot first release.

Photos

Bio

Klerkx & the Secret – Undertones
Met ‘Undertones’ kruipt Klerkx & the Secret onder de huid van het bewustzijn. Met expliciete teksten over liefde, dood en teloorgang worden dromen tot leven gebracht. Op zoek naar de essentie weet Klerkx zich ondersteund door een gedragen, zuivere en summiere begeleiding. In deze sfeer verhaalt zanger Rob Klerkx over zijn gedachten, angsten en verwachtingen. Hij laat als nimmer tevoor zijn gevoel spreken, zonder daarbij de identiteit van Klerkx & the Secret te laten varen: integer, uitgesproken, contrastrijk en melodieus.
Klerkx schuwt het woord niet; hij is zeer uitgesproken in zijn onderwerpen en teksten. Zijn keuze voor een rudimentaire begeleiding van donkere pianoklanken draagt sterk bij aan de sfeer, die persoonlijk, direct en heel dichtbij is. Op de vleugel excelleert Bart Wolvekamp, een getalenteerd musicus met een bijzonder gevoel voor compositie, arrangement en klankkleur. De rust van slaap en droom regeert, maar bij de verwerking van onbewuste angsten en dromen horen ook heftige emoties, die worden ingekleurd met dynamiek, stemverheffing, een oplopende energie en psychedelische uitbarstingen. Het hele album ademt melodie en zuiverheid, zonder een betere wereld te prediken. Klerkx & the Secret zet je aan het denken, zeker wanneer de plaat qua thematiek en dynamiek dicht bij de gevoelens van de luisteraar komt. Maar er is ook ruimte voor genieten en herkenning, zoals in de integrale uitvoering van de enige bewerking van de plaat: Duran Duran’s ‘Save a Prayer’.
Met ‘Undertones’ laat Klerkx & the Secret een uitgesproken gevoelszijde horen, na het meer psychedelische en bredere debuutalbum ‘Unleash’. Op die plaat was er veel ruimte voor ‘the Secret’, waarbij met name de gitaristen Jelle Paulusma, Jaromir Fernig en Theo Sieben konden uitpakken. ‘Undertones’ zal live worden uitgevoerd met Bart Wolvekamp achter de piano, maar gedurende de set zal ‘the Secret’ aanschuiven en komt er meer dynamiek in het repertoire.
Centraal blijft de stem van Rob Klerkx, die we kennen als drummer van de band Moke, maar die als songwriter nu ook een duidelijk statement neerlegt. Zijn schrijfstijl is open en direct; zijn verhaallijnen zijn pakkend en herkenbaar. Zijn passie voor sport en met name het wielrennen is terug te vinden in onderwerpen als concentratie en focus, doelen bereiken, jezelf tegenkomen en kapot gaan, winnen en verliezen. Op ‘Undertones’ weerklinken deze elementen in het decor van een prachtige herfstklassieker.