Krach

Krach

 Arnhem, Gelderland, NLD
BandRockEDM

Vuige gitaarrock met techno-synthesizers, blasfemische beats en hijgende hypno-vocalen. Een eclectisch onverwacht vreselijk dansbaar geheel.

Biography

Een uitstekend ontvangen debuutplaat, veel airplay, een nagenoeg uitverkochte clubtour en spetterende optredens op Zwarte Cross, Paaspop en Valkhof Affaire. Wie denkt dat de bezwete wifebeaters van de heren nu de kast in worden gehangen heeft het echter mis. Met een volle agenda en het nieuwe project (Krach verKracht), waarbij eigen nummers in een compleet andere trancejas worden gegoten, is Nederland is nog lang niet af van Krach!

Het geluid van Krach laat zich het beste omschrijven als rauwe rock met een dance-insteek. Vuige gitaarrock met technosynthesizers, blasfemische beats en hijgende hypno-vocalen: alsof Jack White behoorlijk agressief toegetakeld wordt door de heren van Millionaire, terwijl Soulwax met een zweepje in de aanslag toe staat te kijken. Op plaat adembenemend, op het podium een beleving. Een heuse danstsunami wordt opgewekt als Krach optreedt.

Inmiddels zijn de mannen tussen alle beukende optredens door alweer bezig met een kneiterhard nieuw project: Krach verKracht. En daarin slaan ze de hand aan zichzelf. Live worden tracks van de debuutplaat gegeseld, uitgewoond en compleet verbouwd tot bloedstollende techno-remixen. Tel daarbij nieuw materiaal, medewerking van een aantal muzikale vrienden en de live-reputatie van de heren op en het moge duidelijk zijn dat dit een niet te missen live-set wordt. Meer synths en dus vaker de gitaar op de rug, maar altijd dampend van extase. Een exercitie die zijn weerslag niet kent. Dance die ruikt naar baarden, zweet en een droge bek.

Krach op De Affaire door 3voor12 - "Binnen de kortste keren weet de band de eerste voetjes van de vloer en de handen in de lucht te krijgen. Nummers als And So I Do A Little Dance en Almost Cut My Beard beuken er met hun melodieën lekker in en stilstaan is al snel onmogelijk. Daarnaast is Krach op het podium één brok dampende energie. Alle bandleden springen, dansen en klappen ook als er even geen instrument voor handen is. Als zanger Reinier van der Haak ten slotte nog tussen het publiek in gaat zingen is het duidelijk: Krach heeft er nieuwe zieltjes bij."

Discography

EP - Kompakt Disk (2010)
FL - Krach (2011)

Set List

- Principles of Prettyness
- And So I Do A Little Dance
- Although It Hurts
- Cause I Like It Here
- Medicine Man
- Almost Cut My Beard
- Do The Wave Now
- Musictool
- Transformer
- Pointing
- Movement